Siirry pääsisältöön

Huoleton on hevoseton mies
Ihan viime vuodet ovat olleet minulla paljolti sellaista syvällistä pohdintaa täynnä. Johtuisiko mahdollisesti jonkin asteisesta kolmenkympin kriisistä, mitä olen potenut jonkun verran. Välillä haikea fiilis valtaa mielen, kun ajattelen vuosia taaksepäin. Tulee välillä väkisinkin mieleen, että joitakin niistä on tullut tuhlattua aivan joutavaan. On paljon asioita, joita olisin voinut tehdä erilailla. Olisin voinut olla rohkeampi ja luottaa itseeni enemmän. Olisin voinut pitää paremmin puoliani monissa tilanteissa, enkä vain vähätellä itseäni hiljaa mielessäni. Miksi niin monien asioiden ymmärtäminen vie niin kauan. Toisaalta, ehkä en olisi nyt se ihminen, mitä tänä päivänä olen, ilman aikaisempaa elämääni. Nyt koen olevani vahva. Elämä opettaa kokoajan uusia asioita ja siksi se onkin niin mielenkiintoista. Välillä jopa niinkin, ettei malttaisi odottaa tulevaa päivää ja sen tuomia haasteita ja yllätyksiä. Niin hyviä kuin joskus vähän huonompiakin. Kaikki otetaan vastaan mitä tulee. Ja nyt tuntuu, että sitä kaikkea on myös todella tullut. Tämä asenne on minun voimavarani. Sillä selviän juuri niistä vaikeistakin hetkistä ja sillä pystyn nauttimaan joka päivä pienistä hyvistä asioista, joita ympärilläni tapahtuu.

Ihmiset ympärilläni kiinnostavat minua kovasti. Niin vanhat kuin nuoretkin. Jokaisella on jotain annettavaa ja yritän pitää silmäni avoinna, jotta pystyn antamaan itsestänikin jotain takaisin. Toivon myös, että minä olisin se ihminen, jolta uskalletaan pyytää apua tarvittaessa. Vaikka elän kiireistä elämänvaihetta, niin se ei ole syy olla ojentamatta auttavaa kättä sitä tarvitsevalle. Pienetkin asiat voivat merkitä toiselle paljon. Kun on omassa elämässään kokenut jo yhtä ja toista, niin ymmärtää kuinka tärkeää on, ettei jää yksin.  Tänä päivänä tuntuu, ettei tätä asiaa voi korostaa liikaa.


Ruoho kasvaa kovaa vauhtia ja tallihommatkin helpottuvat taas kesän tullen. Tai ehkäpä ne eivät juuri helpotu, mutta muuttuvat jonkin verran. Hevosia meillä asustaa tällä hetkellä viisi. Kolme tallissa ja kaksi pihatossa. Jatkuvasti on pientä huolta näistä. Ei siitä mihinkään pääse. Kuten vanha sanonta kuuluu, huoleton on hevoseton mies. Työtä ne teettävät niin minulle kuin isännällekin. Hän raukka, ei varmaan tiennyt mihin päänsä pisti aikoinaan, kun suostui minun tallihaaveeni toteutukseen. Olen kiitollinen hänelle siitä, kuinka paljon hän auttaa erilaisissa käytännön hommissa, joihin itse en kykenisi. Ja kyllä edelleen olen onnellinen tästä pikku tallistani. Vaikka välillä tuntuu, että hulluhan sitä on kun kaiken vapaan aikansa käyttää näihin elukoihin. Hymyssä suin saa iltatallilta kuitenkin aina kävellä pois. On ne vaan niin tärkeitä kavereita. Niin minulle, kuin monille muillekin.


Rauhallista viikonloppua kaikille ja muistakaahan pitää huolta toisistanne!
 
 
 
 
 
Niina
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentit

  1. Olit kivasti kirjoittanut. Aina ei tiedä mitä vastaan tulee, ja hyvä niin. Vuodet kasvattavat ja niistä opitaan; joskus myös kantapään kautta. Hyvää kesän alkua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Elämä kulkee omia polkujaan. Hyvää kesänalus aikaa myös sinulle!:)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …