Siirry pääsisältöön

Esittelyvuorossa saunaosastoMinua pyydettiin jokin aika sitten esittelemään talon ns. uudempaa puolta, eli siipeä, jossa sijaitsee arkieteinen, saunaosasto, pannuhuone ja kodinhoitohuone. Täältä on kulku myös terassille. Tällä kertaa näytän millainen saunaosastomme on.

Tämä tila on rakennettu 1800-luvulla. Vasemmassa päässä olevaan autotalliin isäntä keksi rakennuttaa suuren saunan ja suihkutilan sekä pukuhuoneen. Vanhasta saunasta ja pesuhuoneesta tehtiin tilava kodinhoitohuone. Remontti ajoittuu vuoteen 2009-2010.

 
Pukuhuoneeseen valmistui aivan hiljattain isäni toimesta kauniit penkit, jotka on höylätty puistomme vanhasta ja paksusta kuusesta, jonka kaadossa minäkin olin pari kesää sitten mukana. Muistan sen aina. Pelkäsin ihan hirveästi, että puu kaatuu isännän tai talon päälle. Näin komeat penkit niistä kuitenkin tuli. Käsittelyä vailla vielä ovat.
 
Kaksi suihkua on aika ehdoton juttu, kun porukkaa on saunomassa enemmän kerralla. Myös tilava suihkutila on silloin mukava.
 
Puukiuas on Harvia Legend 300. Aivan mielettömän hyvät löylyt se antaa. Lämmitykseen menee aikaa 1-2 tuntia. Vähän lämmittäjästä riippuen. Löylyä riittää vielä kohtalaisen pitkään tulien hiipumisenkin jälkeen. Tunnenpa itseni jo oikein saunomisen asiantuntijaksi, kun tällaisia kerron. Oikeasti en ole kovin innokas saunoja, eikä meillä saunaa lämmitetäkään kuin kerran viikossa. Syy siihen taitaa olla se, että viikkoon mahtuu sen verran vähän iltoja, jolloin olisimme kaikki samaan aikaan kotona. Toisaalta harvemmin saunoessa siitä nauttii ehkä enemmän.
 
Saunaan mahtuu kerrallaan 15 henkeä. Tilaa on siis hyvin tälle meidän perheelle. Mukava on pitää aina välillä myös saunailtoja isommallekin porukalle.
 
Ikkunoita on kahdella seinällä, jolloin päivällä saunoessa luonnonvaloa tulee tilaan hyvin. Tarvittaessa sälekaihtimet voi kääntää kiinni, jos haluaa hämärämmän tunnelman.
 
 
 
Asu-ja elä tapahtuma tuli ja meni. Kokemus oli kaikkinensa erittäin positiivinen. Oli mukava huomata, kuinka hyvin porukkaa oli liikkeellä. Siihen vaikutti varmasti osaltaan myös aivan mahtavan kaunis ja lämmin syyssää, mikä tällekin päivälle osui. Meidän kohteessamme kävi ennätysmäärä vieraita. Vieraskirjassa jo pelkästään oli peräti 661 nimeä. Suuret kiitokset teille kaikille kävijöille ja myös opiskelijoille, jotka jaksoivat hienosti ottaa vieraita vastaan koko pitkän päivän. Oli mukava nähdä niin paljon tällaisesta vanhasta tilasta kiinnostunutta porukkaa. Eikä päivän päätteeksi olisi millään uskonut, että täällä olisi käynyt juuri ketään. Niin siistinä pysyi talo. Voimme siis lämpimästi suositella tapahtumaan osallistumista muillekin.
 
 
 


Kommentit

  1. Todella hyvältä näyttää tuo teidän saunasasto! Ihanan tilavaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä tilaa kannattaa jättää myös näihin tiloihin, jos siihen on vain mahdollisuus :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…