Siirry pääsisältöön

DIY:Vanhan vetolaatikon uusi elämä ja erään kuppihulluus


Hyrrr! Kyllä on kylmä. Minä en meinaa tarjeta ollenkaan, vaikka pakkanen on vasta -10 asteen tienoilla. Kylmä pohjoistuuli saa sen tuntumaan ihan hyytävältä. Reippaasti ollaan kuitenkin ratsasteltu ja ulkohommia tehty. Tätä pimeää, kylmää ja synkkää vuodenaikaa en todellakaan rakasta. Ja kohtalotovereitakin on, sen tiedän. Minä en edes yritä esittää pirteää, vaan ryven tuskissani oikein mielellään. Koska tiedän, että tämä tunne kestää vain sen aikaa enää, kun saan hukuttautua joulun laittoon. Siihen loppuu kurjuus!

Mutta jotain on kuitenkin pitänyt tehdä jo nyt. Rakas ystäväni oli menneenä viikonloppuna kylässä ja meillä oli niin mukavaa taas. Juteltiin, juotiin teetä ja syötiin liikaa pikkuleipiä. Innostuin siinä hetkessä unohtamaan kaamosmasennukseni ja huomaamatta innovatiivisuuteni nosti rajusti päätään. Muistin, että olin jättänyt yhden projektin kesken syksyllä ja päätin tarttua siihen heti, koska lamppu syttyi ja sain hyvän idiksen. Ostin syksyllä eräältä pihakirppikseltä vanhan vetolaatikon eurolla. En silloin vielä tiennyt mihin sitä käyttäisin, mutta arvasin että jotain vielä tulisi mieleen. Isäntä oli valittanut minulle edellisenä iltana, että meillä on ihan liikaa mukeja ja niitä vain tuntuu tulevan kokoajan lisää jostain. Hän oli siinä ihan oikeassa, koska olin juuri tuonut Rengin Tuvasta astioita sisälle ja muutama kuppikin oli joukossa. Rupesin sitten kehittelemään laatikosta mukihyllyä, koska mukeja ei voi olla liikaa. On vain liian vähän säilytystilaa, eikös?

Maalasin pohjan hennon vaaleanpunaiseksi ja tarkoituksella hieman huolimattomasti.
 
Hyllyt päällystin servetillä. Kiinnitys Erikeeper/vesiseoksella.
 
Hyllyn reunoille liimasin pitsinauhat ja toiselle puolelle askartelin liitutaulupaperista ja pahvista liitutaulun taustaksi. Sen saa halutessaan kätevästi myös pois. Jos tarvitaan esimerkiksi lisää hyllyjä uusille kupeille ;)
 
Ja näin ovat kupit, jotka eivät enää kaappiin sopineet, saaneet uuden oleskelupaikan. Tilaakin jäi, mutta ei kauaa. Löysin nimittäin kirppikseltä aivan syötävän söpöt kukikkaat kahvikupit alahyllyllekin.
 
 
 
Niina
 
 
 
 
 
 
 


Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt ei harmita, kuin se etten älynnyt ostaa kaikkia laatikoita itselleni :D

   Poista
 2. Tulipas siitä todella sievä! Ja käytännöllinen. Kirpparilta kannattaisi varmaan aina ottaa persoonalliset jutut talteen, jos halvalla saa. Vaikke heti keksisikään sille käyttöä;) Ennenpitkää se idea sieltä kumpuaa! Mukavaa joulunodotusaikaa Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näinhän se on. Toisinaan vaan se tavara tuppaa jäämään nurkkiin toimettomaksi ja sillä ei aina uskalla ihan kaikkea hankkia. Itselläni on pää aina täynnä ideoita ja se aiheuttaa joskus hieman hankaluuksia kirppareilla :D Kivaa joulunalusaikaa myös sinulle!

   Poista
 3. On kaunis kaappi sisältöineen. Teillä on niin upea vanha talo, että tuo kaappi sopii sinne hyvin. Minun luovuustaidot ovat pienet, joten en osaa tuunailla noin hienoja juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hylly on ollut nyt keittiössä ja se on mukavan piristävä siellä. Mutta sinä olet taitava käsityöihminen! Ihailen töitäsi kovasti :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …