Siirry pääsisältöön

Yksi päivä muiden joukossa

 
 
 
Päivä alkoi poniratsastuksella kentällä ja lähimaastoissa ponitytön kanssa. Ilma oli niin ihana, että lähdimme illalla vielä samaiseen metsään kävelylle Pikku L:n kanssa. Tehtiin vähän havaintoja kevään etenemisestä ja löydettiin kaikkea kivaa ja kiinnostavaa.
 
 
 Pikkumies on jo niin reipas kuin vain voi olla. Itse haluaa kävellä ja jaksaakin kulkea jo pitkiä pätkiä vähän hankalammassakin maastossa. Metsä tarjoaa tällaiselle taaperollekin virikkeitä yllin kyllin.
 
Sillan alla solisee vesi kivasti, joten päätinpä kurkata sinne vähän lähemmin. Kaunis paikka.
 
Metsässä olikin ihan oikeita työmiehiä myös. Puu oli jälleen kaatunut tämän parivaljakon toimesta.
 
Rengin tupa on vielä siivoamatta kesäkuntoon ja edusta odottaa kukka-asetelmia.
 
Yksinäinen avain lepää aidalla rengin tuvan oven vieressä. Se ei sovi tähän oveen, eikä muihinkaan olemassa oleviin. Vanhat avaimet ovat kauniita.
 
Satulahuoneen matot ovat tuulettumassa ulkona vanhan tallin kivijalalla. Harmi, että talli purettiin aikoinaan. Se on ollut varmasti hieno rakennus.
 
Talon takana olevassa puutarhassa vihertää nurmikko jo kivasti. Talon pikkuikkunoiden pokat on vielä tältä puolelta maalaamatta. Jospa sen tänä kesänä saisi tehdyksi. Ikkunoiden pesu on jo loppusuoralla tältä erää. Äitini on ahkeroinut niiden kanssa ja ansaitsee kyllä suuren kiitoksen. Itse en olisi moiseen kerennyt ryhtyä tänä keväänä.
 
Museon kevätsiivouksen olen ajatellut tehdä ihan lähipäivinä. Se on yksi niistä keväthommista, joita olen odottanut. Museossa on ihana viettää aikaa vanhoja tavaroita tutkien samalla, kun pyyhkii niistä pölyjä. Harvemmin siellä tulee muuten käytyäkään kuin pikaisesti.
 
 
 
Niina
 
 
 

Kommentit

  1. Aina vaan huokailen teidän kartanonne kauneutta! Historian havina tuntuu tänne saakka... onnellisia olette, kun saatte asua niin upeassa vanhassa paikassa, jolla on suuri sielu ja sydän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täällä kyllä viihtyy hyvin, etenkin kun tuo historiakin kiinnostaa niin kovasti. Nyt kesällä pihassa riittää puuhaa ja iltaisin ei sisälle malttaisi millään mennä. Teen joka kesä uusia havaintoja kasvillisuuden suhteen ja yritän opetella muistamaan nimiä. Talven aikana ne vain ikävä kyllä tuppaavat unohtua.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…