Siirry pääsisältöön

Vinkkejä kirppismyyntiinHei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelikengät.
- Kaikki merkkitavara menee hyvin kaupaksi kohtuuhintaan.
- Aikuisten hyväkuntoiset takit

Mikä sitten menee huonommin?

- Aikuisten arkivaatteet
- Kulunut ja huonokuntoinen. Ne kuuluu roskiin!
- Kirjat
- Vauvan vaatteet. Juuri koot 62-68cm.
- ns. yleiset käsityöt, joilla arvoisensa hinta. Käsitöitä kannattaa myydä esim. myyjäisissä.

Sitten muutama käytännönvinkki, jonka olen oppinut näissä hommissa..

1. Silmäile vaikka edellisenä päivänä kirppiksen sen hetkistä tarjontaa. Mitä tavaraa mielestäsi puuttuu ja mitä on paljon? Jos näkisin esim. pienten tyttövauvojen vaatteita paljon, niin en samoja kokoja laittaisi tällä kertaa omaan pöytään. Kaiken kaikkiaan pienten lasten vaatteita on aina tarjolla hyvin, mutta sitten usein koot 86cm ja siitä ylöspäin saattavat olla kiven alla. Niitä siis omaan pöytään.

2. Stalkkaa myös oman pöytäsi naapureiden tuotteita sekä hintoja. Pidä huoli, ettei sinulla ole samaa tai vastaavaa tuotetta pöydässäsi naapuria kalliimmalla. Se saattaa pilata koko pöytäsi tarjonnasta kiinnostumisen!

2. Muista pitää kirppishinnat! Tarkoitus ei ole tehdä voittoa, vaan päästä eroon ylimääräisestä tavarasta. Eurolla on merkittävä vaikutus ostajan ostopäätökseen, mutta sinun kukkarossasi se ei juuri tunnu. Yritä pitää pöytäsi hintataso muutenkin samana. Jos myyt suurimman osan tuotteista eurolla ja pari esinettä kymmenellä, niin kontrasti tuntuu tosi suurelta. Kannattaa säästää arvokkaammat tavarat ja myydä niitä vaikka netissä erikseen.

3. Pidä pöytä ilmavana. Älä tunge kaikkea myyntiin kerralla. Voit käydä täydentämässä pöytääsi vaikka päivittäin, niin kiinnostus sitä kohtaan säilyy.

4. Muista käydä järjestelemässä pöytääsi vähintään joka toinen päivä. Ihmiset mylläävät sen hetkessä, eikä kukaan jaksa siitä silloin kiinnostua. Nosta esille takana olevia herkkuja ja muista tuoda niitä uusia!

5. Seuraa vallitsevaa buumia! Esim. joskus puiset lokerikot oli kovassa huudossa, mutta eivät taida olla enää. Lifestyle-bloggaajia seuraamalla pääset kätevästi kärrylle, mikä on must juuri nyt. Jos näitä tavaroita löytyy nurkista, niin kannattaa myydä just nyt!

Kertokaas vielä omista kirppiskokemuksistanne. Harrastatteko kirppistelyä? Mitä tuotteita sieltä etsitte? Mikä on paras löytönne?

Tässä minun aarteeni kirppislöytöasussa :)

Mitäs pidätte muuten blogin päivittyneestä kevätlookista?
                                                            -Niina-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…