Siirry pääsisältöön

Hyytävää uutta vuotta!Täällä on ollut tunnelma kuin suoraan Hohdosta!

Kartanon suuri lämpökattila hohtaa punaisena, kun sitä lämmitetään yötä päivää, jotta talo pysyisi siedettävän lämpöisenä. Isäntä haahuilee sängyn ja kattilan väliä yöt läpeensä puoli nukuksissa ja minä säpsähtelen hereille milloin hirsien aavemmaiseen paukkeeseen ja milloin muihin outoihin ääniin. Tänäänkin oli pakkasta -32c. Ihan hyytävä keli.

Hevoset ovat olleet paljolti sisätiloissa ja vain hetkeksi laskettu ulos. Huomenna ilmeisesti onneksi jo vähän lauhtuu. Rupeaa käymään työlääksi lämpimän veden kanto hevosille ja poneille.

Kaikesta huolimatta näinä pakkaspäivinä on jäänyt enemmän aikaa kotitöille. Olen pessyt urakalla pyykkiä ja yrittänyt järjestellä paikkoja. J:n huoneessakin on nyt uusi järjestys. Mutta talouden pito on vielä vähän retuperällä. Minulla on yksinkertaisesti liian vähän aikaa. En koskaan ehdi tekemään asioita loppuun asti. Se aiheuttaa harmaita hiuksia. Arki rullaisi paljon helpommin, kun asiat olisivat omilla paikoillaan, eikä puhtaita sukkia tarvitsisi metsästää puhtaiden pyykkien hervottomasta kasasta. No, ehkä vielä joskus sitten.

 


Lunta on juuri sen verran, että talveksi voi kutsua. Rattikelkat, liukurit ja pulkat on vielä meillä varastossa. Toivottavasti pääsisimme niitä pian kokeilemaan.

Ja se Hohto odottaa katsojiaan tänä iltana. Hurrr!

 
 
Niina
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentit

  1. Niina, varmaan on monta muutakin "taloudenhoitajaa" ja äitiä jolla yksinkertaisesti on liian vähän aikaa että saisi kaikki asiat hoidettua täydellisesti. Tärkeintä on että olette terveitä ja suht koht levänneitä, koeta sinäkin saada sitä uniaikaa.

    VastaaPoista
  2. Näinhän se on. Täydellistä on turha edes tavoitella, mutta välillä siedettäväänkin tuntuu olevan matkaa. Mutta olet oikeassa, että terveys ja hyvinvointi ovat tärkeintä. Onneksi olemme välttyneet vakavilta sairasteluilta, vaikka kaikenlaista muuta sitten onkin tähän syksyyn ja vuodenvaihteeseen mahtunut. Toivon, että pääsemme tänä vuonna vähän jo helpommalla. Hyvää uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…