Siirry pääsisältöön

Esittelyvuorossa saunaosastoMinua pyydettiin jokin aika sitten esittelemään talon ns. uudempaa puolta, eli siipeä, jossa sijaitsee arkieteinen, saunaosasto, pannuhuone ja kodinhoitohuone. Täältä on kulku myös terassille. Tällä kertaa näytän millainen saunaosastomme on.

Tämä tila on rakennettu 1800-luvulla. Vasemmassa päässä olevaan autotalliin isäntä keksi rakennuttaa suuren saunan ja suihkutilan sekä pukuhuoneen. Vanhasta saunasta ja pesuhuoneesta tehtiin tilava kodinhoitohuone. Remontti ajoittuu vuoteen 2009-2010.

 
Pukuhuoneeseen valmistui aivan hiljattain isäni toimesta kauniit penkit, jotka on höylätty puistomme vanhasta ja paksusta kuusesta, jonka kaadossa minäkin olin pari kesää sitten mukana. Muistan sen aina. Pelkäsin ihan hirveästi, että puu kaatuu isännän tai talon päälle. Näin komeat penkit niistä kuitenkin tuli. Käsittelyä vailla vielä ovat.
 
Kaksi suihkua on aika ehdoton juttu, kun porukkaa on saunomassa enemmän kerralla. Myös tilava suihkutila on silloin mukava.
 
Puukiuas on Harvia Legend 300. Aivan mielettömän hyvät löylyt se antaa. Lämmitykseen menee aikaa 1-2 tuntia. Vähän lämmittäjästä riippuen. Löylyä riittää vielä kohtalaisen pitkään tulien hiipumisenkin jälkeen. Tunnenpa itseni jo oikein saunomisen asiantuntijaksi, kun tällaisia kerron. Oikeasti en ole kovin innokas saunoja, eikä meillä saunaa lämmitetäkään kuin kerran viikossa. Syy siihen taitaa olla se, että viikkoon mahtuu sen verran vähän iltoja, jolloin olisimme kaikki samaan aikaan kotona. Toisaalta harvemmin saunoessa siitä nauttii ehkä enemmän.
 
Saunaan mahtuu kerrallaan 15 henkeä. Tilaa on siis hyvin tälle meidän perheelle. Mukava on pitää aina välillä myös saunailtoja isommallekin porukalle.
 
Ikkunoita on kahdella seinällä, jolloin päivällä saunoessa luonnonvaloa tulee tilaan hyvin. Tarvittaessa sälekaihtimet voi kääntää kiinni, jos haluaa hämärämmän tunnelman.
 
 
 
Asu-ja elä tapahtuma tuli ja meni. Kokemus oli kaikkinensa erittäin positiivinen. Oli mukava huomata, kuinka hyvin porukkaa oli liikkeellä. Siihen vaikutti varmasti osaltaan myös aivan mahtavan kaunis ja lämmin syyssää, mikä tällekin päivälle osui. Meidän kohteessamme kävi ennätysmäärä vieraita. Vieraskirjassa jo pelkästään oli peräti 661 nimeä. Suuret kiitokset teille kaikille kävijöille ja myös opiskelijoille, jotka jaksoivat hienosti ottaa vieraita vastaan koko pitkän päivän. Oli mukava nähdä niin paljon tällaisesta vanhasta tilasta kiinnostunutta porukkaa. Eikä päivän päätteeksi olisi millään uskonut, että täällä olisi käynyt juuri ketään. Niin siistinä pysyi talo. Voimme siis lämpimästi suositella tapahtumaan osallistumista muillekin.
 
 
 


Kommentit

  1. Todella hyvältä näyttää tuo teidän saunasasto! Ihanan tilavaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä tilaa kannattaa jättää myös näihin tiloihin, jos siihen on vain mahdollisuus :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …