Siirry pääsisältöön

Puutarha herää henkiinTein kierroksen puutarhassa tutkaillakseni, mitä maan alta on noussut esiin. Siitä onkin jo useampi päivä, kun olen tehnyt samanlaisen kierroksen ja sen kyllä huomasi. Niin oli monenlaisia kasveja tupsahtanut ylös ja osa oli jo täydessä kukassa.

Maa vihertää jo hieman, mutta aika harmaata on vielä. Kuvaussääkin oli pilvinen. Silti kevät on jo täydessä vauhdissa. Tämä on sitä parasta aikaa, jonka jokaisesta hetkestä haluan nauttia. Haluan seurata, kuinka luonto herää henkiin taas kerran talven jälkeen.
Skillat kukkivat ihanasti suurina rykelminä siellä täällä.
Raparperivauvat kuoriutuvat pikkuhiljaa munistaan. Nämä ovat aina olleet minusta niin söpöjä.
Ja kas vain. Ruohosipulit pääsivät yllättämään! Kylvin niitä vanhaan perunalaatikkoon viime keväänä. En osannut odottaa, että ne ovat jo näin hyvällä mallilla.
Narsissi on puhjennut kukkaan puutarhan suuressa kukkapenkissä. Haravoimista riittää tällä alueella vielä vaikka kuinka.
Puistosta on kaadettu hetki sitten pari vanhaa koivua. Kylläpä näyttääkin nyt avaralta, kun lehti ei ole vielä puussa.
Jääkellarin ovi oli taas jostain syystä auki. En voinut vastustaa kiusausta mennä kurkkaamaan, josko siellä näkyisi kolisteleva kummitus.
Mutta ei. Siellä ei ollut mitään. Ei haamuja eikä epämääräisiä ääniä. Ihailin hetken kellarin kaunista holvikattoa ja lähdin pois.
 
 
 
Niina
 
 
 


Kommentit

 1. Oi ja voih... niin ihana tunnelma... jääkellarikin... historiafanina ja väärälle vuosisadalle syntyneenä en osaisi kuvitella mitään ihanampaa kun saada asua vanhassa kartanossa... kiitos näistä kuvista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Historiafani olen itsekin ja siksipä täällä onkin niin ihana asua. Arki on tietenkin täällä ihan samanlaista kuin muissakin kodeissa. Mutta sitten iltaisin, kun lapset ovat käyneet nukkumaan, katselen usein ympärilleni ihan rauhassa ja fiilistelen vähän :D

   Poista
 2. Löysin tänne toisen blogin kautta. Kerrassaan upea talo teillä!! Meillä on pohjalaistalon siirtoprojekti meneillään, joten kiinnostavaa luettavaa kaikki vanhoista taloista kertovat blogit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että eksyit tänne ja toivottavasti tulet uudemmankin kerran. Minusta on mukava kuulla, että arvostat vanhaa. Tässä alati kehittyvässä yhteiskunnassa helposti mennyt aika unohtuu ja se on sääli.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…

Ullakko muuttui hääjuhlatilaksi

Apua, talvi meinaa tulla ihan väkisin. Lapset katselivat aamulla nenät kiinni ikkunassa, kun lunta tiputteli taivaalta. Ikävä kyllä lumiukkohaaveet sai vielä siirtää myöhemmälle, koska lumi katosi pian pois. Minä en niin lunta kaipaa. Se tietää lisätyötä hevosten kanssa, joten ei ole haitaksi, jos lumi tulisi vähän myöhemmin vasta. Olen ollut muutenkin vähän alavireessä viimeaikoina. Ilmeisesti olen alkusyksyn kiireistä uupunut ja nyt se sitten tuntuu, kun mitään suurempia projekteja ei ole meneillään. Olen päättänyt keventää vähän tässä vaiheessa, jotta ehdin taas palautua entiselleni ja jaksan innostua joulunlaitosta. Sitä tosin jo odotan innolla. Meillä oli tosiaan ihanat häät syyskuussa. Järjestelyissä oli tietenkin oma hommansa ja etenkin siinä vaiheessa, kun teimme päätöksen, että siivoamme talon ullakon juhlien jatkopaikaksi. Ullakko on suuri ja olemme aina halunneet saada hyödynnettyä tämän korkean tilan muutenkin kuin valtavana varastotilana. Siispä tartuimme työhön ja pari…