Vinkkejä kirppismyyntiinHei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelikengät.
- Kaikki merkkitavara menee hyvin kaupaksi kohtuuhintaan.
- Aikuisten hyväkuntoiset takit

Mikä sitten menee huonommin?

- Aikuisten arkivaatteet
- Kulunut ja huonokuntoinen. Ne kuuluu roskiin!
- Kirjat
- Vauvan vaatteet. Juuri koot 62-68cm.
- ns. yleiset käsityöt, joilla arvoisensa hinta. Käsitöitä kannattaa myydä esim. myyjäisissä.

Sitten muutama käytännönvinkki, jonka olen oppinut näissä hommissa..

1. Silmäile vaikka edellisenä päivänä kirppiksen sen hetkistä tarjontaa. Mitä tavaraa mielestäsi puuttuu ja mitä on paljon? Jos näkisin esim. pienten tyttövauvojen vaatteita paljon, niin en samoja kokoja laittaisi tällä kertaa omaan pöytään. Kaiken kaikkiaan pienten lasten vaatteita on aina tarjolla hyvin, mutta sitten usein koot 86cm ja siitä ylöspäin saattavat olla kiven alla. Niitä siis omaan pöytään.

2. Stalkkaa myös oman pöytäsi naapureiden tuotteita sekä hintoja. Pidä huoli, ettei sinulla ole samaa tai vastaavaa tuotetta pöydässäsi naapuria kalliimmalla. Se saattaa pilata koko pöytäsi tarjonnasta kiinnostumisen!

2. Muista pitää kirppishinnat! Tarkoitus ei ole tehdä voittoa, vaan päästä eroon ylimääräisestä tavarasta. Eurolla on merkittävä vaikutus ostajan ostopäätökseen, mutta sinun kukkarossasi se ei juuri tunnu. Yritä pitää pöytäsi hintataso muutenkin samana. Jos myyt suurimman osan tuotteista eurolla ja pari esinettä kymmenellä, niin kontrasti tuntuu tosi suurelta. Kannattaa säästää arvokkaammat tavarat ja myydä niitä vaikka netissä erikseen.

3. Pidä pöytä ilmavana. Älä tunge kaikkea myyntiin kerralla. Voit käydä täydentämässä pöytääsi vaikka päivittäin, niin kiinnostus sitä kohtaan säilyy.

4. Muista käydä järjestelemässä pöytääsi vähintään joka toinen päivä. Ihmiset mylläävät sen hetkessä, eikä kukaan jaksa siitä silloin kiinnostua. Nosta esille takana olevia herkkuja ja muista tuoda niitä uusia!

5. Seuraa vallitsevaa buumia! Esim. joskus puiset lokerikot oli kovassa huudossa, mutta eivät taida olla enää. Lifestyle-bloggaajia seuraamalla pääset kätevästi kärrylle, mikä on must juuri nyt. Jos näitä tavaroita löytyy nurkista, niin kannattaa myydä just nyt!

Kertokaas vielä omista kirppiskokemuksistanne. Harrastatteko kirppistelyä? Mitä tuotteita sieltä etsitte? Mikä on paras löytönne?

Tässä minun aarteeni kirppislöytöasussa :)

Mitäs pidätte muuten blogin päivittyneestä kevätlookista?
                                                            -Niina-

Kommentit

Suositut tekstit