Siirry pääsisältöön

Uutta ilmettä juhlasaliinTänään sain aikaiseksi vaihtaa lopultakin verhot juhlasaliin ja sepäs muuttikin kovasti huoneen tunnelmaa. Eilen illalla raahasin myös sinne kesällä hankkimani klaffilipaston. Lipastolle ei ole tahtonut löytyä oikein sopivaa paikkaa, kun meillä tuntuu olevan kaikki paikat jo ihan täynnä. Tähän taloon ei todellakaan tarvitsisi hankkia mitään uusia huonekaluja, jollei jostain vanhasta sitten suostu luopumaan. Minusta on kuitenkin kiva, että olen saanut tänne sekaan myös jotain ihan ikiomaa ja itse hankkimaani. Tämän hetkinen paikka ei välttämättä ole lipastolle oikea, mutta sainpahan nyt alkuun kauniin kalusteen pois eteisen nurkasta, jossa se oli suotta aivan piilossa.

 
Juhlasalin lattialla on jo toista päivää ollut kovat legoleikit meneillään. Tuo kolmen pojan kopla on innostunut rakentelemaan Dubloilla jos jonkinlaisia teoksia. Pikku L on ollut ihan täysillä mukana leikeissä, eikä malttaisi muuta tehdäkään. Meillä lapset saavat leikkiä ihan kaikissa huoneissa, myös täällä. He ymmärtävät hyvin, ettei koriste-esineisiin saa koskea, eikä huonekalujen päällä pomppia. Toki joitain esineitä on jouduttu nostamaan korkeammalle, pois pienimmän ulottuvilta, mutta muuten on saaneet tavarat olla omilla paikoillaan.
 
 
 
Niina
 
 
 

Kommentit

 1. Siinä on ne hienot, mutta kyllä myöskin vähän huonot puolet asua tuollaisessa perinteisessä paikassa. Tai saattaa olla - en tiedä, miten teillä. Mutta se oman jäljen jättäminen ja omien tavaroiden tuominen ei ole välttämättä ihan itsestään selvää ja se olisi ainakin minulle tosi tärkeää… ja kun tätä omaa tavaraa on tähän mennessä kertynyt jo sen verran, niin saattaisi olla aika hankala yhtälö muuttaa tuollaiseen paikkaan :).

  Ilmeisesti saat aika paljon tehdä itse, mutta saatko ihan vapaasti muutella asioita vai onko vanhempi sukupolvi muistuttamassa siitä, miten asiat on aina olleet? Velvoittaako perinteet kuinka paljon?

  VastaaPoista
 2. Kun muutin tänne, niin en edes yrittänyt ehdottaa että laittaisimme minun huonekaluja esille. Ne eivät kerta kaikkiaan sopineet tyyliin ollenkaan. No osa kyllä päätyi sitten lastenhuoneeseen. Siellä on pojan sänky ja kulmasohva, jotka ovat omiani. Nyt viimeaikoina olen kuitenkin kaivannut jotain omaakin ja tuo lipasto on nyt sitten sellainen. Tungen sen vaikka väkisin johonkin :D

  On totta, että saan kyllä aika vapaasti tehdä muutoksia talossa. Kyllähän isäntä tietenkin sanoo oman mielipiteensä, mutta ei hän ole ollenkaan hankala tapaus. Vanhempi sukupolvikaan ei ole juuri asettanut minulle rajoitteita, mutta suurin osa heistä onkin jo poistunut. Toivottavasti eivät käänny haudassaan näiden minun muutosteni takia :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis lipasto ja aivan kuin tuon sohvakaluston yhteyteen tarkoitettu! Edellisen postauksesi kupariastioihin liittyen piti kysymäni onko sulla joku tietty puhdistus/kiillotusaine kuparille? Mulla on myös muutama kahvipannu ja kattila, jotka kaipaisivat käsittelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se sopii aika hyvin kaluston kanssa. Ehkä se ei nyt päätynytkään niin huonoon paikkaan, vaan saa jäädäkin siihen :)

   Kupariastioiden puhdistukseen olen käyttänyt Johnssonin Kuparin ja Messingin puhdistusainetta. Suosinkin mieluummin siihen suunniteltua ainetta, koska ne ovat hellävaraisempia ja toimivimpia erittäin likaisten pintojen puhdistukseen. Halutessaan voi tietysti kokeilla esim. tuoretta sitruunaa ja hienojakoista suolaa. Sitruuna halkaistaan kahtia ja pinnalle ripotellaan suolaa. Tällä puolikkaalla sitten voi hellävaraisesti lähteä hieromaan kuparin pintaa ja lopuksi sitten pestä astia puhtaaksi. Valkoinen hammastahna on myös yksi vaihtoehto. Näissä voi olla kuitenkin se riski, että kupariin jää hankausjälkiä ja siitä syystä pidän näitä oikeita aineita parempina vaihtoehtoina.

   Poista
 4. Tähän huoneeseen pitäisi ehdottomasti (mielestäni) vaihtaa asiaan kuuluvat verhotangot. Kupariset, tai messinkiset sopisivat upeasti! :)
  -Minttu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Juhlasali kaipaisi asiaankuuluvaa entisöintiä monelta osin. Talossa riehuneen tulipalon jälkeen v.-84 tehdyssä remontissa ulkoasu pääsi muuttumaan sen ajan tyylin mukaiseksi. Minä odotan jo kovasti sitä päivää, kun alamme tekemään tässä tilassa remonttia :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…