Siirry pääsisältöön

Puutarha herää henkiinTein kierroksen puutarhassa tutkaillakseni, mitä maan alta on noussut esiin. Siitä onkin jo useampi päivä, kun olen tehnyt samanlaisen kierroksen ja sen kyllä huomasi. Niin oli monenlaisia kasveja tupsahtanut ylös ja osa oli jo täydessä kukassa.

Maa vihertää jo hieman, mutta aika harmaata on vielä. Kuvaussääkin oli pilvinen. Silti kevät on jo täydessä vauhdissa. Tämä on sitä parasta aikaa, jonka jokaisesta hetkestä haluan nauttia. Haluan seurata, kuinka luonto herää henkiin taas kerran talven jälkeen.
Skillat kukkivat ihanasti suurina rykelminä siellä täällä.
Raparperivauvat kuoriutuvat pikkuhiljaa munistaan. Nämä ovat aina olleet minusta niin söpöjä.
Ja kas vain. Ruohosipulit pääsivät yllättämään! Kylvin niitä vanhaan perunalaatikkoon viime keväänä. En osannut odottaa, että ne ovat jo näin hyvällä mallilla.
Narsissi on puhjennut kukkaan puutarhan suuressa kukkapenkissä. Haravoimista riittää tällä alueella vielä vaikka kuinka.
Puistosta on kaadettu hetki sitten pari vanhaa koivua. Kylläpä näyttääkin nyt avaralta, kun lehti ei ole vielä puussa.
Jääkellarin ovi oli taas jostain syystä auki. En voinut vastustaa kiusausta mennä kurkkaamaan, josko siellä näkyisi kolisteleva kummitus.
Mutta ei. Siellä ei ollut mitään. Ei haamuja eikä epämääräisiä ääniä. Ihailin hetken kellarin kaunista holvikattoa ja lähdin pois.
 
 
 
Niina
 
 
 


Kommentit

 1. Oi ja voih... niin ihana tunnelma... jääkellarikin... historiafanina ja väärälle vuosisadalle syntyneenä en osaisi kuvitella mitään ihanampaa kun saada asua vanhassa kartanossa... kiitos näistä kuvista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Historiafani olen itsekin ja siksipä täällä onkin niin ihana asua. Arki on tietenkin täällä ihan samanlaista kuin muissakin kodeissa. Mutta sitten iltaisin, kun lapset ovat käyneet nukkumaan, katselen usein ympärilleni ihan rauhassa ja fiilistelen vähän :D

   Poista
 2. Löysin tänne toisen blogin kautta. Kerrassaan upea talo teillä!! Meillä on pohjalaistalon siirtoprojekti meneillään, joten kiinnostavaa luettavaa kaikki vanhoista taloista kertovat blogit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että eksyit tänne ja toivottavasti tulet uudemmankin kerran. Minusta on mukava kuulla, että arvostat vanhaa. Tässä alati kehittyvässä yhteiskunnassa helposti mennyt aika unohtuu ja se on sääli.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …