Siirry pääsisältöön

Kasvun ihmettä seuratessa

 
 
 
 Ah, mä niin nautin! Kesä tulee ja tuntuu että energiaa alkaa taas varastoitua kroppaan, eikä vain mene läpi. Nukun edelleen varmasti aivan liian vähän, mutta terveellisempi elämäntyyli, johon olen taas tarttunut, tuntuu vähentävän unentarvetta. Säännöllinen liikunta, säännölliset ruoka-ajat ja monipuolinen ravinto vaikuttavat ihan hirveästi vireystilaan. Haaveilen, että pääsisin aloittamaan jo kunnon treenaamisen salilla, mutta tällä hetkellä on todella haastavaa löytää aikaa siihen edes kahtena päivänä viikossa. Kaksi kertaa riittää tietenkin ylläpitämään lihaskuntoa ja ehkä näin alkuun jopa vähän kehittämäänkin sitä, mutta jossain vaiheessa tulee se tilanne, ettei edistystä enää tapahdu. Olo on kuitenkin salilta kotiuduttua ihan mieletön. Väsymys on kaikonnut ja mieli on iloinen. Kotonakin voi treenata, ihan huomaamatta. Lasten kanssa ulkoillessa voi vetäistä muutamat kymmenet askelkyykyt ja kyykkyhypyt siinä sivussa, eikä aikaa kulu kuin muutama minuutti.

Puutarha vihertää niin kivasti ja pian toivottavasti myös tänä keväänä kylvetty hevoslaidun. Hevosilla tulee olemaan hulppeat oltavat, kun pääsevät 3ha suuruiselle nurmelle. Päätimme laittaa taloa ympäröivät pellot laitumiksi, jolloin hevosia ei tarvitse talutella enää vilkasliikenteisen tien ylitse. Stressi laitumien riittämisestäkin väistyy, koska nyt sitä on ainakin tarpeeksi jokaiselle turvalle. Nyt vaan peukut pystyssä, että kylvöt onnistuvat.


Meidän ihana pikkumurunen täyttää jo puoli vuotta. Ihan uskomatonta, että ollaan jo tässä vaiheessa. Olen niin ylpeä reippaasta tyttärestämme, joka kehittyy kokoajan hienosti eteenpäin. Hän on hymyileväinen ja rauhallinen nuori neiti, jonka kanssa päivät kuluvat mukavasti. Tuntuu uskomattomalta, miten paljon noin pieni ihminen pystyy syömään. Kiinteät aloitettiin jo hieman alle 4kk iässä, joka tarkoitti 1kk korjattua ikää. Nyt 6kk iässä tyttö syö jo 4-5 kertaa kiinteää ravintoa päivässä. Paino nousee tasaisesti ja nyt vain toivotaan, että jatkossakin olisi näin.


Meille on muuttanut muuten yksi uusi huonekalu. Pitääkin esitellä se seuraavaksi :)Niina
 
 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…