Siirry pääsisältöön

Mun tiistai


Oletteko koskaan kirjanneet päivänne tapahtumia paperille? Minä päätin kokeilla. Myönnettäkööt, että kirjoitin listan nyt ihan ulkomuistista vasta myöhään illalla, joten voi olla etten ihan kaikkea muistanut merkitä. Tästä saa kuitenkin jonkinlaisen käsityksen.

Tiistai oli ihan normaali, ehkä sellainen keskivertoraskas päivä. Ei siis pahimmasta päästä ollenkaan.
Aamu alkoi vähän väärällä jalalla, mutta tämä ei ollut kenestäkään johtuvaa. Isäntä heittikin, että taisin nukkua vähän liikaa. Tämä nukkumisasia on kehittynyt meillä aika ajoin ihan ongelmaksi asti. Olemme molemmat univelkaisia kokoajan ja jos yhtenä yön saa nukutuksi poikkeuksellisesti pidempään kuin viisi tuntia, niin sehän saa näköjään olon vain entistäkin väsyneemmäksi. Viimeyönä unta taisi riittää jopa kahdeksan tuntia ja vain pari kertaa jouduin nousemaan lasten takia. Silti olo oli kaikkea muuta kuin pirteä. Kuitenkin puoleen päivään mennessä rupesi jo vähän helpottamaan. Iltapäivällä tallilla kiukku oli jo tipotiessään.

Tiistaipäiväni

klo.
n. 8.00 C heräsi. Vaipan vaihtoa, jonka aikana myös L heräsi omassa huoneessaan. Hänen kanssaan myös vaipan vaihtoa ja potalla istumista.
    8.30 Aamupuurolla pienten kanssa.
    9.00 J tulee aamupalalle ja valmistautuu kouluun lähtöön. Käyn heittämässä nopeasti hevosille aamuheinät.
    9.30 Lapset jää isin kanssa ja minä menen kiireesti aamutallille. Hevosten aamukauroja, loimitusta, ulos vientiä, vesien ja heinien laittoa. Sitten takaisin sisälle lasten luo.
    10.30 Lasten kanssa oleilua.
    11.00 Ruuanlaittoa
    11.30 C söi päiväruuan ja meni päikkäreille.
    12.00 L:n ja isin kanssa syödään ruoka.
    12.30 C herää. Lasten kanssa oleilua. C on flunssainen ja haluaa olla vain sylissä.
    13.00 Lasten kanssa imurointia ja siivousta. C on rintarepussa ja L sotkee sitä mukaa leluja lattialle, kun minä yritän siivota.
    14.00 C taas päikkäreille. Nukkuu huonosti, kun nenä on tukossa ja yskittää. Minä yritän torkkua sohvalla samalla, kun L katsoo lastenohjelmia.
    15.00 C herää ja J tulee kotiin, vaikka hänen piti jäädä koulusta suoraan keramiikkakurssille. J syö päiväruoan loput, C saa hedelmäsoseen ja maidon ja L syö mehukeittoa vähän välipalaksi. Sitten puen pienet ja lähdemme viemään J:tä kurssille.
   15.30 Lasten kanssa ulkoilua ja samalla tallihommia. C huutelee vaunuissa aina kun selkäni käännän. Yritän viihdyttää häntä samalla, kun siivoan karsinaa. L on isin kanssa aidan teossa. Isi menee vasta yöksi töihin, joten minun ei tarvitse keksiä L:lle tekemistä.
  16.00 Ponien ja hevosten hakua talliin tunteja varten. Asiakkaiden kanssa hevosten varustamista. Lapset jäävät isin hoiviin ratsastustuntien ajaksi.
16.30 Päivän ensimmäinen tunti alkaa.
19.00 Päivän viimeinen tunti päättyy. Hevosten hoitoa ja iltatalli. Minulla oli tänään reippaita apulaisia tallihommissa, joten pääsin helpommalla.
20.00 Takaisin kotiin laittamaan pienille iltapalaa. Isi oli laittanut C:n jo nukkumaan, mutta hän heräsi pian tukkoisen nenän takia, eikä käynyt uudestaan unille. Otin hänet vielä pois sängystä ja yritin avata tukkoista nenää keittosuolaliuoksella.
20.30 Iltapalaa L:lle ja hampaiden pesun sekä iltasadun jälkeen nukkumaan.
21.00 C käy uudestaan unille. Isi lähtee töihin.
21.30 J:n kanssa iltapalalla( smoothie, neljä leipää ja teetä) ja höpöttelyä. Pienet nukkuu kiltisti. J menee nukkumaan.
22.00 Yrityksen kirjanpitoa ja pyykkien laittoa. Ihan hirveet pyykkivuoret, mutta tällä kertaa äitini on viikannut kaikki valmiiksi, joten lajittelen ne vain kaappiin. Paljon jää vielä silti laittamatta. Pistän myös uuden koneellisen pyörimää.
23.45. C herää taas yskimään. Heräilee monta kertaa ja käyn tyynnyttelemässä häntä vähän päästä. Kerran käyn laittamassa myös keittosuolatippoja, jotka tuntuvat kyllä avaavan nenän hyvin. C ei vaan tahdo nukahtaa ja yskäkin vaivaa.
0.50 C edelleen hereillä, mutta sängyssä. Huoh, nyt rupeis jo itseäkin vähän väsyttämään.
1.20 C hiljenee lopulta(Koputan puuta!). L ei ole kertaakaan huudellut nukkumaan menonsa jälkeen(Koputan puuta!)

Hyvää yötä!

Tässä pari kuvaa, jotka räpsäisin kirjoittelun välillä. L on toisinaan oikein järjestelmällinen poika. Hän oli asetellut puulelunsa niin söpösti uunin edustalle, että oli pakko ottaa kuva.

Askartelin vanhoista pulloista ja purkeista enkeliaiheisia. Enkelit sopivat hyvin varhaisiksi joulukoristeiksi.
 
 
 
Ja taas Hyvää yötä!
 
 
 
Niina <3
 
 
 
 
 
 

Kommentit

 1. Paljon olet päivän aikana ehtinyt tehdä! Kivat joulukoristeet olet keksinyt. Niihin voisi laittaa vaikka joulunamuja sisälle ja antaa lahjaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän nämä päivät tuntuvat venyvän pitkiksi. Pienten lasten kanssa yöt on rikkonaisia ja aamulla on kuitenkin noustava tallihommiin, vaikka lapset nukkuisivatkin pidempään. Mutta enpä usko olevani ainut. Luulen, että taitaa olla kiirettä ihan jokaisessa lapsiperheessä. Ja jos jokainen kirjoittaisi paperille päivän tapahtumat, niin lista saattaisi olla pidempi, kuin olisi uskonutkaan :D

   Poista
 2. On siinä yhdelle päivälle hommaa ja pituutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Tämä päivä ei tuntunut minusta edes kovin rankalta. Paitsi sitten aamuyöllä. Haaveilen saavani nukkua vielä joskus läpi yön heräämättä :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…