Siirry pääsisältöön

Yksi päivä muiden joukossa

 
 
 
Päivä alkoi poniratsastuksella kentällä ja lähimaastoissa ponitytön kanssa. Ilma oli niin ihana, että lähdimme illalla vielä samaiseen metsään kävelylle Pikku L:n kanssa. Tehtiin vähän havaintoja kevään etenemisestä ja löydettiin kaikkea kivaa ja kiinnostavaa.
 
 
 Pikkumies on jo niin reipas kuin vain voi olla. Itse haluaa kävellä ja jaksaakin kulkea jo pitkiä pätkiä vähän hankalammassakin maastossa. Metsä tarjoaa tällaiselle taaperollekin virikkeitä yllin kyllin.
 
Sillan alla solisee vesi kivasti, joten päätinpä kurkata sinne vähän lähemmin. Kaunis paikka.
 
Metsässä olikin ihan oikeita työmiehiä myös. Puu oli jälleen kaatunut tämän parivaljakon toimesta.
 
Rengin tupa on vielä siivoamatta kesäkuntoon ja edusta odottaa kukka-asetelmia.
 
Yksinäinen avain lepää aidalla rengin tuvan oven vieressä. Se ei sovi tähän oveen, eikä muihinkaan olemassa oleviin. Vanhat avaimet ovat kauniita.
 
Satulahuoneen matot ovat tuulettumassa ulkona vanhan tallin kivijalalla. Harmi, että talli purettiin aikoinaan. Se on ollut varmasti hieno rakennus.
 
Talon takana olevassa puutarhassa vihertää nurmikko jo kivasti. Talon pikkuikkunoiden pokat on vielä tältä puolelta maalaamatta. Jospa sen tänä kesänä saisi tehdyksi. Ikkunoiden pesu on jo loppusuoralla tältä erää. Äitini on ahkeroinut niiden kanssa ja ansaitsee kyllä suuren kiitoksen. Itse en olisi moiseen kerennyt ryhtyä tänä keväänä.
 
Museon kevätsiivouksen olen ajatellut tehdä ihan lähipäivinä. Se on yksi niistä keväthommista, joita olen odottanut. Museossa on ihana viettää aikaa vanhoja tavaroita tutkien samalla, kun pyyhkii niistä pölyjä. Harvemmin siellä tulee muuten käytyäkään kuin pikaisesti.
 
 
 
Niina
 
 
 

Kommentit

  1. Aina vaan huokailen teidän kartanonne kauneutta! Historian havina tuntuu tänne saakka... onnellisia olette, kun saatte asua niin upeassa vanhassa paikassa, jolla on suuri sielu ja sydän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täällä kyllä viihtyy hyvin, etenkin kun tuo historiakin kiinnostaa niin kovasti. Nyt kesällä pihassa riittää puuhaa ja iltaisin ei sisälle malttaisi millään mennä. Teen joka kesä uusia havaintoja kasvillisuuden suhteen ja yritän opetella muistamaan nimiä. Talven aikana ne vain ikävä kyllä tuppaavat unohtua.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…

Kahvila Rengin Tupa ja eläinpiha avaa ovensa teille!

Mä olen niin ollut innoissani viime päivät, kun olen suunnitellut tulevaa ja saanut hääräillä tuossa meidän aittakahvilassa. Olen sisustanut, korjannut, maalannut hyllyä ja vaikka mitä muuta. Tuo on paikka, mihin saan purkaa mun yltiöromanttista ja tyttömäistä puoltani. Asioita, joita en meidän kodin puolelle toisi, mutta mikä sopii täydellisesti 1700-luvun aittaan ja sen hirsiseiniin.

Tulevana lauantaina 11.2 pidämme popup-kahvilaa Rengin Tuvassa ja sinne on siis kaikki tervetulleita klo.12-15! Ohjelmassa on myös talutusratsastusta ja keppihevosrataa ym. Eli lapset autoon ja suunta tänne meille. Myös hyviä tarjouksia ratsastustunneista ja kesän leireistä on luvassa tuolloin. Ja jos ei viikonloppuna pääse, niin viimeistään ensi kesänä kannattaa tulla poikkeamaan. Aiomme pitää nimittäin kesäkahvilaa tulevana kesänä. Ja siinä samalla kun herkuttelette maistuvilla kotileivonnaisilla, niin pääsette tutustumaan meidän hurmaaviin eläimiimme myös. Kesällä meillä asukasluku vain lisääntyy. V…