Siirry pääsisältöön

Uutta ilmettä juhlasaliinTänään sain aikaiseksi vaihtaa lopultakin verhot juhlasaliin ja sepäs muuttikin kovasti huoneen tunnelmaa. Eilen illalla raahasin myös sinne kesällä hankkimani klaffilipaston. Lipastolle ei ole tahtonut löytyä oikein sopivaa paikkaa, kun meillä tuntuu olevan kaikki paikat jo ihan täynnä. Tähän taloon ei todellakaan tarvitsisi hankkia mitään uusia huonekaluja, jollei jostain vanhasta sitten suostu luopumaan. Minusta on kuitenkin kiva, että olen saanut tänne sekaan myös jotain ihan ikiomaa ja itse hankkimaani. Tämän hetkinen paikka ei välttämättä ole lipastolle oikea, mutta sainpahan nyt alkuun kauniin kalusteen pois eteisen nurkasta, jossa se oli suotta aivan piilossa.

 
Juhlasalin lattialla on jo toista päivää ollut kovat legoleikit meneillään. Tuo kolmen pojan kopla on innostunut rakentelemaan Dubloilla jos jonkinlaisia teoksia. Pikku L on ollut ihan täysillä mukana leikeissä, eikä malttaisi muuta tehdäkään. Meillä lapset saavat leikkiä ihan kaikissa huoneissa, myös täällä. He ymmärtävät hyvin, ettei koriste-esineisiin saa koskea, eikä huonekalujen päällä pomppia. Toki joitain esineitä on jouduttu nostamaan korkeammalle, pois pienimmän ulottuvilta, mutta muuten on saaneet tavarat olla omilla paikoillaan.
 
 
 
Niina
 
 
 

Kommentit

 1. Siinä on ne hienot, mutta kyllä myöskin vähän huonot puolet asua tuollaisessa perinteisessä paikassa. Tai saattaa olla - en tiedä, miten teillä. Mutta se oman jäljen jättäminen ja omien tavaroiden tuominen ei ole välttämättä ihan itsestään selvää ja se olisi ainakin minulle tosi tärkeää… ja kun tätä omaa tavaraa on tähän mennessä kertynyt jo sen verran, niin saattaisi olla aika hankala yhtälö muuttaa tuollaiseen paikkaan :).

  Ilmeisesti saat aika paljon tehdä itse, mutta saatko ihan vapaasti muutella asioita vai onko vanhempi sukupolvi muistuttamassa siitä, miten asiat on aina olleet? Velvoittaako perinteet kuinka paljon?

  VastaaPoista
 2. Kun muutin tänne, niin en edes yrittänyt ehdottaa että laittaisimme minun huonekaluja esille. Ne eivät kerta kaikkiaan sopineet tyyliin ollenkaan. No osa kyllä päätyi sitten lastenhuoneeseen. Siellä on pojan sänky ja kulmasohva, jotka ovat omiani. Nyt viimeaikoina olen kuitenkin kaivannut jotain omaakin ja tuo lipasto on nyt sitten sellainen. Tungen sen vaikka väkisin johonkin :D

  On totta, että saan kyllä aika vapaasti tehdä muutoksia talossa. Kyllähän isäntä tietenkin sanoo oman mielipiteensä, mutta ei hän ole ollenkaan hankala tapaus. Vanhempi sukupolvikaan ei ole juuri asettanut minulle rajoitteita, mutta suurin osa heistä onkin jo poistunut. Toivottavasti eivät käänny haudassaan näiden minun muutosteni takia :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis lipasto ja aivan kuin tuon sohvakaluston yhteyteen tarkoitettu! Edellisen postauksesi kupariastioihin liittyen piti kysymäni onko sulla joku tietty puhdistus/kiillotusaine kuparille? Mulla on myös muutama kahvipannu ja kattila, jotka kaipaisivat käsittelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se sopii aika hyvin kaluston kanssa. Ehkä se ei nyt päätynytkään niin huonoon paikkaan, vaan saa jäädäkin siihen :)

   Kupariastioiden puhdistukseen olen käyttänyt Johnssonin Kuparin ja Messingin puhdistusainetta. Suosinkin mieluummin siihen suunniteltua ainetta, koska ne ovat hellävaraisempia ja toimivimpia erittäin likaisten pintojen puhdistukseen. Halutessaan voi tietysti kokeilla esim. tuoretta sitruunaa ja hienojakoista suolaa. Sitruuna halkaistaan kahtia ja pinnalle ripotellaan suolaa. Tällä puolikkaalla sitten voi hellävaraisesti lähteä hieromaan kuparin pintaa ja lopuksi sitten pestä astia puhtaaksi. Valkoinen hammastahna on myös yksi vaihtoehto. Näissä voi olla kuitenkin se riski, että kupariin jää hankausjälkiä ja siitä syystä pidän näitä oikeita aineita parempina vaihtoehtoina.

   Poista
 4. Tähän huoneeseen pitäisi ehdottomasti (mielestäni) vaihtaa asiaan kuuluvat verhotangot. Kupariset, tai messinkiset sopisivat upeasti! :)
  -Minttu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Juhlasali kaipaisi asiaankuuluvaa entisöintiä monelta osin. Talossa riehuneen tulipalon jälkeen v.-84 tehdyssä remontissa ulkoasu pääsi muuttumaan sen ajan tyylin mukaiseksi. Minä odotan jo kovasti sitä päivää, kun alamme tekemään tässä tilassa remonttia :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …