Löytöjä lisää! Vanha ryijyn työpiirustus Arvatkaas, en ole sittenkään vielä onnistunut koluamaan kaikkia paikkoja niin tarkkaan, etteikö vielä löytöjä voisi tehdä. Ihanaa, olen ihan intona tästä viimeisimmästä.

Ruokasalin suuren lipaston laatikosta löysin mielenkiintoisen piirroksen. Kun sitä tarkemmin katsoin, niin tajusin sen olevan jonkinlainen ryijyn ohje. Kirjoituksista sain selville, että kyseessä olikin aikamoisen arvokas vanha Impi Sotavallan suunnittelema ryijyn työpiirustus. Netistä löysinkin sitten tietoa Impi Sotavallasta ja selvisi, että hän oli yksi menestyneimmistä ja tunnetuimmista ryijysuunnittelijoistamme 1920 ja 1930-luvuilla.

Impi Sotavalta toimi Suomen Käsityön Ystävien suunnittelijana v.1917-1939. Löytämäni piirustus onkin tältä ajalta. En tiedä mikä mahtaa olla tämän piirustuksen arvo, mutta pidän sen visusti tallessa. Mallin mukaista ryijyä en ole vielä meiltä löytänyt, mutta voitte olla varmoja, että koluan taas kaikki paikat siltä varalta, jos sellainenkin vielä löytyisi.
 
  
Niina
 
 
 
 


Kommentit

Suositut tekstit