Siirry pääsisältöön

Syysterveisiä!Hui, miten aika on juossut. Viime blogipäivityksestäkin on jo hurjan pitkä aika ja ehkä joku on jo ajatellut että olen lopettanut koko bloggaamisen. En ole, enkä aijokaan lopettaa, mutta varmaan päivittelen nyt harvemmin, tai sitten en. En tiedä, enkä ota stressiä siitä. Monenlaisia ajatuksia on pääkopassa ja niiden setviminen vie oman energiansa juuri nyt, joten kaikki muu "ylimääränen" saa nyt odottaa.

Äitiyslomani alkaa uhkaavasti olemaan lopuillaan ja taas olisi se hetki, kun pitäisi ruveta miettimään, että mitä tekisi "isona". Olisihan se hienoa jäädä kotiin hoitamaan pientä aina kolmivuotiaaksi asti, mutta ikävä kyllä en ole voittanut lotossa, eikä tietääkseni isäntäkään (tai sitten se on hurjan hyvä pitämään sen salassa :D). Ennen äitiyslomaani olin suunnitellut aloittavani lähäriopinnot oppisopimuksella ja kyllä se vieläkin kiinnostaa, mutta vauvan kanssa tuntuu aika hurjalta nämä kolmivuorotyöt. Meillä kun olisi se tilanne, että poika joutuisi varmasti olemaan välillä yöhoidossakin. Myös työ hevosten parissa on alkanut houkuttelemaan jälleen. Sitä toki on jo nyt täällä kotosalla ja olenkin jo kertonut, kuinka kovasti nautinkaan siitä.

Syksy on minulla ollut aina sellaista muutosten aikaa. Kesän jälkeen on intoa aloittaa uusia juttuja ja tuntuu mukavalta, kun elämässä on taas enemmän rytmiä harrastusten ja koulujen alettua. Saa nähdä, että mihin sitä tulee taas ryhdyttyä.
Meillä on hevoset vielä laitumella ja saavat ollakin niin kauan, kuin kelit vaan sen sallivat. Talliin valmistui juuri kolmas karsina, minne muuttaa aivan lähipäivinä yksi poninpallero, joten lauma saa uuden jäsenen. Saas nähdä, miten hepat suhtautuvat uuteen tulokkaaseen. Lapset odottavat malttamattomina, että pääsevät touhuamaan ponin kanssa. Olemme hankkineet vähän jo etukäteen kaikenlaisia tarvikkeita ja niitä on hipelöity odotellessa jo moneen kertaan. Myös varusteille on omat paikkansa katsottuna nimilappuineen. Itsekin olen ihan innoissani. Meillä oli lapsuudessani Nanette-shettis, jolla aloitin ratsastuksen. Niihin vuosiin liittyy paljon hauskoja muistoja ja myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Putosin varmaan sata kertaa ponin kyydistä, kun se teki uskomattoman nopeita täyskäännöksiä ihan yllättäin. Joka kerta kun löysin itseni maasta, niin koin epäonnistuneeni, mutta kiipesin kuitenkin takaisin selkään. Siitä saan kiittää siskoani, joka opetti tekemään niin. Näin minua ei ruvennut ratsastaminen sen kummemmin pelottamaan, kun jouduin kohtaamaan pelkoni heti samantien. Se on hyvä neuvo, joka toimii. Tosin, jos pudotessa loukkaa itsensä, niin silloin tämä ei kannata.

Olen huomannut, että hevoset ovat opettaneet minulle monia tärkeitä asoita, joita pystyn hyödyntämään eri elämäntilanteissa. Yksi niistä on itseluottamus. Jotta pärjää isojen ja vahvojen eläinten kanssa, pitää olla itsevarmuutta. Ihmisen on oltava aina hevosen yläpuolella arvojärjestyksessä ja jos on epävarma, niin joutuu helposti vaaratilanteisiin. Itsevarmuus on tietenkin hyvä asia myös elämässä muutenkin.


Sänkkärillä on kiva kirmailla! Iskä ja pappa kun ovat puuhommissa, niin sinne lähtevät mielellään myös lapset mukaan. Mekin käymme pikku L:n kanssa rattailla tarkastamassa työn jälkeä ja sepäs onkin jännää katseltavaa, kun välillä moottorisaha pitää kovaa ääntä, eikä oikein tiedä, että pitäisikö sitä pelätä, kun kuitenkin sahaa käyttää tuttu ja turvallinen iskä.


Perennapenkkiin tuli sitten istutettua vähän sekalainen seurakunta erilaisia kasveja yksivuotisista krasseista monivuotisiin perennoihin. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, vaikka tiedän, että joudun ensi vuonna tekemään pieniä muutoksia. Daaliat yllättivät rehevyydellään. Kukkia on tullut runsaasti ja aina vain tuntuu pukkaavan lisää. Kasvihuone on tuottanut paljon tomaattia ja muutaman paprikankin. Olen erittäin tyytyväinen tämän vuoden satoon ja kasvihuoneeseen.


 
 
Niina :)
 


Kommentit

 1. Kiva kuulla sinustakin :)
  Oikein hyvää syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) Jospa näin syksyn tullen kerkiäisi taas harrastamaan blogeja vähän enemmän. On oikein harmittanut, kun ei ole tuntunut löytyvän aikaa seurata omia suosikkejakaan.

   Poista
 2. Olihan kiva huomata, että olit pitkästä aikaa päivittänyt blogiasi.
  Kauniita kuvia olit ottanut.
  Hyvää syksyn jatkoa! Ja päivityksiäsi odotellaan. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kiva kuulla, että blogia halutaan lukea. Oikein hyvää syksyn jatkoa myös sinulle :)

   Poista
 3. Huomasin juuri tossa bannerin kuvassa että kartanon yhdessä ikkunassa näkyisi ihan kuin pelottavat ilmeilevät kasvot. Apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, mutta sehän on jännittävää! Yritin katsoa, että missähän ikkunassa sellaiset näkyvät, mutta en löytänyt.

   Poista
 4. Onpa ihanat kuvat ja maisemat. Asioilla on tapana järjestyä, kun tuota ammatinvalintaa mietit. Hyvää syksyä sinulle, piipahdan täällä aina välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Niin olen itsekin aina ajatellut, että kyllä asioihin löytyy ratkaisu ennemmin tai myöhemmin. Aurinkoisia syyspäiviä ei kannata tuhlata murehtimiseen :) Hyvää syksyä myös sinulle :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …