Terassi porakivistä
Meillä on viime päivinä tapahtunut pihapiirissä vaikka mitä. Olimme isännän kanssa jo pitkään miettineet, miten voisimme hyödyntää tarpeettomana olevia vanhoja porakiviä, jotka ovat peräisi tilan vanhan navetan kivijalasta. Sitten mies lopulta keksi, että tehdäänpä niistä terassi.Sorakuorma saapui jo samana päivänä, joten homma lähti vauhdilla käyntiin. Naapuria traktoreineen pyydettiin avuksi, koska kivet olivat sitä kokoluokkaa, ettei meidän vanha Massikka olisi niille voinut tehdä yhtään mitään. Kun kivet oli saatu aseteltua apuvoimien kera ja pohjatyöt tehtyä, alkoi laattojen asettelu. Miehet tekivät ahkerasti työtä ja saivat nopeasti valmista aikaan. Tänään vielä mies teki yksin jäljelle jääneet hommat ja sai kuin saikin terassin iltaan mennessä valmiiksi. Pari hassua päivää tähän meni, mutta työtä riittikin sitten ihan aamusta myöhäiseen iltaan saakka.


Minä osallistuin projektiin ainoastaan kuvaamalla. Niin nopeaa toiminta oli, etten viitsinyt väliin mennä. Mutta olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen.

 
Terassista tuli aivan ihana. Nyt sitten grillijuhlia suunnittelemaan ja jotain kalustusta tälle kauniille aurinkoterassille.
 

 
 
Niina
 
 
 
 

Kommentit

 1. Kaunis tuli terassista ja hyvä idea käyttää porakivet tuohon. Meillä puretaan vanhempien tontilta vanha talo, ja siellä on myös porakiviä odottamassa. Voi olla, että pyydän jättämään jotain itselle talteen tulevaisuutta varten. Jos joskus saisi jonkun vanhan kesämökin entisöitäväksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todellakin kannattaa ottaa talteen näitä kiviä, jos sellaisia käsiinsä saa. Vaikkei heti keksisikään tarkoitusta, niin ideoita voi syntyä myöhemmin :)

   Poista
 2. Tosi kaunis tapa hyödyntää vanhat kivet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mietimme pitkään, mihin voisimme kiviä käyttää. Sitten syntyi tämä idea, eikä ole kaduttanut :)

   Poista
 3. Aivan ihana blogi! Olen itse kotoisin myös Etelä-Pohjanmaalta ja ehkä joskus tulen olemaan vanhan sukutilan emäntä :) Juttutoiveena mulla olis, että kirjoittaisit tästä uudesta osasta, mikä näissä kuvissa näkyy. Mitä se pitää sisällään, koska se on rakennettu ja minkä takia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Bloggaaminen on mieluinen harrastus minulle :) Laitetaan juttutoiveesi korvan taakse. Yritän toteuttaa sen lähiaikoina. Hauskaa on, että ns. uusi osa talosta ei ole niinkään uusi, vaan sekin jo 1800-luvulta :) Pintoja toki uusittu.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit