Siirry pääsisältöön

Esittelyvuorossa saunaosastoMinua pyydettiin jokin aika sitten esittelemään talon ns. uudempaa puolta, eli siipeä, jossa sijaitsee arkieteinen, saunaosasto, pannuhuone ja kodinhoitohuone. Täältä on kulku myös terassille. Tällä kertaa näytän millainen saunaosastomme on.

Tämä tila on rakennettu 1800-luvulla. Vasemmassa päässä olevaan autotalliin isäntä keksi rakennuttaa suuren saunan ja suihkutilan sekä pukuhuoneen. Vanhasta saunasta ja pesuhuoneesta tehtiin tilava kodinhoitohuone. Remontti ajoittuu vuoteen 2009-2010.

 
Pukuhuoneeseen valmistui aivan hiljattain isäni toimesta kauniit penkit, jotka on höylätty puistomme vanhasta ja paksusta kuusesta, jonka kaadossa minäkin olin pari kesää sitten mukana. Muistan sen aina. Pelkäsin ihan hirveästi, että puu kaatuu isännän tai talon päälle. Näin komeat penkit niistä kuitenkin tuli. Käsittelyä vailla vielä ovat.
 
Kaksi suihkua on aika ehdoton juttu, kun porukkaa on saunomassa enemmän kerralla. Myös tilava suihkutila on silloin mukava.
 
Puukiuas on Harvia Legend 300. Aivan mielettömän hyvät löylyt se antaa. Lämmitykseen menee aikaa 1-2 tuntia. Vähän lämmittäjästä riippuen. Löylyä riittää vielä kohtalaisen pitkään tulien hiipumisenkin jälkeen. Tunnenpa itseni jo oikein saunomisen asiantuntijaksi, kun tällaisia kerron. Oikeasti en ole kovin innokas saunoja, eikä meillä saunaa lämmitetäkään kuin kerran viikossa. Syy siihen taitaa olla se, että viikkoon mahtuu sen verran vähän iltoja, jolloin olisimme kaikki samaan aikaan kotona. Toisaalta harvemmin saunoessa siitä nauttii ehkä enemmän.
 
Saunaan mahtuu kerrallaan 15 henkeä. Tilaa on siis hyvin tälle meidän perheelle. Mukava on pitää aina välillä myös saunailtoja isommallekin porukalle.
 
Ikkunoita on kahdella seinällä, jolloin päivällä saunoessa luonnonvaloa tulee tilaan hyvin. Tarvittaessa sälekaihtimet voi kääntää kiinni, jos haluaa hämärämmän tunnelman.
 
 
 
Asu-ja elä tapahtuma tuli ja meni. Kokemus oli kaikkinensa erittäin positiivinen. Oli mukava huomata, kuinka hyvin porukkaa oli liikkeellä. Siihen vaikutti varmasti osaltaan myös aivan mahtavan kaunis ja lämmin syyssää, mikä tällekin päivälle osui. Meidän kohteessamme kävi ennätysmäärä vieraita. Vieraskirjassa jo pelkästään oli peräti 661 nimeä. Suuret kiitokset teille kaikille kävijöille ja myös opiskelijoille, jotka jaksoivat hienosti ottaa vieraita vastaan koko pitkän päivän. Oli mukava nähdä niin paljon tällaisesta vanhasta tilasta kiinnostunutta porukkaa. Eikä päivän päätteeksi olisi millään uskonut, että täällä olisi käynyt juuri ketään. Niin siistinä pysyi talo. Voimme siis lämpimästi suositella tapahtumaan osallistumista muillekin.
 
 
 


Kommentit

  1. Todella hyvältä näyttää tuo teidän saunasasto! Ihanan tilavaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä tilaa kannattaa jättää myös näihin tiloihin, jos siihen on vain mahdollisuus :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…