Siirry pääsisältöön

Kakunkoristekurssilla



Hei!

Vietin viikonlopun kurssilla, jonka aiheena olivat kakun koristeet. Teimme erilaisia kukkia monella eri tekniikalla. Ruusut olivat pääosassa. Ne ovatkin kovin suosittuja kakunkoristeita, joten ruusuista on hyvä aloittaa harjoittelu.

Kurssin vetäjänä toimi erittäin taitava vietnamilaissyntyinen Leena. Hänellä on käsityö- ja konditoriayritys Kauhajoella, sekä pitkä kokemus koristeiden valmistuksesta. Hän oli myös aika vaativa. Parin tunnin nyhertämiseni tuotos ei aina kelvannut, vaan se surutta mytättiin ja käskettiin aloittaa alusta. Pienen harmituksen jälkeen oli taas motivaatio huipussaan luoda jotain vielä parempaa. Aivan ihana opettaja oli Leena. Monta onnistunuttakin ruusua sain aikaiseksi, kun ensin vähän harjoittelin. Jään innolla odottamaan jatkokurssia. Ostin myös tarvikkeita kotiin ja nyt voin sitten jatkaa harjoitteluani omin päin.

Tämän kukan kanssa on aloitettu värjäämällä massa ensin karkkivärillä siniseksi. Sen jälkeen kaulittiin massa ohueksi levyksi ja painettii kolmella erikokoisella kukkamuotilla osat, yksi kutakin kokoa. Osat liimattiin elintarvikeliimalla yhteen suurimmasta aloittaen. Viimeisteltiin vielä syötävillä koristehelmillä. Tämä kukkamalli on erittäin helppo, mutta myös näyttävä.
 
Tähän ruusuun tarvittiin kolme erikokoista pisaranmuotoista metallimuottia. Valkoisesta massasta tehty ruusu on kuivettuaan värjätty jauhevärillä niin, että jauhetta on ensin lähdetty levittämään tyvestä ylöspäin, jotta saatiin luonnollisempi vaikutelma. Tämä ruusumalli oli vaativin kaikista kurssilla käytetyistä tekniikoista.
Tässä olevaan ruusuun on käytetty samaa tekniikkaa, kuin aikaisempaankin, mutta hieman pienempiä muotteja. Ruusu on aivan erinäköinen kuin ylempi. Tämän tein ensimmäiseksi ja sen kyllä huomaa. Kaunishan se kuitenkin on ja satiinisuihke antaa sille vielä upean hohdon.
Tikkarin ympärille rakennetut ruusut on tehty suurella tyllalla. Tämä työ on aika helppo ja hauska. Oikein mainio lahjaidea vaikka Ystävänpäivälahjaksi hyvälle ystävälle.

Massa, jota käytimme kukkien valmistukseen on sekoitus vaahtokarkkimassaa ja sokerimassaa. Oli paljon helpompi työstää tätä sekoitusta, kuin pelkkää sokerimassaa. Massa oli joustavampi ja reunoja sai hyvin ohennettua ilman, että terälehdet rikkoontui. Tuli myös opittua, että sokerimassan merkillä on väliä. Esim. Salliset-sokerimassa murenee helposti, eikä sovellu tähän tarkoitukseen ollenkaan. On myös muita merkkejä, jotka tekevät saman. Itse olen käyttänyt Dr. Oetkeriä, joka toimii hyvin. Ei ole ollut syytä testata edes muita.

Kurssista jäi varmasti kaikille hyvä mieli ja paljon ideoita omiin juhliin käytettäviksi. Kaikki tässä esittelemäni koristeet ovat kokonaan syötäviä. Koristeet säilyvät pari kuukautta, joten niitä voi hyvin tehdä varastoon odottamaan. Ovathan ne aika työläitä tehdä, eikä niiden valmistusta kannata ehkä jättää viime tippaan lisäämään juhlastressiä. Laitan vielä loppuun ohjeen massantekoa varten, jos joku teistä innostuu kokeilemaan tätä puuhaa.


VAAHTOKARKKIMASSAN OHJE:

250g VAAHTOKARKKEJA
6dl    TOMUSOKERIA
1/2dl VETTÄ
LORAUS RUOKAÖLJYÄ

Kippaa vaahtokarkit kulhoon ja laita mikroon 30sek ajaksi. Sekoita ja laita uudestaan 30 sek. ajaksi. Sekoita jälleen ja jos karkit eivät ole suurimmaksi osaksi sulaneita vielä, niin laita vielä kerran mikroon 30sek. ajaksi. Sen jälkeen lisää tomusokeria pienissä erissä siivilällä kokoajan sekoittaen, lisää välillä öljyä ja vettä tasaisesti. Massasta tulee kiinteä taikina, kun se on valmista.

Jos haluat tehdä vaahtokarkkimassan ja sokerimassan sekoituksen, niin ota tarvitsemasi määrä vaahtokarkkimassaa ja sekoita siihen puolet vaahtokarkkimassan määrästä sokerimassaa. Sekoita(puristele käsissäsi)huolellisesti niin, että massasta tulee tasalaatuista. Voit värjätä massan nyt karkkivärillä halutessasi.




Terveisin, Niina.











Kommentit

  1. Hyvin olet oppinut ruusujen teon,näyttävät ihan aidoilta!Tuo suihke tekee myös ruusun kauniiksi,vaikka ilmankin käy.

    VastaaPoista
  2. Hyvin olet oppinut ruusujen teon,näyttävät ihan aidoilta!Tuo suihke tekee myös ruusun kauniiksi,vaikka ilmankin käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ruusut onnistuivat sitten paremmin, kun tekniikka oli hallussa. Ensimmäiset eivät olleet alkuunkaan hienoja :D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! On kiva kokeilla uusia juttuja.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …