Siirry pääsisältöön

Hirsikamarissa

 
 
 
Yläkerran toinen vierashuone on hirsiseinäinen kamari, jonka olemme kunnostaneet mieheni kanssa yhdessä. Kaunista hirsiseinää ei olekaan muualla talossa näkyvissä, jonka vuoksi revimme pinkopahvit kokonaan pois. Huoneella on kokoa mukavat 24m2. Sisustaminen on vielä vähän vaiheessa. Joitakin ideoita on jo mielessä, jotka sitten odottavat toteutusta. Haluaisin ehdottomasti tähän huoneeseen jonkun vanhoista  talonpoikaisista sivustavedettävistä sängyistä, joita meillä on useampikin olemassa.
 
 
 
Tähän huoneeseen tullessa tulee tunne, kuin hyppäisi suoraan eri vuosisadalle. Se on hauskaa ja siksi aiommekin pitää sisustuksen vanhanaikaisena.
 
 
Punainen täkänä seinällä on talon vanhaa perua. Ikää ei valitettavasti tiedetä. Kulmasohva ja sohvapöytä ovat mieheni isovanhempien tilalta Jalasjärveltä. Niihin liittyy monia mukavia lapsuusmuistoja mumman ja paapan luona. Sohvan sisälle oli muunmuassa hyvä piiloutua muilta serkuilta.

 
 
Seinällä oleva taulu kuvaa näkymää Kurikanahteeseen tulvan aikaan, kirkon pihamaalta katsottuna v.1905. Takana vasemmalla näkyy meidän talo, joka on silloin ollut punainen.
 
 
Ryijy ja kaunis vanha jugendilainen tuoli ovat talon omia. Myöskään ryijyn iästä ei ole muuta tietoa, kuin että se on vanha.
 
Huoneen toisella puolella komeilee kookas talonpoikaislipasto. Tämäkin on talon vanhaa kalustoa. Sen päällä on vanhoja Arabian astioita sekä tarjoilulusikoita.
 
 
Näitä erilaisia tarjoilulusikoita löytyykin runsaasti ullakon kätköistä ja olenkin ajatellut puhdistaa ne ja tutkia niitä vähän tarkemmin joku päivä.
 
 
-Niina
 
 

Kommentit

 1. Tuo taulu on vallan mainio.
  Päivänä eräänä, lokakuun alussa, menin tuota kyseistä tietä teidän ohitsenne.
  Nimenomaan ohitsenne, kunnes huomasin sanoa kuskille, että missäs se talo onkaa, joten nokka kohti kirkkoa uudelleen ja palasimme katsomaan.
  Ihanan näköinen on kotitalonne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Suuret puut suojaavat kyllä aika hyvin pihapiiriä :)

   Poista
 2. Hei,
  meillekin tuli perintönä kaksi tuollaista erikoisen muotoista tarjoilulusikkaa, jotka näkyvät toiseksi alimmaisessa kuvassa. Osaatko sanoa mitä niillä on aikanaan tarjoiltu?
  Anneli

  VastaaPoista
 3. Kyllä, sokerilusikoita taitavat olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienempi ehkä, mutta entä tuo isompi. Narraako kuva minua:) Meidän perintölusikkamme on suurempi kuin sokerilusikka, ehkä noin kämmenen kokoinen laakea ja matalareunainen. Se ei sovi kakkuottimeksikaan reunojen vuoksi. Olen miettinyt olisiko niillä tarjoiltu kiisseliä. Joku on ehdottanut joskus niitä hillolusikaksi, mutta eivät sovi mielestäni oikein siihenkään tarkoitukseen. Mielenkiintoinen probleema:) Anneli

   Poista
  2. Olet oikeassa, että alempi on huomattavasti suurempi. Kävin katsomassa sitä tarkemmin. Yritin etsiä myös netistä vastaavanlaista, jolloin päädyin siihen epäilykseen, että kyseessä on perunalusikka. Jossakin sanottiin, että sillä on voitu tosiaan tarjoilla myös hilloa.

   Poista
  3. Perunalusikka:) Olipa yllättävä, en olisi itse ajatellut moista. Kiitos kun näit vaivaa asian suhteen. Anneli

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…