Siirry pääsisältöön

Hirsikamarissa

 
 
 
Yläkerran toinen vierashuone on hirsiseinäinen kamari, jonka olemme kunnostaneet mieheni kanssa yhdessä. Kaunista hirsiseinää ei olekaan muualla talossa näkyvissä, jonka vuoksi revimme pinkopahvit kokonaan pois. Huoneella on kokoa mukavat 24m2. Sisustaminen on vielä vähän vaiheessa. Joitakin ideoita on jo mielessä, jotka sitten odottavat toteutusta. Haluaisin ehdottomasti tähän huoneeseen jonkun vanhoista  talonpoikaisista sivustavedettävistä sängyistä, joita meillä on useampikin olemassa.
 
 
 
Tähän huoneeseen tullessa tulee tunne, kuin hyppäisi suoraan eri vuosisadalle. Se on hauskaa ja siksi aiommekin pitää sisustuksen vanhanaikaisena.
 
 
Punainen täkänä seinällä on talon vanhaa perua. Ikää ei valitettavasti tiedetä. Kulmasohva ja sohvapöytä ovat mieheni isovanhempien tilalta Jalasjärveltä. Niihin liittyy monia mukavia lapsuusmuistoja mumman ja paapan luona. Sohvan sisälle oli muunmuassa hyvä piiloutua muilta serkuilta.

 
 
Seinällä oleva taulu kuvaa näkymää Kurikanahteeseen tulvan aikaan, kirkon pihamaalta katsottuna v.1905. Takana vasemmalla näkyy meidän talo, joka on silloin ollut punainen.
 
 
Ryijy ja kaunis vanha jugendilainen tuoli ovat talon omia. Myöskään ryijyn iästä ei ole muuta tietoa, kuin että se on vanha.
 
Huoneen toisella puolella komeilee kookas talonpoikaislipasto. Tämäkin on talon vanhaa kalustoa. Sen päällä on vanhoja Arabian astioita sekä tarjoilulusikoita.
 
 
Näitä erilaisia tarjoilulusikoita löytyykin runsaasti ullakon kätköistä ja olenkin ajatellut puhdistaa ne ja tutkia niitä vähän tarkemmin joku päivä.
 
 
-Niina
 
 

Kommentit

 1. Tuo taulu on vallan mainio.
  Päivänä eräänä, lokakuun alussa, menin tuota kyseistä tietä teidän ohitsenne.
  Nimenomaan ohitsenne, kunnes huomasin sanoa kuskille, että missäs se talo onkaa, joten nokka kohti kirkkoa uudelleen ja palasimme katsomaan.
  Ihanan näköinen on kotitalonne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Suuret puut suojaavat kyllä aika hyvin pihapiiriä :)

   Poista
 2. Hei,
  meillekin tuli perintönä kaksi tuollaista erikoisen muotoista tarjoilulusikkaa, jotka näkyvät toiseksi alimmaisessa kuvassa. Osaatko sanoa mitä niillä on aikanaan tarjoiltu?
  Anneli

  VastaaPoista
 3. Kyllä, sokerilusikoita taitavat olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienempi ehkä, mutta entä tuo isompi. Narraako kuva minua:) Meidän perintölusikkamme on suurempi kuin sokerilusikka, ehkä noin kämmenen kokoinen laakea ja matalareunainen. Se ei sovi kakkuottimeksikaan reunojen vuoksi. Olen miettinyt olisiko niillä tarjoiltu kiisseliä. Joku on ehdottanut joskus niitä hillolusikaksi, mutta eivät sovi mielestäni oikein siihenkään tarkoitukseen. Mielenkiintoinen probleema:) Anneli

   Poista
  2. Olet oikeassa, että alempi on huomattavasti suurempi. Kävin katsomassa sitä tarkemmin. Yritin etsiä myös netistä vastaavanlaista, jolloin päädyin siihen epäilykseen, että kyseessä on perunalusikka. Jossakin sanottiin, että sillä on voitu tosiaan tarjoilla myös hilloa.

   Poista
  3. Perunalusikka:) Olipa yllättävä, en olisi itse ajatellut moista. Kiitos kun näit vaivaa asian suhteen. Anneli

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …