Siirry pääsisältöön

Juhannustunnelmaa kukkaloistostaNiin sitä ollaan jo pitkällä kesässä, vaikka vastahan tässä ihasteltiin hiirenkorvia. Pihamaa on juuri nyt parhaimmassa kukinnassaan ja vaikka kelit eivät ole viimepäivinä olleetkaan toivotunlaiset, niin tänään oli jo hiukan lämpimämpää vaihteeksi. Ehkä juhannuksena ei sittenkään sada lunta.

Juhannusruusu kukkii juuri oikeaan aikaan ja kylläpä siinä vasta onkin runsaasti kukkia. Tuoksu on päätä huimaava kun tuosta kävelee ohi puutarhaan.
Tallin seinustalla ovat orvokit vanhoissa perunalaatikoissa. Kompostimullassa ja hevosenlannassa ne kasvavat näköjään oikein rehevänä.
Vanha kukkapenkki sai uuden ilmeen, kun perennat aseteltiin uudelleen ja kesäkukkia istutettiin etualalle. Siitä tuli oikein kiva. Parkkipaikalle siirsimme vanhoja porakiviä reunukseksi ja nyt koko etupiha näyttää suuremmalta ja siistimmältä.
Uuden terassin puolelle emme ole vielä hankkineet kalusteita, eikä oikein edes tiedetä millaiset sinne kävisivät parhaiten. Asiaa pitää vielä siis miettiä.
En ole ihan varma, että pidänkö enemmän istutetuista kukista vai sittenkin luonnonkukista. Minusta on ihanaa, kun meidän pihapiiristä löytyy myös näitä villejä ja vapaita.
Kotkansiivet komeilevat suurena rykelmänä puiston puolella. Pysähdyn aina ihailemaan näitä.
Luonnonmukainen ruohonleikkuri. Parempaa saa hakea!
Isäntä pesi painepesurilla sisäänkäyntien raput ja niistä tuli aivan eriväriset. Niitä ei oltu pesty varmaan koskaan ja olivat tummuneet tietenkin kovasti. Nyt ne ovat kuin uudet. Alppiruusu kukkii vieressä kauniisti.
Pihalammen liljat ja yksi akileija ja nokkonen ja tervakukka ja... Kaikki sulassa sovussa.
Hevoset pääsivät uudelle laitumelle ja kyllä ne sitten nauttivat taas olostaan. Selvästi ne pitävät vaihtelusta ihan niin kuin me ihmisetkin. Tämä laidun onkin niittykukkia tulvillaan ja kovasti myös minun mieleeni.
Voiko tämän enempää nauttia olostaan? Näiden kuvien myötä toivotan kaikille Oikein Hyvää Juhannusta!

Kommentit

  1. Ihanat heppakuvat! Tulipa siisti kukkapenkki. Tein tänä keväänä ison istutusalueen, johon laitoin luonnonkiviä reunukseksi. Jouduin ottamaan kivet pois, vaikka olin laittanut maanpeitekangasta ja kivituhkaa alle. Niiden väleistä kasvoi korkeita rikkaruohoja alta aikayksikön ja oli tosi hankalat kitkeä. Nostin kivet ylös, kitkin aluset, laitoin kaksinkertaisen kankaan alle ja reilun kerroksen kivituhkaa kivien alle, väleihin ja vielä ulkoreunaankin. Toivottavasti nyt rikat pysyvät poissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Penkistä tuli kiva, vaikka varmaan tosiaan rikkaruohot rupeaakin puskemaan kivien välistä jossain vaiheessa. Katsotaan sitten tuntuuko liian työläältä nyppiä niitä pois vai pitääkö laittaa kangasta. Sinun tapasi kuulostaa kyllä tehokkaalta. Ihme, jos vielä tuon jälkeen jaksaavat rikkakasvit kiusata :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei! Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa! Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan! Olen hieman haeskellut joulufiilist

Terassi porakivistä

Meillä on viime päivinä tapahtunut pihapiirissä vaikka mitä. Olimme isännän kanssa jo pitkään miettineet, miten voisimme hyödyntää tarpeettomana olevia vanhoja porakiviä, jotka ovat peräisi tilan vanhan navetan kivijalasta. Sitten mies lopulta keksi, että tehdäänpä niistä terassi. Sorakuorma saapui jo samana päivänä, joten homma lähti vauhdilla käyntiin. Naapuria traktoreineen pyydettiin avuksi, koska kivet olivat sitä kokoluokkaa, ettei meidän vanha Massikka olisi niille voinut tehdä yhtään mitään. Kun kivet oli saatu aseteltua apuvoimien kera ja pohjatyöt tehtyä, alkoi laattojen asettelu. Miehet tekivät ahkerasti työtä ja saivat nopeasti valmista aikaan. Tänään vielä mies teki yksin jäljelle jääneet hommat ja sai kuin saikin terassin iltaan mennessä valmiiksi. Pari hassua päivää tähän meni, mutta työtä riittikin sitten ihan aamusta myöhäiseen iltaan saakka. Minä osallistuin projektiin ainoastaan kuvaamalla. Niin nopeaa toiminta oli, etten viitsinyt väliin mennä. Mutta o

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua! Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen. Mitkä tavarat myyvät kirpparilla? - Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot" - Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin. - Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina. - Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni. - Lelut - Matot pestyinä - Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä. - Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistim