JoulurauhaaJoulu tuli taloon, vaikka tänäkin vuonna yksi läheinen vietti sen sairaalassa. Eli aattona vierailimme myös osastolla. Kaikki on onneksi hyvin, joten nyt hänen ei tarvitse kuin keskittyä paranemiseen.

Isommat lapset olivat vuorostaan tämän joulun toisilla vanhemmillaan, joten sekin vaikutti suurelta osalta joulun tunnelmaan. Mutta joulumieltä ei puuttunut. Pienet tonttumme pitivät siitä huolen. Haimme myös lasten isomumman viettämään kanssamme joulupäivää. Joimme kahvit ja söimme torttuja sekä piimäkakkua, jonka jälkeen lauloimme salissa joululauluja mumman säestäessä pianolla. Aika mukava tapa viettää aattoa. Ilta kului perinteiseen tapaan jouluruokailun, lahjojen availun ja saunan merkeissä.

 
Jouluna korostuu se, miten läheiset ihmiset merkitsevät paljon. Kenenkään ei pitäisi joutua viettämään joulua yksin vasten tahtoaan. On myös valtava määrä perheitä, joissa joulu ei ole ilon ja rauhan juhla, vaan siihen liittyy mm. perheväkivaltaa, päihteitä ja mielenterveysongelmia. Työttömyys vain lisää tätä kaikkea ja tämän hetkinen maan taloustilanne on oikein otollinen ongelmien kasaantumiselle. Tämä saa minut aina niin surulliseksi ja tunteen, että haluaisin auttaa. On vain vaikea löytää sellaista kanavaa, mitä kautta apu olisi mahdollisimman konkreettista.
 Suomen ratsastajainliitolla(SRL) on meneillään hyväntekeväisyyshanke, jonka avulla tarjotaan vähävaraisille ja syrjäytymisuhan alla oleville perheiden lapsille mahdollisuus ratsastusharrastukseen. Lähde sinäkin mukaan auttamaan ja takaan, että saat siitä vähän vielä paremman joulumielen, joka tuplaantuu kaiken lisäksi. Lue lisää aiheesta täältä
Voit auttaa myös suoraan siirtymällä keräyslippaaseen klikkaamalla suoraan sisään sivupalkissa olevasta Hopen kuvasta.

Hevosharrastus on monilla tavoin hyvä harrastus. Ratsastus ja hevostenhoito tallitöineen on erittäin terapeuttista. Tulokset ovat heti silminnähtävissä. Hevonen on suuresta koostaan huolimatta rauhoittava kaveri ja vaikka jokainen ratsastaja tai hevosten hoitaja tulee kokemaan välillä myös pettymyksen tunteita, niin nekin on helpompi hyväksyä silloin kun ymmärtää, että jokainen ihminen joutuu opettelemaan samat asiat päästäkseen hevosen sielunmaailmaan sisälle. Hevosten maailma on ihan oma, eikä sinne ole oikoteitä. Siellä ei myöskään ole ihmisten maailman ongelmia, joka tekee siitä paikan, jossa ei tarvitse esittää mitään. Omalla tallillamme tulen jatkossakin panostamaan paljon siihen, että ihminen, joka tallille tulee, lähtee aina vähän paremmalla mielellä pois kuin oli tullessa. Olen iloinen, että saan tuottaa tämän tunteen hevostemme avulla ja se jos mikä on hienointa tässä työssä.

 
 
Rauhallista joulua ihan kaikille!
 
 
Niina <3

Kommentit

 1. Hyvää joulun jälkeistä aikaa sinne!On ihana viettää aikaa läheisten kanssa jouluna.Isovanhemmat ja isoisovanhemmat ovat aarteita.Hyvä idea tuo hyväntekeväisyys sun tallilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyväntekeväisyyttä voi harrastaa monella tavalla. Ei välttämättä tarvitse alkaa kuukausilahjoittajaksi, vaan esim.joka joulu kun laittaa pienenkin rahasumman eteenpäin hyvän asian puolesta, on siitäkin apua jollekin. Arjessakin voi tehdä pieniä hyviä tekoja toisen hyväksi. Pelkkä kuunteleminenkin voi merkitä jossain tilanteessa lähimmäiselle paljon.

   Poista
 2. Joulu on ihana juhla pimeyden keskellä! Nyt odotellaan sitten uutta vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulunodotus on parasta aikaa ja uusi vuosi tuo taas kuntosalille paljon porukkaa. Ihmiset aloittavat kuntoilun ja tavoitteet nostetaan korkealle. Aika näyttää mihin se kenetkin vie. Kyllä me vain tarvitsemme näitä juhlapyhiä katkaisemaan arkea 😊

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit