Siirry pääsisältöön

Juhannustunnelmaa kukkaloistostaNiin sitä ollaan jo pitkällä kesässä, vaikka vastahan tässä ihasteltiin hiirenkorvia. Pihamaa on juuri nyt parhaimmassa kukinnassaan ja vaikka kelit eivät ole viimepäivinä olleetkaan toivotunlaiset, niin tänään oli jo hiukan lämpimämpää vaihteeksi. Ehkä juhannuksena ei sittenkään sada lunta.

Juhannusruusu kukkii juuri oikeaan aikaan ja kylläpä siinä vasta onkin runsaasti kukkia. Tuoksu on päätä huimaava kun tuosta kävelee ohi puutarhaan.
Tallin seinustalla ovat orvokit vanhoissa perunalaatikoissa. Kompostimullassa ja hevosenlannassa ne kasvavat näköjään oikein rehevänä.
Vanha kukkapenkki sai uuden ilmeen, kun perennat aseteltiin uudelleen ja kesäkukkia istutettiin etualalle. Siitä tuli oikein kiva. Parkkipaikalle siirsimme vanhoja porakiviä reunukseksi ja nyt koko etupiha näyttää suuremmalta ja siistimmältä.
Uuden terassin puolelle emme ole vielä hankkineet kalusteita, eikä oikein edes tiedetä millaiset sinne kävisivät parhaiten. Asiaa pitää vielä siis miettiä.
En ole ihan varma, että pidänkö enemmän istutetuista kukista vai sittenkin luonnonkukista. Minusta on ihanaa, kun meidän pihapiiristä löytyy myös näitä villejä ja vapaita.
Kotkansiivet komeilevat suurena rykelmänä puiston puolella. Pysähdyn aina ihailemaan näitä.
Luonnonmukainen ruohonleikkuri. Parempaa saa hakea!
Isäntä pesi painepesurilla sisäänkäyntien raput ja niistä tuli aivan eriväriset. Niitä ei oltu pesty varmaan koskaan ja olivat tummuneet tietenkin kovasti. Nyt ne ovat kuin uudet. Alppiruusu kukkii vieressä kauniisti.
Pihalammen liljat ja yksi akileija ja nokkonen ja tervakukka ja... Kaikki sulassa sovussa.
Hevoset pääsivät uudelle laitumelle ja kyllä ne sitten nauttivat taas olostaan. Selvästi ne pitävät vaihtelusta ihan niin kuin me ihmisetkin. Tämä laidun onkin niittykukkia tulvillaan ja kovasti myös minun mieleeni.
Voiko tämän enempää nauttia olostaan? Näiden kuvien myötä toivotan kaikille Oikein Hyvää Juhannusta!

Kommentit

  1. Ihanat heppakuvat! Tulipa siisti kukkapenkki. Tein tänä keväänä ison istutusalueen, johon laitoin luonnonkiviä reunukseksi. Jouduin ottamaan kivet pois, vaikka olin laittanut maanpeitekangasta ja kivituhkaa alle. Niiden väleistä kasvoi korkeita rikkaruohoja alta aikayksikön ja oli tosi hankalat kitkeä. Nostin kivet ylös, kitkin aluset, laitoin kaksinkertaisen kankaan alle ja reilun kerroksen kivituhkaa kivien alle, väleihin ja vielä ulkoreunaankin. Toivottavasti nyt rikat pysyvät poissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Penkistä tuli kiva, vaikka varmaan tosiaan rikkaruohot rupeaakin puskemaan kivien välistä jossain vaiheessa. Katsotaan sitten tuntuuko liian työläältä nyppiä niitä pois vai pitääkö laittaa kangasta. Sinun tapasi kuulostaa kyllä tehokkaalta. Ihme, jos vielä tuon jälkeen jaksaavat rikkakasvit kiusata :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …