Siirry pääsisältöön

Ruokasalin kaunis pöytäliinaAurinko on niin ihanasti paistanut jo useampana päivänä peräkkäin. Kevät on virallisesti sitten tullut, vaikka se on tuonut kyllä tulleessaan myös lumen. Pihatöitä on siis turha vielä aloittaa.

Vaikka maa on juuri nyt puhtaanvalkean lumen peittämä, ei se minua ole ainakaan surettanut. Ruokasaliin paistaa ihanasti aurinko keskipäivällä ja tulppaanit maljakossa tuovat kevääntunnun huoneeseen. Löysin jokin aika sitten kauniin kirjaillun pöytäliinan talosta ja levitin sen ruokasalin pöytää koristamaan. Selvisi, että liinan oli tehnyt mieheni isotäti joskus kauan sitten. Sillä on siis tunnearvoa myös ja kaunishan se on kuin mikä. 
 

Ruokasalin yhdellä seinällä on uusi tapetti, joka on siihen laitettu viimeisimmän remontin aikana. Muuten huoneeseen ei ole vielä koskettu. Uudet verhotangot pitäisi ainakin laittaa ja sitten miettiä mitä muiden seinien kanssa tekisi. Minä niin kovasti tykkään juuri tuosta vanhasta tapetista, mutta kyllähän seinät tulisi olla yhdennäköiset. No, kaikki aikanaan.
 

 
Tämä kaunis antiikkihylly on talon vanhaa perua ja siihen liittyy myös pieni tarina. Mieheni mumma kertoi minulle, että hänen ollessaan pieni tyttö oli heille lapsille annettu pieniä kotitöitä, josta kunkin tuli huolehtia. Mumman yksi tehtävistä oli ollut tämän hyllyn pölyjen pyyhkiminen säännöllisesti. Hän kertoi muistavansa elävästi, kuinka etenkin ylimmän hyllyn reunassa olevat pinnat ja niiden välit tuottivat tuskaa.
 
 
Schwartswaldilainen seinäkello sai päälleen uuden kotkan paikallisesta kelloliikkeestä. Vanha lintu oli siitä johonkin hukkunut. Kello on toimiva ja soi kauniisti, kun sen vain joku muistaa veivata käyntiin.
 
 
 
Niina
 
 

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Kevätaurinko tuo ihanasti valoa huoneeseen!

   Poista
 2. On kyllä tosi kaunis merkattu liina.
  Äitini löysi hiljakkoin saman tyylisen kirppikseltä.
  Olenkin antanut hänelle tehtävän pitää silmänsä auki ja ostaa myös minulle sellaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaita kirpparilöytöjä :) Itse en ole törmännyt kirppiksellä näihin, mutta varmasti niitä on saatavilla, kun vaan pitää silmät auki. Toivotaan siis, että sinuakin onnistaa!

   Poista
 3. Ihana liina ja upea lamppu pöydän yläpuolella! Blogissani arvonta, käypä kurkkaamassa http://vihervaarantalo.blogspot.fi/2014/03/helppoa-kaunista-paketointia.html

  VastaaPoista
 4. IHana tarina mummilla. Jännä miten jotkut pienetkin asiat jäävät hyvinä muistoina mieleen.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…