Siirry pääsisältöön

Omalla tallillaMoi!

Täällä on ollut sellainen vilske viime viikkoina, ettei oikein itsekään ole meinannut perässä pysyä. Porukkaa on ollut tuvan täydeltä, toinen toistaan ahkerampaa auttajaa. Talli saatin kuin saatiinkin valmiiksi ennen asukkaiden sinne muuttoa. Toki tekemistä riittää vielä vaikka kuinka paljon.

 Hevoset ovat kotiutuneet mukavasti ja ystävystyneetkin jo toisiinsa. Rauhassa tutustutaan toisiimme  ja opetellaan tätä uudenlaista arkea. Pakko myöntää, että onhan tää aika upeeta! Siis ihan uskomatonta, että meillä on nyt oma talli kotona. Aamulla herään aikaisin antamaan hevosille aamuheinät, sitten syömme L:n kanssa aamupuurot toisten vielä jatkaessa unia ja teemme normaalit aamutoimet, jonka jälkeen hevoset saavat väkirehut ennen ulospääsyä. Eteisessä on kasa loimia ja ratsastusvaatteita. Ah, niin kodikasta.

Tällä hetkellä tallissa on karsinat kahdelle hevoselle ja kolmas tehdään vielä jossain vaiheessa. Pihaton rakennus on aloitettu ja siitä tulee kooltaan 100m2, josta pääsevät hevoset vapaasti kulkemaan tarhaan ja sisälle omaan tahtiin. Aikomuksena olisi siis tarjota jokunen pihattopaikka vuokrallekin. Kenttää olemme ruvenneet suunnittelemaan myös jo kovaa kyytiä.

 
 
Ja sitten. Minä pääsen toteuttamaan sen haaveeni ratsastella tätä ihanaa koivukujaa pitkin illan hämärtyessä. En tosiaankaan voinut kuvitella, että se näin pian voisi toteutua. Ihanaa, ihanaa, ihanaa.
 

Kommentit

 1. Varakkaan miehen olet löytänyt. Ei sulla itse tohon hommaan varaa ole. mukavahan se olisi tollaseen kartanoon vieraana muuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, että moni haluaisi varmasti olla täällä minun tilallani. Minä olen iloinen, että löysin itselleni maailman parhaimman miehen, jonka suurin rikkaus on se rakkauden määrä, jota hänen sydämensä on täynnä :) Hevoset ovat kuuluneet aina minun elämääni välillä omina ja välillä vieraiden muodossa. Sillä, onko minulla varaa siihen, niin ei onneksi ole sinun murheesi. Hyvää kesän jatkoa ja toivotaan että heinäkuussa nähdään myös vähän lämpimämpiäkin päiviä, vaikka hepat varmaan nauttivatkin näistä säistä enemmän :)

   Poista
  2. Sun pitää kysyä isäntäparilta, olisko piian/rengin paikkaa avoinna! (Uskoakseni heillä ei ole vielä henkilökuntaa apuna hoitamassa kartanoa). Majoituskin varmaan löytyisi kartanon viereisestä aitasta! Apu varmaan tulisi tarpeeseen, koska tuolla kartanolla varmasti riittää hommia, vaikka muille jakaa! Pääsisit asumaan "vieraana" tollaseen (helppohoitoiseen) kartanoon...


   Poista
 2. Ei tässä ole isännän varallisuudella mitään asia yhteyttä vaan kiitokset menevät tallien rakentajalle eli Niinan isälle, jota olen parhaani mukaan auttanut. t: Niinan ihan tavis mies :)

  VastaaPoista
 3. No olipas aika "kivasti" muotoiltu tuo anonyymin kommentti...
  Ikäänkuin ihmisen varallisuus olisi bloggaamisessa se pääasia :D
  Ihania kuvia, ihanaa että unelmat ovat toteutettavissa!
  Hevostenpito on aika kovaakin hommaa, mutta kun on sydämmen asialla, sillä ei ole juurikaan merkitystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se totta, että hevosten pito maksaa, kuten kaikki tässä elämässä. Ajattelen asian niin, että toinen tuhlaa rahansa tuppereihin ja kalliisiin laukkuihin tai kenkiin. Minä osta sen sijaan niillä rahoilla mielummin heinää, kauraa ja turvetta :D Hevoset ovat rakas harrastus, joka ottaa, mutta antaa myös paljon.

   Poista
  2. Ja kiitos Koo sinulle kauniista sanoistasi :)

   Poista
  3. Mä nyt en vaan ymmärrä, miten joku tulee anonyymina kommentoimaan jotain täysin asiatonta...
   Jos ei ole pokkaa esiintyä omalla henkilöllisyydellään, kun kaataa kylmää vettä itselleen tuntemattoman ihmisen niskaan, niin olisi hiljaa.
   Kaikki meistä pistää rahansa juuri siihen mihin haluaa.
   Joku tykkää matkustella, toinen pitää hevosia ja kolmas ostelee designlaukkuja.
   Mitä se on keneltäkään pois, en ymmärrä :)

   Poista
 4. Kateuden kellot kalkattelevat jossain ja kovaa. Mitäs noista. Olen edelleen iloinen puolestasi, onnea unelmien toteutumisen johdosta :)

  VastaaPoista
 5. Ihania uutisia, olipa kiva kuulla! Niin ne unelmat toteutuu! Ja miten kauniita hevosia! Olen tosi, tosi iloinen puolestasi. Vaikka siinä on paljon työtä, niin onhan se ihan eri juttu kun saa pitää hevoset kotona.

  Ja tosiaan, jos joku haluaa päästä kartanon maille asumaan ja hevosia hoitamaan, mutta sopivaa miestä ei tule vastaan, niin aina voi lähteä "piikomaan", niin kuin vaikkapa allekirjoittanut :D. Tai ehkä mä nykyään hoidan jo pehtoorin virkaa, kun pyörittelen tätä tilaa nytkin taas ihan yksikseni... Joten jos käyttää energiansa omien unelmiensa toteuttamiseen sen sijaan, että kadehtisi muita, niin aika uskomattomatkin unelmat voivat toteutua. Olen itsekin siitä hyvä esimerkki.

  Joten uskaltakaa unelmoida kaikki anonyymit ja muut. Ja olkaa iloisia niiden puolesta, joiden unelmat toteutuvat - sehän tarkoittaa sitä, että unelmien toteutuminen on mahdollista. Myös teille.

  VastaaPoista
 6. Kateelliset kellot....todentotta. Kuka tätäkin blogia lukee, näkee varmasti että niinalla on kädet täynnä työtä eikä unelmat ole tosiaan ilmaiseksi tulleet. Inhottaa tuollaiset ilkeät naamattomat jotka tulee kirjoittelemaan inhottavuuksia eikä osaa katsoa nenäänsä pitemmälle. Ja kartanon isännllä on käynyt onni kun on noin ihanan naisen itselleen saanut! Rikkauksia on monia. Vähin niistä on rahallinen rikkaus.
  V.O

  VastaaPoista
 7. Omin silmin olen todennut että vakka on kantensa valinnut, on niin isäntä kuin emäntäkin touhukasta sorttia molemmat niin kuin täytyy isossa talossa ollakin. On hienoa että he molemmat arvostavat menneiden sukupolvien työtä ja niitä aarteita joita talosta löytyy. Kaikkea hyvää koko perheelle.

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kaikille kannustavista sanoistanne. Ihania ihmisiä on ympärilläni <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…