Siirry pääsisältöön

Puutarha herää henkiinTein kierroksen puutarhassa tutkaillakseni, mitä maan alta on noussut esiin. Siitä onkin jo useampi päivä, kun olen tehnyt samanlaisen kierroksen ja sen kyllä huomasi. Niin oli monenlaisia kasveja tupsahtanut ylös ja osa oli jo täydessä kukassa.

Maa vihertää jo hieman, mutta aika harmaata on vielä. Kuvaussääkin oli pilvinen. Silti kevät on jo täydessä vauhdissa. Tämä on sitä parasta aikaa, jonka jokaisesta hetkestä haluan nauttia. Haluan seurata, kuinka luonto herää henkiin taas kerran talven jälkeen.
Skillat kukkivat ihanasti suurina rykelminä siellä täällä.
Raparperivauvat kuoriutuvat pikkuhiljaa munistaan. Nämä ovat aina olleet minusta niin söpöjä.
Ja kas vain. Ruohosipulit pääsivät yllättämään! Kylvin niitä vanhaan perunalaatikkoon viime keväänä. En osannut odottaa, että ne ovat jo näin hyvällä mallilla.
Narsissi on puhjennut kukkaan puutarhan suuressa kukkapenkissä. Haravoimista riittää tällä alueella vielä vaikka kuinka.
Puistosta on kaadettu hetki sitten pari vanhaa koivua. Kylläpä näyttääkin nyt avaralta, kun lehti ei ole vielä puussa.
Jääkellarin ovi oli taas jostain syystä auki. En voinut vastustaa kiusausta mennä kurkkaamaan, josko siellä näkyisi kolisteleva kummitus.
Mutta ei. Siellä ei ollut mitään. Ei haamuja eikä epämääräisiä ääniä. Ihailin hetken kellarin kaunista holvikattoa ja lähdin pois.
 
 
 
Niina
 
 
 


Kommentit

 1. Oi ja voih... niin ihana tunnelma... jääkellarikin... historiafanina ja väärälle vuosisadalle syntyneenä en osaisi kuvitella mitään ihanampaa kun saada asua vanhassa kartanossa... kiitos näistä kuvista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Historiafani olen itsekin ja siksipä täällä onkin niin ihana asua. Arki on tietenkin täällä ihan samanlaista kuin muissakin kodeissa. Mutta sitten iltaisin, kun lapset ovat käyneet nukkumaan, katselen usein ympärilleni ihan rauhassa ja fiilistelen vähän :D

   Poista
 2. Löysin tänne toisen blogin kautta. Kerrassaan upea talo teillä!! Meillä on pohjalaistalon siirtoprojekti meneillään, joten kiinnostavaa luettavaa kaikki vanhoista taloista kertovat blogit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että eksyit tänne ja toivottavasti tulet uudemmankin kerran. Minusta on mukava kuulla, että arvostat vanhaa. Tässä alati kehittyvässä yhteiskunnassa helposti mennyt aika unohtuu ja se on sääli.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…