Siirry pääsisältöön

Juhannustunnelmaa kukkaloistostaNiin sitä ollaan jo pitkällä kesässä, vaikka vastahan tässä ihasteltiin hiirenkorvia. Pihamaa on juuri nyt parhaimmassa kukinnassaan ja vaikka kelit eivät ole viimepäivinä olleetkaan toivotunlaiset, niin tänään oli jo hiukan lämpimämpää vaihteeksi. Ehkä juhannuksena ei sittenkään sada lunta.

Juhannusruusu kukkii juuri oikeaan aikaan ja kylläpä siinä vasta onkin runsaasti kukkia. Tuoksu on päätä huimaava kun tuosta kävelee ohi puutarhaan.
Tallin seinustalla ovat orvokit vanhoissa perunalaatikoissa. Kompostimullassa ja hevosenlannassa ne kasvavat näköjään oikein rehevänä.
Vanha kukkapenkki sai uuden ilmeen, kun perennat aseteltiin uudelleen ja kesäkukkia istutettiin etualalle. Siitä tuli oikein kiva. Parkkipaikalle siirsimme vanhoja porakiviä reunukseksi ja nyt koko etupiha näyttää suuremmalta ja siistimmältä.
Uuden terassin puolelle emme ole vielä hankkineet kalusteita, eikä oikein edes tiedetä millaiset sinne kävisivät parhaiten. Asiaa pitää vielä siis miettiä.
En ole ihan varma, että pidänkö enemmän istutetuista kukista vai sittenkin luonnonkukista. Minusta on ihanaa, kun meidän pihapiiristä löytyy myös näitä villejä ja vapaita.
Kotkansiivet komeilevat suurena rykelmänä puiston puolella. Pysähdyn aina ihailemaan näitä.
Luonnonmukainen ruohonleikkuri. Parempaa saa hakea!
Isäntä pesi painepesurilla sisäänkäyntien raput ja niistä tuli aivan eriväriset. Niitä ei oltu pesty varmaan koskaan ja olivat tummuneet tietenkin kovasti. Nyt ne ovat kuin uudet. Alppiruusu kukkii vieressä kauniisti.
Pihalammen liljat ja yksi akileija ja nokkonen ja tervakukka ja... Kaikki sulassa sovussa.
Hevoset pääsivät uudelle laitumelle ja kyllä ne sitten nauttivat taas olostaan. Selvästi ne pitävät vaihtelusta ihan niin kuin me ihmisetkin. Tämä laidun onkin niittykukkia tulvillaan ja kovasti myös minun mieleeni.
Voiko tämän enempää nauttia olostaan? Näiden kuvien myötä toivotan kaikille Oikein Hyvää Juhannusta!

Kommentit

  1. Ihanat heppakuvat! Tulipa siisti kukkapenkki. Tein tänä keväänä ison istutusalueen, johon laitoin luonnonkiviä reunukseksi. Jouduin ottamaan kivet pois, vaikka olin laittanut maanpeitekangasta ja kivituhkaa alle. Niiden väleistä kasvoi korkeita rikkaruohoja alta aikayksikön ja oli tosi hankalat kitkeä. Nostin kivet ylös, kitkin aluset, laitoin kaksinkertaisen kankaan alle ja reilun kerroksen kivituhkaa kivien alle, väleihin ja vielä ulkoreunaankin. Toivottavasti nyt rikat pysyvät poissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Penkistä tuli kiva, vaikka varmaan tosiaan rikkaruohot rupeaakin puskemaan kivien välistä jossain vaiheessa. Katsotaan sitten tuntuuko liian työläältä nyppiä niitä pois vai pitääkö laittaa kangasta. Sinun tapasi kuulostaa kyllä tehokkaalta. Ihme, jos vielä tuon jälkeen jaksaavat rikkakasvit kiusata :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…