Siirry pääsisältöön

Betonitöitä, huopasaippuaa, servettiaskartelua ja pikkujouluihin valmistautumista


Olen totaalisesti haksahtanut näihin betonivaluihin. On hauska antaa mielikuvituksen lentää etsiessä sopivia muotteja. Silikoniset muffinssimuotit ovat sopivat betonille hyvin. Helppo irrottaa. Lauantaina on tallin pikkujoulut ja rengin tupaan tehdään kahvila sekä joulupuoti, jossa on erilaisia tekemiäni käsitöitä Muun muassa kuvissa esiintyviä. Koko syksyn olen illat viettänyt milloin minkäkin tekniikan parissa. On hauska vaihdella niitä. En ole ollenkaan kudintyyppiä, koska haluan saada nopeasti työn valmiiksi.

Betonituikut ovat tosi kivan näköisiä. Näitä tulee varmasti myös omaan joulupöytään.
Betonijuna on yksi lemppareistani. Junaa voi jatkaa niin pitkälle kuin haluaa.
Betonikirjaimia valoin pahvisiin kirjaimiin, joita saa askartelukaupasta. Mattoveitsellä leikkasin kirjaimen auki, jotta betonin sai valettua sen sisälle. Pahvi ei ole kovin kestävä muottimateriaali, joten samaa ei pysty käyttämään välttämättä kuin sen yhden kerran. Servettiaskartelu on myös tosi hauskaa. Ostin GreenGate-servettejä MallanMakeat-sisustuskaupasta Ilmajoelta ja Erikeepervesiseoksella kiinnitin niitä styroxpalloihin ja lasipurkkeihin. Eikö vain olekin aika hienoja? Näitä kaikkia on myös myynnissä joulupuodissa lauantaina.
Huopaa ostin syksyn käsityömessuilta ihan kokeilumielessä ja nyt keksinkin käyttää sen huopasaippuan tekoon. Aika helppoja ovat nämä valmistaa, mutta kärsivällisyyttä ja aikaa vievää puuha se on. Huopuminen kestää aikansa ja lämmintä vettä kuluu. Huopasaippualla irtoaa vaikeammatkin tahrat käsistä ja ne ovat myös kivoja tuoksuvia koristeita vaikka kylppärissä. Marjapuuronpunainen huopasaippua on tehty levyhuovasta hieromalla lämpimän veden kanssa. Vaaleanpunaisen tein villasta niin, että asettelin sitä tasaisen kerroksen saippuan ympärille, jonka jälkeen sujautin sen sukkahoususta leikkaamani jalkaterän sisälle solmien pään tiukasti kiinni. Sen jälkeen aloitin varovaisesti hieromaan villaa sukkahousun läpi valellen välillä saippua lämpimällä vedellä. Tämä oli selvästi työläämpi tapa kuin levyhuovasta valmistus.

Tuvassa on joulukoristeet pikkuhiljaa lisääntyneet. Huomaan aina vain enemmän pitäväni rouheammista koristeista ja luonnon materiaaleista niissä. Tuohitähdet ovat löytäneet tiensä minun sydämeeni. Kävin ostamassa niitä pari purkkia lisää paikallisesta sisustusliikkeestä, kun loppuivat jo heti alkuun.
Ripustin tänään lyhtyjä kasvihuoneeseen valmiiksi, jotta saadaan vähän enemmän jouluntunnelmaa pikkujouluihin, vaikka lunta ei tulisikaan. Kasvihuone on melkein kentän vieressä ja se on kuin jättimäinen lyhty nyt, kun kynttilät sytytettiin. Meillä on viime päivinä ollut pihan korjausprojekti täydessä vauhdissa. Kentälle vievä tie pääsi sateiden takia menemään aivan hirveään kuntoon. Mudassa sai tarpoa. Nyt pohja on uusittu ja mursketta levitetty pian koko pihan alueelle. Kyllä on siistiytynyt paikat kerta heitolla ja olen erittäin tyytyväinen tästä. Ennen ja jälkeen kuvia on luvassa myöhemmin.
 
Pikkujoulut ovat avoimet kaikille. Tervetuloa siis lauantaina klo16-18! Ohjelmassa on mm.talutusratsastusta, hevoskatrilliesitys, joulupuoti ja joulukahvila.
 
 
 
 
Niina
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentit

 1. Erittäin kauniita on nuo servettipallot ja lasipurkit! Ja betonijutut on ihanat. Olen itsekkinn meinannut joskus kokeilla. Ostin jopa betonityökirjan joskus alennusmyynnistä valmiiksi;) Mutta vielä on tekemättä;) Ehkäpä se inspiraatio tulee jossain vaiheessa kun ehtii;) Mitä betonia sinä käytät? Tämä on minulle arvoitus aina, kun tuntuu, että siihen käyttää jokainen jotain eri juttua?
  Nuo huopasaippua ovat upeita! En ole koskaan tuollaisista kuullutkaan!
  Toivottavasti tallin pikkujoulut meni hyvin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Betonitöitä suosittelen kyllä kokeilemaan, jos kiinnostusta löytyy. Olen käyttänyt näihin kuvissa oleviin kuivabetoni s 30, eli betonilaastia. Siitä tulee sileämpi pinta ja parempi näin ollen esim. juuri pienten kohokuvioiden toteuttamisessa. Olen tehnyt karkeammasta kuivabetonista kynttilänjalkoja maitopurkkiin valamalla. Rouheampi pinta näyttää kivalta niissä. Itse en ole lukenut yhtäkään opasta, vaan kokeillut suoraan, joten en ole ehkä hyvä neuvomaan sen suuremmin. Vesimäärää olen vaihdellut sen mukaan minkälaista pintaa olen halunnut. Ihan velliä ei kannata tehdä ja kovin kuiva on myös hankala saada tasaisesti muottiin ja murenee helposti kuivuttuaan. Varmasti kirjastasi löytyy hyviä vinkkejä betonitöihin ja parempia kuin minulta :D

   Tallin pikkujoulut oli menestys. Kävijämäärä huiteli varmaan sadan hengen kieppeillä. Olen todella iloinen tästä ja pidämme varmasti ensi vuonna lisää vastaavia tapahtumia.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…