Akileijat ja kaikenlaista höpinää

Tänään on ollut pitkästä aikaa ihana aurinkoinen päivä. Olen viettänytkin sitä kukkapenkkejä ja kasvimaata kitkiessä. Huh, miten rikkaruohot ovatkaan saaneet kasvuvauhtia sadepäivistä.  Akileijoja ihastelin tuossa talon päädyssä ja otin muutamia kuviakin. Se on niin ihanan herkkä kukka ja jotenkin vielä kauniimmin tulee se herkkä puoli esille, kun se elää tuolla villissä ympäristössään niittyleinikkien ja muiden luonnonkukkien seassa. Olen minä niitä siirrellyt kukkapenkkeihinkin, mutta vaikuttavuus tuntuu hieman häviävän silloin.


J meni tänään elämänsä ensimmäiselle leirille. Hän oli kovin innoissaan lähdössä ja kun leiripaikalla olivat vastassa vielä tutut koulukaverit, niin eihän siinä malttanut enää äitille edes lähtöhaleja antaa, vaan nopeat heipat vain ja sitten jo juoksujalkaa paikkoja tutkimaan. Paikka näytti niin kivalta, että teki mieli itsekin jäädä sinne. J ei olisi varmaan oikein tykännyt siitä, eikä sellaista mahdollisuuttakaan varmaan olisi ollut, joten tulin kiltisti kotiin. Toivottavasti parin yön leiri sujuu hyvin, että jää mukavat muistot sitten jälkeenpäin.

 
 
Juhannusta jo kovasti odotellaan, vaikka mitään ihmeitä ei ole suunniteltu. Kotona vietetään keskikesän juhlaa lasten kanssa ja mikäli sääennusteihin on luottaminen, niin varmasti käydään uimassa, grillaillaan ja nautitaan kesäsäästä. Eipä sitä muuta tarvitsekaan. Ihanimpia juhannusmuistoja lapsuudesta ovatkin ne, joita vietettiin järven rannalla parhaiden ystävien kanssa. Syötiin jätskiä, uitiin, saunottiin ja veneiltiin. Se oli ihan parasta.


Ostin muutaman koristevadelman taimen ja nyt sitten olen yrittänyt miettiä niille sopivaa paikkaa. Tuntuu, että joka paikassa jo kasvaa jotakin, enkä nyt haluaisi niitä mihinkään piiloonkaan istuttaa. Täytyy siis jatkaa pihan kiertelyä. Mahtaakohan se olla kovasti leviävää sorttia, miettii tämä.Niina
 


Kommentit

  1. Akileijoja ihailin minäkin viikonloppuna mökillä - todella kaunis, herkkä kasvi! Koristevadelman kanssa olisin hieman varovainen. Ovat ilmeisen sitkeitä sissejä (eli niiden juuret ulottuvat pitkälle ja kasvin poisto voi olla vaikeaa myöhemmin, jos siitä nyt eroon haluaa) Ja ilmeisesti leviää tehokkaasti. Ehkä juurieste voisi ehkäistä leviämistä? Tai istutus paikkaan, jossa leviäminen ei haittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, kiitos tiedosta! Täytyy sitten harkitakin tarkkaan mihin sen laittaa ja millä tavalla.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit