Siirry pääsisältöön

Vinkkejä kirppismyyntiin



Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelikengät.
- Kaikki merkkitavara menee hyvin kaupaksi kohtuuhintaan.
- Aikuisten hyväkuntoiset takit

Mikä sitten menee huonommin?

- Aikuisten arkivaatteet
- Kulunut ja huonokuntoinen. Ne kuuluu roskiin!
- Kirjat
- Vauvan vaatteet. Juuri koot 62-68cm.
- ns. yleiset käsityöt, joilla arvoisensa hinta. Käsitöitä kannattaa myydä esim. myyjäisissä.

Sitten muutama käytännönvinkki, jonka olen oppinut näissä hommissa..

1. Silmäile vaikka edellisenä päivänä kirppiksen sen hetkistä tarjontaa. Mitä tavaraa mielestäsi puuttuu ja mitä on paljon? Jos näkisin esim. pienten tyttövauvojen vaatteita paljon, niin en samoja kokoja laittaisi tällä kertaa omaan pöytään. Kaiken kaikkiaan pienten lasten vaatteita on aina tarjolla hyvin, mutta sitten usein koot 86cm ja siitä ylöspäin saattavat olla kiven alla. Niitä siis omaan pöytään.

2. Stalkkaa myös oman pöytäsi naapureiden tuotteita sekä hintoja. Pidä huoli, ettei sinulla ole samaa tai vastaavaa tuotetta pöydässäsi naapuria kalliimmalla. Se saattaa pilata koko pöytäsi tarjonnasta kiinnostumisen!

2. Muista pitää kirppishinnat! Tarkoitus ei ole tehdä voittoa, vaan päästä eroon ylimääräisestä tavarasta. Eurolla on merkittävä vaikutus ostajan ostopäätökseen, mutta sinun kukkarossasi se ei juuri tunnu. Yritä pitää pöytäsi hintataso muutenkin samana. Jos myyt suurimman osan tuotteista eurolla ja pari esinettä kymmenellä, niin kontrasti tuntuu tosi suurelta. Kannattaa säästää arvokkaammat tavarat ja myydä niitä vaikka netissä erikseen.

3. Pidä pöytä ilmavana. Älä tunge kaikkea myyntiin kerralla. Voit käydä täydentämässä pöytääsi vaikka päivittäin, niin kiinnostus sitä kohtaan säilyy.

4. Muista käydä järjestelemässä pöytääsi vähintään joka toinen päivä. Ihmiset mylläävät sen hetkessä, eikä kukaan jaksa siitä silloin kiinnostua. Nosta esille takana olevia herkkuja ja muista tuoda niitä uusia!

5. Seuraa vallitsevaa buumia! Esim. joskus puiset lokerikot oli kovassa huudossa, mutta eivät taida olla enää. Lifestyle-bloggaajia seuraamalla pääset kätevästi kärrylle, mikä on must juuri nyt. Jos näitä tavaroita löytyy nurkista, niin kannattaa myydä just nyt!

Kertokaas vielä omista kirppiskokemuksistanne. Harrastatteko kirppistelyä? Mitä tuotteita sieltä etsitte? Mikä on paras löytönne?

Tässä minun aarteeni kirppislöytöasussa :)

Mitäs pidätte muuten blogin päivittyneestä kevätlookista?




                                                            -Niina-





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …