Siirry pääsisältöön

Vinkkejä kirppismyyntiinHei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelikengät.
- Kaikki merkkitavara menee hyvin kaupaksi kohtuuhintaan.
- Aikuisten hyväkuntoiset takit

Mikä sitten menee huonommin?

- Aikuisten arkivaatteet
- Kulunut ja huonokuntoinen. Ne kuuluu roskiin!
- Kirjat
- Vauvan vaatteet. Juuri koot 62-68cm.
- ns. yleiset käsityöt, joilla arvoisensa hinta. Käsitöitä kannattaa myydä esim. myyjäisissä.

Sitten muutama käytännönvinkki, jonka olen oppinut näissä hommissa..

1. Silmäile vaikka edellisenä päivänä kirppiksen sen hetkistä tarjontaa. Mitä tavaraa mielestäsi puuttuu ja mitä on paljon? Jos näkisin esim. pienten tyttövauvojen vaatteita paljon, niin en samoja kokoja laittaisi tällä kertaa omaan pöytään. Kaiken kaikkiaan pienten lasten vaatteita on aina tarjolla hyvin, mutta sitten usein koot 86cm ja siitä ylöspäin saattavat olla kiven alla. Niitä siis omaan pöytään.

2. Stalkkaa myös oman pöytäsi naapureiden tuotteita sekä hintoja. Pidä huoli, ettei sinulla ole samaa tai vastaavaa tuotetta pöydässäsi naapuria kalliimmalla. Se saattaa pilata koko pöytäsi tarjonnasta kiinnostumisen!

2. Muista pitää kirppishinnat! Tarkoitus ei ole tehdä voittoa, vaan päästä eroon ylimääräisestä tavarasta. Eurolla on merkittävä vaikutus ostajan ostopäätökseen, mutta sinun kukkarossasi se ei juuri tunnu. Yritä pitää pöytäsi hintataso muutenkin samana. Jos myyt suurimman osan tuotteista eurolla ja pari esinettä kymmenellä, niin kontrasti tuntuu tosi suurelta. Kannattaa säästää arvokkaammat tavarat ja myydä niitä vaikka netissä erikseen.

3. Pidä pöytä ilmavana. Älä tunge kaikkea myyntiin kerralla. Voit käydä täydentämässä pöytääsi vaikka päivittäin, niin kiinnostus sitä kohtaan säilyy.

4. Muista käydä järjestelemässä pöytääsi vähintään joka toinen päivä. Ihmiset mylläävät sen hetkessä, eikä kukaan jaksa siitä silloin kiinnostua. Nosta esille takana olevia herkkuja ja muista tuoda niitä uusia!

5. Seuraa vallitsevaa buumia! Esim. joskus puiset lokerikot oli kovassa huudossa, mutta eivät taida olla enää. Lifestyle-bloggaajia seuraamalla pääset kätevästi kärrylle, mikä on must juuri nyt. Jos näitä tavaroita löytyy nurkista, niin kannattaa myydä just nyt!

Kertokaas vielä omista kirppiskokemuksistanne. Harrastatteko kirppistelyä? Mitä tuotteita sieltä etsitte? Mikä on paras löytönne?

Tässä minun aarteeni kirppislöytöasussa :)

Mitäs pidätte muuten blogin päivittyneestä kevätlookista?
                                                            -Niina-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tilan historiaa ja arkeologisia löydöksiä

(Kuva: Perhealbumi, talo vuonna 1916) Tila on perustettu jo 1400-luvun alussa. Vanhin tunnettu isäntä oli Antti Kurikka nimeltään, mutta tiedetään että hän ei ole ollut kuitenkaan ensimmäinen isäntä, sillä tila on ollut jaettuna hänen ja hänen veljensä kesken jo tuolloin. Tähän aikaan tilan nimi oli Kurikka, josta myös Kurikan kaupunki on saanut nimensä. Tila on ollut kooltaan huomattavan suuri ja se on ulottunut esimerkiksi Jalasjärven Luopajärvelle asti. Siitä on vuosien varrella lohkottu kymmeniä eri tiloja perinnönjaoissa ja Isonjaon aikana. Tämä talomme eli nykyinen Rinta-Kurikka on edelleen samalla paikallaan ja osin samoilla perustuksillaan, kuin jo satoja vuosia aikaisemmin. Talon vanhin osa, eli jääkellari on keskiajalta 1400-1500-luvun taitteesta. Historian kirjojen mukaan alkuperäisen 40-huoneisen kartanon kerrotaan palaneen vuonna 1625. Markus Wähä-Kurikka oli tuolloin tilan isäntänä. Tähän aikaan tilan nimi oli Wähä-Kurikka. Nykyään talo seisoo täysin samassa paik

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta. Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne? Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat oli

Kartanon keskiaikainen kellari

Päärakennuksen alla on kellari, jonka Museovirasto on arvioinut olevan jo  1400-luvulta.  Kellari on kuulunut vanhoihin perustuksiin, joiden päälle nykyinen kartano on siirretty 1800-luvun alkupuolella. Se on toiminut alkujaan jääkellarina. Kyrönjoesta kuljetettiin hevosella jäälohkareet kellariin, jossa ne säilyivät hyvin lämpimän vuodenajan, jotta saatiin maito ja ruoka säilymään viileänä. Kellari sijaitsee kartanon oikeassa päädyssä, pari metriä alapuolella maanpinnasta.  Kellarissa on upea tynnyriholvikatto. Katto on uskomattoman hyvässä kunnossa ottaen huomioon, miten vanha se onkaan. Holvikatto oli tyypillinen keskiaikaisissa kellareissa. Holvaamista varten kerättiin pienempiä kiviä kuin muurin rakentamiseen. Hyviä holvikiviä olivat levymäiset kivet, esimerkiksi liuskekivi. Holvi tarvitsee tukevan lähdön joko suoraan seinien päältä, seiniin jätetyistä koloista tai seinien ulokkeista. Holvaamista varten rakennettiin halutun muotoinen lautamuotti. Kivet muu