Siirry pääsisältöön

Syysillan pohdintoja
Hämärtyneet syysillat saavat kaivamaan taas kynttilät esiin ja sytyttämään ne iltaisin. Ne saavat kummasti rauhoittumaan vilkkaan päivän päätteeksi. Pitkästä aikaa olen ruvennut katsomaan iltaisin myös telkkaria. En nyt tiedä onko se niin hyvä harrastus, mutta tämän ansiosta olen malttanut istua edes hetken paikallani ennen nukkumaan käymistä. Nyt on selvästikin tullut se hetki, kun on ihan pakko vähän hidastaa tahtia. Ohjelmaa on viikon jokaiselle päivälle tullut haalittua sen verran, ettei enempään pystyisi. Raskaus pistää väkisinkin rauhoittumaan ja pakottaa välillä kesken touhujenkin istumaan alas. Suoraan sanottuna minua hieman ärsyttää se. Tiedän kuitenkin, että on viisainta kuunnella omaa kehoa, jolloin sekä vauva että minä voimme paremmin. Minulle tämä raskaus on jo kolmas, mutta silti niin kovin erilainen kaikkine tuntemuksineen. Yritän kovasti oppia nauttimaan tästä odotuksesta, vaikka tiedän että olen enemmän sitä tyyppiä, joka vetäisi sen mieluusti läpi pikakelauksella ja olisi valmis jo ottamaan vauvan vastaan pikimmiten. Odottaminen on varmaan kuitenkin vain hyväksi minulle. Ehdinpähän valmistautumaan paremmin uuteen arkeen, jonka vauva tuo mukanaan.


Olen saanut vuoden aikana tutustua moniin uusiin ihaniin ihmisiin, jonka ansiosta koen entistä enemmän kuuluvani tänne. Ihminen tarvitsee ihmisiä ympärilleen. Niin se vain on. Olen miettinyt, että minun on ollut mielestäni hirveän helppoa kotiutua Kurikkaan. En ole kohdannut juuri ennakkoluuloa ulkopaikkakuntalaisia kohtaan. En ainakaan itseäni. Luulen, että siihen vaikuttaa erittäin pitkälti oma asenne. Ihmisille pitää antaa aikaa tutustua. Enhän minä itsekään syöksy suinpäin uuden tuttavuuden luokse, vaan tarkastelen tilannetta mielelläni ensin hieman etäämmältä. Ystävyyssuhteet kehittyvät usein muutenkin hitaasti, oltiin sitten ihan missä päin maailmaa tahansa. Minusta nämä asiat on hyvä pitää mielessä muuttaessa uudelle paikkakunnalle. Viihtyminen on siis paljolti itsestäkin kiinni.


Äitini on kunnostanut vanhaa päästävedettävää sänkyä pikku L:lle. Se on pian valmis ja hieno siitä tuleekin. Kävimme tänään valitsemassa maalin sänkyä varten. Saa nähdä, millainen sirkus nukkumaan laitosta tulee, kun tähän mennessä se on ollut niin kovin helppoa pinnasängyssä. Peitto päälle ja hyvää yötä! Nyt sitten tilanne tulee olemaan eri, kun pikku L pääsee halutessaan nousemaan pois sängystään.

Että tällaisia mietteitä tällä kertaa. Mukavaa tulevaa viikonloppua teille kaikille ihanille lukijoille!


 
 
Terveisin, Niina :)
 
 
 


Kommentit

  1. Pysähtyminen on aina "tekevälle"väkistä hankalaa...Mutta joskus tekee hyvää olla aloillaan.Onnea paljon tulevasta perheenjäsenestä!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Näinhän se on. Kiitos onnitteluista ja mukavaa syksynjatkoa sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…