Kurikan vanhan synnytyssairaalan sänkyKevät tulee. Hieman haikeaa. Joulu meni minulta vähän ohi ja tuntuu, että olen tulossa useammankin askeleen jäljessä. Kevät silti tulee jo. Tulppaanikimppu kuitenkin piristää mieltä ja saa minut jopa suunnittelemaan siemenien kylvöä. Saa nähdä jääkö se vain suunnitteluasteelle, vai toteutuuko jokin. Ehkä voisin laittaa vain vähän jotain. Ehkä jotain uuttakin.


Olen onnellinen elämään nyt. Kotona on kaikesta huolimatta rauhallista, vaikka vilkas kaksi vuotias pitääkin liikkeessä. Hän on kuitenkin ottanut ennakkopeloistani huolimatta pikkusiskon hyvin vastaan. Mustasukkaisuutta ei ole vielä juurikaan ilmennyt. Minulle jää hyvin aikaa touhuta hänen kanssaan ja se varmaankin on auttanut asiaan. Vauva on puolestaan itse rauhallisuus. Välillä oikein harmittaa, kun hän nukkuu niin paljon. Hän on kuitenkin vielä niin pieni, että tarvitsee paljon unta. Pian tyttö täyttää kolme kuukautta, eikä vielä silloinkaan ole saavutettu laskettua päivää. Välillä tahtoo unohtua tämä tosiasia. Hän tuntuu jo niin isolta, kun vertaa syntymään. Sitä onnen ja rakkauden tunnetta, mitä tunnen tätä pientä lasta kohtaan katsoessani häntä on vaikea kuvailla. Olemme etuoikeutettuja. Tiedän kyllä, että tulee taas sekin päivä, kun ikävöin tätä aikaa. Oikeastaan ikävöin sitä jo nyt. Pelkään, etten muista iloita tarpeeksi näistä hetkistä mitä nyt elämme. Pelkään, että jotain jää huomaamatta. Ehkä jokin pieni hymy tai äännähdys. Haluaisin niin, että lapset pysyisivät pieninä aina. Hieman itsekästä, mutta olkoon.Tämä meidän kotiympäristö ihmisineen ja hevosineen, vähän myös kissoineenkin on tullut minulle entistäkin tärkeämmäksi. En vaihtaisi sitä mihinkään. Raskas vuodenvaihde näytti sen viimeistään, millainen turvaverkosto meillä on. Ja miten paljon ihania ystäviä.
Meillä on super talliporukka. Ihan eri juttu on harrastaa yhdessä muiden saman henkisten kanssa, kuin yksin. Hevoset vievät edelleen suuren osan ajasta, mutta saan hyvin jaettua työt moneen osaan, jolloin minun ei tarvitse olla pitkään poissa lasten luota. Olen ehtinyt jopa vähän ratsastamaankin välillä.

Joskus aiemmin kerroin, että olemme saaneet käsiimme harvinaisen vanhan sairaalasängyn, jonka äitini kunnosti vauvalle ensisängyksi. Sänky on alun alkaen Kurikan vanhan synnytyssairaalan sänky ja 1900-luvun alkupuolelta. Siinä on siis nukkunut yksi jos toinenkin vauva ja nyt myös meidän pieni tyttömme. Sänky on osoittautunut erittäin käteväksi. Kevyt siirrellä ja juuri sopiva pienelle ihmiselle.  Sänky on sen verran korkea, ettei L:n pienet kädet ylety sinne, jonka vuoksi pikkusisko saa olla rauhassa. Voin tarvittaessa kantaa sängyn huoneesta toiseen sitä mukaa, kun teen kotitöitä. Pyörät jaloissa helpottaisivat toki siirtelyä entisestään, mutta en ole vielä varma olisivatko ne myös haitaksi. Touhukas kaksivuotias varmasti tykkäisi silloin työnnellä sänkyä yhtenään ja siitä voisi koitua ongelmia. Sänky on minusta hirmu kaunis esine ja sopii meidän kotiin hyvin.
 
 
Ostin Huvikummusta sänkyyn reunapehmusteeksi äitiyslaatikkoon tarkoitetun Pupujussikat-pehmusteen. Se oli juuri sopivan kokoinen ja nyt vauvan on mukava nukkua suojaisassa pesässään.
 
En osaa vieläkään mennä ajoissa nukkumaan. Nyt tai ei koskaan se olisi viisasta. En vain voi sille mitään, että illalla iskee aina jokin inspiraatio aloittaa purkamaan tekemättömiä töitä. Ja joka aamu lupaan itselleni, että tänään menen kyllä ennen yhtätoista sänkyyn. Ei siitä mitään tule ja aamulla väsyttää.

Niin se kevät. Saa se tulla. Kunhan ehdin irrottaa vielä viimeisenkin unohtuneen joulutähden ikkunalta pois. Vaikka vastahan minä sen siihen laitoin. Tai ehkä se saa olla siinä vielä hetkisen. 
Niina
 
 
 
 
 
 


Kommentit

 1. Voi miten ihana sänky :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä minustakin ihana.

   Poista
 2. Onnea pikkuisen syntymän johdosta! Onkin aikaa kun olen täällä blogissasi piipahtanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itseltäkin on jäänyt blogin päivittely tosi vähiin viime aikoina, kun on ollut niin paljon muuta :)

   Poista
 3. Mistähän tommosen löytäis? Me tarvittais pieni siro metallisänky? Eihän tämä ole lähdössä myyntiin :D voisikohan näitä löytyä vielä jostain sairaalojen varastosta vai miten te tämän saitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ostimme tämän kurikkalaisesta Perinneverstas Talonpojasta. Emme myy tätä, vaan säästämme lapsenlapsillemme. Välillä esim.Huuto.netissä on ollut vastaavia. Kannattaa seurata sieltä. Sairaaloissa ei varmaan näitä enää ole varastossakaan. Mutta ehkä kannattaa silti kysellä.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit