Siirry pääsisältöön

Betonitöitä, huopasaippuaa, servettiaskartelua ja pikkujouluihin valmistautumista


Olen totaalisesti haksahtanut näihin betonivaluihin. On hauska antaa mielikuvituksen lentää etsiessä sopivia muotteja. Silikoniset muffinssimuotit ovat sopivat betonille hyvin. Helppo irrottaa. Lauantaina on tallin pikkujoulut ja rengin tupaan tehdään kahvila sekä joulupuoti, jossa on erilaisia tekemiäni käsitöitä Muun muassa kuvissa esiintyviä. Koko syksyn olen illat viettänyt milloin minkäkin tekniikan parissa. On hauska vaihdella niitä. En ole ollenkaan kudintyyppiä, koska haluan saada nopeasti työn valmiiksi.

Betonituikut ovat tosi kivan näköisiä. Näitä tulee varmasti myös omaan joulupöytään.
Betonijuna on yksi lemppareistani. Junaa voi jatkaa niin pitkälle kuin haluaa.
Betonikirjaimia valoin pahvisiin kirjaimiin, joita saa askartelukaupasta. Mattoveitsellä leikkasin kirjaimen auki, jotta betonin sai valettua sen sisälle. Pahvi ei ole kovin kestävä muottimateriaali, joten samaa ei pysty käyttämään välttämättä kuin sen yhden kerran. Servettiaskartelu on myös tosi hauskaa. Ostin GreenGate-servettejä MallanMakeat-sisustuskaupasta Ilmajoelta ja Erikeepervesiseoksella kiinnitin niitä styroxpalloihin ja lasipurkkeihin. Eikö vain olekin aika hienoja? Näitä kaikkia on myös myynnissä joulupuodissa lauantaina.
Huopaa ostin syksyn käsityömessuilta ihan kokeilumielessä ja nyt keksinkin käyttää sen huopasaippuan tekoon. Aika helppoja ovat nämä valmistaa, mutta kärsivällisyyttä ja aikaa vievää puuha se on. Huopuminen kestää aikansa ja lämmintä vettä kuluu. Huopasaippualla irtoaa vaikeammatkin tahrat käsistä ja ne ovat myös kivoja tuoksuvia koristeita vaikka kylppärissä. Marjapuuronpunainen huopasaippua on tehty levyhuovasta hieromalla lämpimän veden kanssa. Vaaleanpunaisen tein villasta niin, että asettelin sitä tasaisen kerroksen saippuan ympärille, jonka jälkeen sujautin sen sukkahoususta leikkaamani jalkaterän sisälle solmien pään tiukasti kiinni. Sen jälkeen aloitin varovaisesti hieromaan villaa sukkahousun läpi valellen välillä saippua lämpimällä vedellä. Tämä oli selvästi työläämpi tapa kuin levyhuovasta valmistus.

Tuvassa on joulukoristeet pikkuhiljaa lisääntyneet. Huomaan aina vain enemmän pitäväni rouheammista koristeista ja luonnon materiaaleista niissä. Tuohitähdet ovat löytäneet tiensä minun sydämeeni. Kävin ostamassa niitä pari purkkia lisää paikallisesta sisustusliikkeestä, kun loppuivat jo heti alkuun.
Ripustin tänään lyhtyjä kasvihuoneeseen valmiiksi, jotta saadaan vähän enemmän jouluntunnelmaa pikkujouluihin, vaikka lunta ei tulisikaan. Kasvihuone on melkein kentän vieressä ja se on kuin jättimäinen lyhty nyt, kun kynttilät sytytettiin. Meillä on viime päivinä ollut pihan korjausprojekti täydessä vauhdissa. Kentälle vievä tie pääsi sateiden takia menemään aivan hirveään kuntoon. Mudassa sai tarpoa. Nyt pohja on uusittu ja mursketta levitetty pian koko pihan alueelle. Kyllä on siistiytynyt paikat kerta heitolla ja olen erittäin tyytyväinen tästä. Ennen ja jälkeen kuvia on luvassa myöhemmin.
 
Pikkujoulut ovat avoimet kaikille. Tervetuloa siis lauantaina klo16-18! Ohjelmassa on mm.talutusratsastusta, hevoskatrilliesitys, joulupuoti ja joulukahvila.
 
 
 
 
Niina
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentit

 1. Erittäin kauniita on nuo servettipallot ja lasipurkit! Ja betonijutut on ihanat. Olen itsekkinn meinannut joskus kokeilla. Ostin jopa betonityökirjan joskus alennusmyynnistä valmiiksi;) Mutta vielä on tekemättä;) Ehkäpä se inspiraatio tulee jossain vaiheessa kun ehtii;) Mitä betonia sinä käytät? Tämä on minulle arvoitus aina, kun tuntuu, että siihen käyttää jokainen jotain eri juttua?
  Nuo huopasaippua ovat upeita! En ole koskaan tuollaisista kuullutkaan!
  Toivottavasti tallin pikkujoulut meni hyvin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Betonitöitä suosittelen kyllä kokeilemaan, jos kiinnostusta löytyy. Olen käyttänyt näihin kuvissa oleviin kuivabetoni s 30, eli betonilaastia. Siitä tulee sileämpi pinta ja parempi näin ollen esim. juuri pienten kohokuvioiden toteuttamisessa. Olen tehnyt karkeammasta kuivabetonista kynttilänjalkoja maitopurkkiin valamalla. Rouheampi pinta näyttää kivalta niissä. Itse en ole lukenut yhtäkään opasta, vaan kokeillut suoraan, joten en ole ehkä hyvä neuvomaan sen suuremmin. Vesimäärää olen vaihdellut sen mukaan minkälaista pintaa olen halunnut. Ihan velliä ei kannata tehdä ja kovin kuiva on myös hankala saada tasaisesti muottiin ja murenee helposti kuivuttuaan. Varmasti kirjastasi löytyy hyviä vinkkejä betonitöihin ja parempia kuin minulta :D

   Tallin pikkujoulut oli menestys. Kävijämäärä huiteli varmaan sadan hengen kieppeillä. Olen todella iloinen tästä ja pidämme varmasti ensi vuonna lisää vastaavia tapahtumia.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …