Siirry pääsisältöön

Varaston aarteet
Isäntä aloitti reippaana miehenä aitan varaston kevätsiivouksen eilispäivänä. Tavaraahan sinne on kertynyt vuosien saatossa vaikka kuinka, eikä siivousta ole suoritettu aikoihin. No, tottahan sieltä löytyi sitten jos jonkinlaista kapinetta. Aarteitahan ne meille ovat, vaikka joku muu kokeekin ne ehkä romuiksi. Kyllähän sieltä myös romuakin löytyi, tai siis tavaraa minkä me koemme romuksi.
Piha on täynnä tavaraa, joista pitäisi sitten valita mitä jättää ja mitä heittää pois, jotta saadaan tilaa varastoon. Tässä vaiheessa on toki jo paljon heitetty poiskin.

Vanha lasten kylvetysastia oli hauska löytö, joka taitaa muuttaa museoon. Kyllä sillä jo sen verran ikää on.
Vanhoja suksia
Kylvökone. Tästäkö minulle apu kasvimaan kylvämisessä? Hieman oli raskas työntää. Jotain huoltoa kyllä vaatisi, jotta siitä saisi vielä käyttökelpoisen. Ja taitaa minun kasvimaani olla sen verran pieni, että kätevämmin käy kylväminen käsin. Kone laitetaan kuitenkin talteen.
Vanhat länget ja silat säilytetään myös. Hevosten vanhoille varusteille laitan museoon ihan oman nurkkauksensa.
Jauhomylly
Tällä kun rupeaa ruohoa leikkaamaan, niin ei tarvitse kuntosalille lähteäkään. Leikkuri on vanha, mutta silti edelleen ihan toimiva. Raskas kylläkin.

Siivoustyöt jatkuvat vielä iltaan asti ainakin. Voi olla, että huominenkin menee vielä samoissa puuhissa. Onhan se kiva saada nurkkia vähän raivattua välillä ja samalla tulee tutkittua taas pitkästä aikaa näitä kiinnostavia, vanhoja esineitä.


Niina
 
 


Kommentit

  1. Ihania esineitä ja aika tutuilta näyttävät. :) Me tehtiin myös luttiin "puariin" kesällä museota, jonne tuli kaikkea vanhaa mitä talosta ja piharakennuksista löytyi. Se pitäisi kans järjestää ja siivota uudestaan kunhan saataisiin sieltä kaikki rakennustarvikkeet pois. Sitten voiskin laittaa siitä kuvia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä vanhoja esineitä ei vain kerta kaikkiaan voi heittää pois. On kyllä hyvä idea kerätä esineistöä yhteen ja samaan tilaan. Ne pysyvät paremmin tallessa ja paremmassa kunnossakin kun niistä huolehditaan. Esineet ovat nyt jo aarteita, mutta mitä ne mahtavatkaan olla vuosikymmenien tai peräti vuosisatojen päästä. Laitapa ihmeessä kuivia teidän aarteistanne sitten kun sellainen hetki tulee :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …