Siirry pääsisältöön

JoulurauhaaJoulu tuli taloon, vaikka tänäkin vuonna yksi läheinen vietti sen sairaalassa. Eli aattona vierailimme myös osastolla. Kaikki on onneksi hyvin, joten nyt hänen ei tarvitse kuin keskittyä paranemiseen.

Isommat lapset olivat vuorostaan tämän joulun toisilla vanhemmillaan, joten sekin vaikutti suurelta osalta joulun tunnelmaan. Mutta joulumieltä ei puuttunut. Pienet tonttumme pitivät siitä huolen. Haimme myös lasten isomumman viettämään kanssamme joulupäivää. Joimme kahvit ja söimme torttuja sekä piimäkakkua, jonka jälkeen lauloimme salissa joululauluja mumman säestäessä pianolla. Aika mukava tapa viettää aattoa. Ilta kului perinteiseen tapaan jouluruokailun, lahjojen availun ja saunan merkeissä.

 
Jouluna korostuu se, miten läheiset ihmiset merkitsevät paljon. Kenenkään ei pitäisi joutua viettämään joulua yksin vasten tahtoaan. On myös valtava määrä perheitä, joissa joulu ei ole ilon ja rauhan juhla, vaan siihen liittyy mm. perheväkivaltaa, päihteitä ja mielenterveysongelmia. Työttömyys vain lisää tätä kaikkea ja tämän hetkinen maan taloustilanne on oikein otollinen ongelmien kasaantumiselle. Tämä saa minut aina niin surulliseksi ja tunteen, että haluaisin auttaa. On vain vaikea löytää sellaista kanavaa, mitä kautta apu olisi mahdollisimman konkreettista.
 Suomen ratsastajainliitolla(SRL) on meneillään hyväntekeväisyyshanke, jonka avulla tarjotaan vähävaraisille ja syrjäytymisuhan alla oleville perheiden lapsille mahdollisuus ratsastusharrastukseen. Lähde sinäkin mukaan auttamaan ja takaan, että saat siitä vähän vielä paremman joulumielen, joka tuplaantuu kaiken lisäksi. Lue lisää aiheesta täältä
Voit auttaa myös suoraan siirtymällä keräyslippaaseen klikkaamalla suoraan sisään sivupalkissa olevasta Hopen kuvasta.

Hevosharrastus on monilla tavoin hyvä harrastus. Ratsastus ja hevostenhoito tallitöineen on erittäin terapeuttista. Tulokset ovat heti silminnähtävissä. Hevonen on suuresta koostaan huolimatta rauhoittava kaveri ja vaikka jokainen ratsastaja tai hevosten hoitaja tulee kokemaan välillä myös pettymyksen tunteita, niin nekin on helpompi hyväksyä silloin kun ymmärtää, että jokainen ihminen joutuu opettelemaan samat asiat päästäkseen hevosen sielunmaailmaan sisälle. Hevosten maailma on ihan oma, eikä sinne ole oikoteitä. Siellä ei myöskään ole ihmisten maailman ongelmia, joka tekee siitä paikan, jossa ei tarvitse esittää mitään. Omalla tallillamme tulen jatkossakin panostamaan paljon siihen, että ihminen, joka tallille tulee, lähtee aina vähän paremmalla mielellä pois kuin oli tullessa. Olen iloinen, että saan tuottaa tämän tunteen hevostemme avulla ja se jos mikä on hienointa tässä työssä.

 
 
Rauhallista joulua ihan kaikille!
 
 
Niina <3

Kommentit

 1. Hyvää joulun jälkeistä aikaa sinne!On ihana viettää aikaa läheisten kanssa jouluna.Isovanhemmat ja isoisovanhemmat ovat aarteita.Hyvä idea tuo hyväntekeväisyys sun tallilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyväntekeväisyyttä voi harrastaa monella tavalla. Ei välttämättä tarvitse alkaa kuukausilahjoittajaksi, vaan esim.joka joulu kun laittaa pienenkin rahasumman eteenpäin hyvän asian puolesta, on siitäkin apua jollekin. Arjessakin voi tehdä pieniä hyviä tekoja toisen hyväksi. Pelkkä kuunteleminenkin voi merkitä jossain tilanteessa lähimmäiselle paljon.

   Poista
 2. Joulu on ihana juhla pimeyden keskellä! Nyt odotellaan sitten uutta vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulunodotus on parasta aikaa ja uusi vuosi tuo taas kuntosalille paljon porukkaa. Ihmiset aloittavat kuntoilun ja tavoitteet nostetaan korkealle. Aika näyttää mihin se kenetkin vie. Kyllä me vain tarvitsemme näitä juhlapyhiä katkaisemaan arkea 😊

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…