Siirry pääsisältöön

Varaston aarteet
Isäntä aloitti reippaana miehenä aitan varaston kevätsiivouksen eilispäivänä. Tavaraahan sinne on kertynyt vuosien saatossa vaikka kuinka, eikä siivousta ole suoritettu aikoihin. No, tottahan sieltä löytyi sitten jos jonkinlaista kapinetta. Aarteitahan ne meille ovat, vaikka joku muu kokeekin ne ehkä romuiksi. Kyllähän sieltä myös romuakin löytyi, tai siis tavaraa minkä me koemme romuksi.
Piha on täynnä tavaraa, joista pitäisi sitten valita mitä jättää ja mitä heittää pois, jotta saadaan tilaa varastoon. Tässä vaiheessa on toki jo paljon heitetty poiskin.

Vanha lasten kylvetysastia oli hauska löytö, joka taitaa muuttaa museoon. Kyllä sillä jo sen verran ikää on.
Vanhoja suksia
Kylvökone. Tästäkö minulle apu kasvimaan kylvämisessä? Hieman oli raskas työntää. Jotain huoltoa kyllä vaatisi, jotta siitä saisi vielä käyttökelpoisen. Ja taitaa minun kasvimaani olla sen verran pieni, että kätevämmin käy kylväminen käsin. Kone laitetaan kuitenkin talteen.
Vanhat länget ja silat säilytetään myös. Hevosten vanhoille varusteille laitan museoon ihan oman nurkkauksensa.
Jauhomylly
Tällä kun rupeaa ruohoa leikkaamaan, niin ei tarvitse kuntosalille lähteäkään. Leikkuri on vanha, mutta silti edelleen ihan toimiva. Raskas kylläkin.

Siivoustyöt jatkuvat vielä iltaan asti ainakin. Voi olla, että huominenkin menee vielä samoissa puuhissa. Onhan se kiva saada nurkkia vähän raivattua välillä ja samalla tulee tutkittua taas pitkästä aikaa näitä kiinnostavia, vanhoja esineitä.


Niina
 
 


Kommentit

  1. Ihania esineitä ja aika tutuilta näyttävät. :) Me tehtiin myös luttiin "puariin" kesällä museota, jonne tuli kaikkea vanhaa mitä talosta ja piharakennuksista löytyi. Se pitäisi kans järjestää ja siivota uudestaan kunhan saataisiin sieltä kaikki rakennustarvikkeet pois. Sitten voiskin laittaa siitä kuvia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä vanhoja esineitä ei vain kerta kaikkiaan voi heittää pois. On kyllä hyvä idea kerätä esineistöä yhteen ja samaan tilaan. Ne pysyvät paremmin tallessa ja paremmassa kunnossakin kun niistä huolehditaan. Esineet ovat nyt jo aarteita, mutta mitä ne mahtavatkaan olla vuosikymmenien tai peräti vuosisatojen päästä. Laitapa ihmeessä kuivia teidän aarteistanne sitten kun sellainen hetki tulee :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…