Siirry pääsisältöön

Juhannustunnelmaa kukkaloistostaNiin sitä ollaan jo pitkällä kesässä, vaikka vastahan tässä ihasteltiin hiirenkorvia. Pihamaa on juuri nyt parhaimmassa kukinnassaan ja vaikka kelit eivät ole viimepäivinä olleetkaan toivotunlaiset, niin tänään oli jo hiukan lämpimämpää vaihteeksi. Ehkä juhannuksena ei sittenkään sada lunta.

Juhannusruusu kukkii juuri oikeaan aikaan ja kylläpä siinä vasta onkin runsaasti kukkia. Tuoksu on päätä huimaava kun tuosta kävelee ohi puutarhaan.
Tallin seinustalla ovat orvokit vanhoissa perunalaatikoissa. Kompostimullassa ja hevosenlannassa ne kasvavat näköjään oikein rehevänä.
Vanha kukkapenkki sai uuden ilmeen, kun perennat aseteltiin uudelleen ja kesäkukkia istutettiin etualalle. Siitä tuli oikein kiva. Parkkipaikalle siirsimme vanhoja porakiviä reunukseksi ja nyt koko etupiha näyttää suuremmalta ja siistimmältä.
Uuden terassin puolelle emme ole vielä hankkineet kalusteita, eikä oikein edes tiedetä millaiset sinne kävisivät parhaiten. Asiaa pitää vielä siis miettiä.
En ole ihan varma, että pidänkö enemmän istutetuista kukista vai sittenkin luonnonkukista. Minusta on ihanaa, kun meidän pihapiiristä löytyy myös näitä villejä ja vapaita.
Kotkansiivet komeilevat suurena rykelmänä puiston puolella. Pysähdyn aina ihailemaan näitä.
Luonnonmukainen ruohonleikkuri. Parempaa saa hakea!
Isäntä pesi painepesurilla sisäänkäyntien raput ja niistä tuli aivan eriväriset. Niitä ei oltu pesty varmaan koskaan ja olivat tummuneet tietenkin kovasti. Nyt ne ovat kuin uudet. Alppiruusu kukkii vieressä kauniisti.
Pihalammen liljat ja yksi akileija ja nokkonen ja tervakukka ja... Kaikki sulassa sovussa.
Hevoset pääsivät uudelle laitumelle ja kyllä ne sitten nauttivat taas olostaan. Selvästi ne pitävät vaihtelusta ihan niin kuin me ihmisetkin. Tämä laidun onkin niittykukkia tulvillaan ja kovasti myös minun mieleeni.
Voiko tämän enempää nauttia olostaan? Näiden kuvien myötä toivotan kaikille Oikein Hyvää Juhannusta!

Kommentit

  1. Ihanat heppakuvat! Tulipa siisti kukkapenkki. Tein tänä keväänä ison istutusalueen, johon laitoin luonnonkiviä reunukseksi. Jouduin ottamaan kivet pois, vaikka olin laittanut maanpeitekangasta ja kivituhkaa alle. Niiden väleistä kasvoi korkeita rikkaruohoja alta aikayksikön ja oli tosi hankalat kitkeä. Nostin kivet ylös, kitkin aluset, laitoin kaksinkertaisen kankaan alle ja reilun kerroksen kivituhkaa kivien alle, väleihin ja vielä ulkoreunaankin. Toivottavasti nyt rikat pysyvät poissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Penkistä tuli kiva, vaikka varmaan tosiaan rikkaruohot rupeaakin puskemaan kivien välistä jossain vaiheessa. Katsotaan sitten tuntuuko liian työläältä nyppiä niitä pois vai pitääkö laittaa kangasta. Sinun tapasi kuulostaa kyllä tehokkaalta. Ihme, jos vielä tuon jälkeen jaksaavat rikkakasvit kiusata :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…