Hyvää naistenpäivää ihanat naiset!
Viimeaikoina olen leiponut yhden jos toisenkin kakun tai tortun. Meillä on järjestetty erilaisia tapahtumia kokouksista, Tupperi-kutsuihin. Tapana on tietenkin tarjoilla herkkuja ja minä tyttö se teen niitä oikein mielelläni. Tosin tämän hetkinen elämäntyylini ei suoranaisesti huutele kakkujen perään, koska ruokavalioni pitäisi pysytellä terveellisenä ja ravitsevana. Onneksi voi kuitenkin aina välillä maistaa palan kakkua itsekin.
Pavlovaa en ollut aiemmin tehnytkään ja sehän osoittautui kovin yksinkertaiseksi leipomukseksi, sekä taivaallisen makuiseksi sellaiseksi. Tässä ohje tähän ihanaan herkkuun.
PAVLOVA
pohja:
4 valkuaista
2,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl valkoviinietikkaa
2tl Maizenaa
täyte:
2dl vispikermaa
1-2prk sitruunarahkaa(oman maun mukaan. Itse laitoin vain yhden purkin.)
1tl vaniljasokeria
hedelmiä oman maun mukaan paloiteltuna pinnalle.
Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele leivinpaperille voilla ympyrä (Ø 25 cm). Aseta paperi uunipellille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (keltuaista ei saa olla mukana). Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Sihtaa joukkoon maissitärkkelys. Sekoita.
Lusikoi tai pursota marenkivaahto leivinpaperille voidellun alueen päälle. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta.
Paista uunin keskitasolla 1 t 30 min tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä, sisältä pehmeän vaahtomaista. Anna jäähtyä. Siirrä kakkuvadille.
Vaahdota kerma. Lisää rahka ja vaniljasokeri. Lusikoi pohjalle. Asettele hedelmänpalat kermavaahdon päälle. Tarjoile! Ohje löytyy myös täältä
Tätä täytyy testata!
VastaaPoistaKannattaa! :) Olen tehnyt tätä jo monta kertaa :)
Poista