Siirry pääsisältöön

Varaston aarteet
Isäntä aloitti reippaana miehenä aitan varaston kevätsiivouksen eilispäivänä. Tavaraahan sinne on kertynyt vuosien saatossa vaikka kuinka, eikä siivousta ole suoritettu aikoihin. No, tottahan sieltä löytyi sitten jos jonkinlaista kapinetta. Aarteitahan ne meille ovat, vaikka joku muu kokeekin ne ehkä romuiksi. Kyllähän sieltä myös romuakin löytyi, tai siis tavaraa minkä me koemme romuksi.
Piha on täynnä tavaraa, joista pitäisi sitten valita mitä jättää ja mitä heittää pois, jotta saadaan tilaa varastoon. Tässä vaiheessa on toki jo paljon heitetty poiskin.

Vanha lasten kylvetysastia oli hauska löytö, joka taitaa muuttaa museoon. Kyllä sillä jo sen verran ikää on.
Vanhoja suksia
Kylvökone. Tästäkö minulle apu kasvimaan kylvämisessä? Hieman oli raskas työntää. Jotain huoltoa kyllä vaatisi, jotta siitä saisi vielä käyttökelpoisen. Ja taitaa minun kasvimaani olla sen verran pieni, että kätevämmin käy kylväminen käsin. Kone laitetaan kuitenkin talteen.
Vanhat länget ja silat säilytetään myös. Hevosten vanhoille varusteille laitan museoon ihan oman nurkkauksensa.
Jauhomylly
Tällä kun rupeaa ruohoa leikkaamaan, niin ei tarvitse kuntosalille lähteäkään. Leikkuri on vanha, mutta silti edelleen ihan toimiva. Raskas kylläkin.

Siivoustyöt jatkuvat vielä iltaan asti ainakin. Voi olla, että huominenkin menee vielä samoissa puuhissa. Onhan se kiva saada nurkkia vähän raivattua välillä ja samalla tulee tutkittua taas pitkästä aikaa näitä kiinnostavia, vanhoja esineitä.


Niina
 
 


Kommentit

  1. Ihania esineitä ja aika tutuilta näyttävät. :) Me tehtiin myös luttiin "puariin" kesällä museota, jonne tuli kaikkea vanhaa mitä talosta ja piharakennuksista löytyi. Se pitäisi kans järjestää ja siivota uudestaan kunhan saataisiin sieltä kaikki rakennustarvikkeet pois. Sitten voiskin laittaa siitä kuvia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä vanhoja esineitä ei vain kerta kaikkiaan voi heittää pois. On kyllä hyvä idea kerätä esineistöä yhteen ja samaan tilaan. Ne pysyvät paremmin tallessa ja paremmassa kunnossakin kun niistä huolehditaan. Esineet ovat nyt jo aarteita, mutta mitä ne mahtavatkaan olla vuosikymmenien tai peräti vuosisatojen päästä. Laitapa ihmeessä kuivia teidän aarteistanne sitten kun sellainen hetki tulee :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…