Siirry pääsisältöön

Kasvihuonepäivitys ja hauska haaste

 
 
 
Retiisiä, tilliä, Petuniaa, Hopealehteä, Pelargoniaa ja salaattia.
 
 Kasvihuone on tänä vuonna täyttynyt lähes pelkästään tomaatilla ja paprikalla. Joitakin kesäkukkia on siellä vielä odottamassa ulos pääsyä. Ja tillillä on oma pieni tilansa penkin päässä. Pariin ruukkuunkin heitin vähän tillin siemeniä, koska muistelin puolihorroksessa, että en ollut niihin vielä mitään laittanut. Myöhemmin tajusin, että nehän olivat minun Ruusubegonian ruukkuni, joten siellä kasvaa nyt sitten ensin tilliä ja toivottavasti sen jälkeen vielä ne begoniatkin. Tomaattilajikkeita tuli sitten hankittua puolivahingossa aika montaakin sorttia. Myös paprikaa on nyt useampi kasvamassa. Mielenkiinnolla saan odotella, että tuleeko niistä mitään. Paprikaa en ole ennen kasvattanutkaan ja monta uutta tuttavuuttaa löytyy tomaateistakin. Ulkona perunalaatikossa kasvaa retiisiä ja ruohosipulia. Niitä on myös kasvimaalla, josta löytyy lisäksi salaattia, porkkanaa ja paria eri hernettä.


Kasvihuoneen päädyssä ovat paprikat, joita minulla on nyt kolme eri tainta. Ikävä kyllä, tämän tarkempaa tietoa en ole niiden lajikkeista saanut, koska taimet ovat yksityishenkilöiden kasvattamia. Varmaan saisin tarkat tiedotkin vielä poimittua, jos tarvetta tulee.

Makea, suippo ja pitkä paprika.
Punainen mieto paprika, Capsium California Wonder
 
Sitten tomaatit:
Vasemman puoleisella seinustalla ovat pidemmälle ehtineemmät tomaattilajikkeet. Sieltä löytyy punaista kirsikkatomaattia, jotakin punaista tomaattilajiketta, josta en tarkemmin tiedä, sekä punaista härkätomaattia.

Toiselta puolelta kasvihuonetta löytyy seuraavia lajikkeita, jotka olen hankkinut viimeisimmäksi ja ovatkin vielä aika pikkuruisia.

Sodan aikainen keltainen tomaatti.
Sodan aikainen punainen tomaatti.
Päärynätomaatti punainen.
Kirsikkatomaatti "IIDI"
Red Cherry, kirsikkatomaatti
Super sweet, kirsikkatomaatti.

Sain hauskan haasteen blogista Kirjeitä Kartanonrouvalta Kiitos siitä, Kartanon rouva Elise.

Haaste menee näin:

1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päiväsi kuulumisia. Liitä myös kuva.
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta. 
3. Huijaa ja muuta haastetta mieleiseksesi.
4. Keksi vaikkapa 10 uutta kysymystä, koska 11 on outo luku. Tai sitten et keksi.
5. Haasta paljon kivoja kavereita, äläkä ole kade, vaikka kaverilla olisikin enemmän lukijoita.
Ja sitten pitäisi kertoa jotain itsestäni. No, ensimmäisenä tuli tälläinen mieleeni. Laskin jokin aika sitten, että olen asunut suhteellisen monessa paikassa. Tämä on minun koti nro 15. Tänne muutettuani tuntui heti, että olen tullut lopultakin kotiin. Ja eikö tuo numero 15 olekin aika hyvä luku? Paljon parempi kuin esimerkiksi 14 tai 16 ;) 
Sitten kysymysten pariin...

1. Millainen oli ensimmäinen itse ostamasi huonekalu?
Vaalean ruskea lastulevyä oleva kirjahylly/tv-taso, jonka molemmissa päissä oli lasivitriinit. Hyllyn heitin kaatopaikalle pari vuotta sitten, koska se ei kestänyt enää yhtäkään muuttoa.
 2. Millaisesta kodista haaveilit silloin kun muutit omillesi?
Muutin ensimmäiseen kotiin jo 16-vuotiaana. Silloin haaveilin söpöstä yksiöstä, jossa kaverinani olisi Siiamilainen kissa. Tätä kissaa en koskaan hankkinut, mutta dalmatiankoiran kyllä ja yksiössäni oli joskus vähän tiivis tunnelma tämän energiapakkauksen kanssa.
 3. Oletko kadehtinut jonkun toisen kotia?
Olen todellakin!
 4. Minkäväriset seinien pitää olla?
Pidän tapetoiduista seinistä. Tällä hetkellä haaveilen, että voisimme tapetoida salin seinät vanhoilla arvokkailla tapeteilla. Siskoni kertoi eräästä liikkeestä, jossa myydään oikeita vanhoja tapetteja. Mikä olisikaan parempaa, kuin laittaa sellaiset aidot barokkikuvioiset tapetit juhlasalin seiniä koristamaan.
 5. Entä katon?
Riippuu tilasta, mutta suosin yleisesti valkoista.
 6. Tai lattian?
Puulattia on minun mieleen. Meilläkin on ruokasalissa sekä pääsisäänkäynnin eteishallissa vanhat puulattiat hiottu ja lakattu. Ne ovat erittäin kauniit. Pidän myös puulattioista, jotka on jätetty mattapintaiseksi ja käsitelty esim.rasvattomalla maidolla. Olen nähnyt sellaisia ja ihastunut.
 7. Jos saisit ihan minkälaisen sängyn vain, minkälainen se olisi?
Voi, sellainen vanha romanttinen valkoinen takorautasänky olisi ihana.
 8. Mitä ruokalajia keittiösi muistuttaa?
Kermaista suppilovahverokeittoa :D
 9. Onnistunein tuunaamisesi, jos sellainen on? Jos ei, niin ehkä mahtavin kirppislöytö tai muuta mieletöntä? Kirppislöydöistä ensimmäisenä tulee mieleen eräs vihreä kukallinen 50-luvun tyylinen kesämekko, jonka ostin joskus kymmenvuotiaana itse ja käytin sitä ihan hirveästi. Harmittaa, kun en tiedä mihin mekko on joutunut. Olisi kiva nähdä se vielä, koska ajattelen sitä jostain syystä aika usein. Varmaan siihen liittyy jotain kivoja lapsuusmuistoja.
10. Upeinta olisi, jos ikkunoistasi näkyisi... Mitä?
Järvi. Täällä kaipaan järvimaisemaa, mutta kyllä tuo jokikin kelpaa ja lampi uimarantoineen näkyy ikkunasta.
 11. Haaveiden kodissasi... Saat jatkaa itse!
Yöpöydälläni on tuoreita kukkia ja huoneessa tuoksuu metsälle. Ikkunasta näen laitumille, joissa hevoset syövät rauhassa. Kodissa on vilskettä, mutta talo on silti aina siisti. Huonekalut ovat hienoja antiikkisia ja monet niistä ovat minulle lapsuudestani tuttuja ja siten niin turvallisia. Kesä jatkuu loputtomiin ja kaikkialla on niin kaunista että.

Koska haastajani oli keksinyt mielestäni mitä mainioimmat kysymykset, niin enpä ala niitä mihinkään vaihtamaan, vaan haastan seuraavat blogit vastaamaan näihin:

Kaikkea kodista
Muonamiehen mökki
Wanhan Wallankumous
Tarja´s Snowland
Jokainen päivä

 
Ihanaa alkuiltaa kaikille! Toivottaa Niina.
 


Kommentit

  1. Hauskaa, että vastasit haasteeseen, ja keksitkin ihania vastauksia :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta! Täytyykin ruveta miettimään vastauksia...

    VastaaPoista
  3. Haasteet on niin kivoja! Kiitos :)

    VastaaPoista
  4. Käypä katsomassa blogia Ilonen talo. Blogin kirjoittaja on mun entinen opiskelukaveri :)

    Piritta

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tilan historiaa ja arkeologisia löydöksiä

(Kuva: Perhealbumi, talo vuonna 1916) Tila on perustettu jo 1400-luvun alussa. Vanhin tunnettu isäntä oli Antti Kurikka nimeltään, mutta tiedetään että hän ei ole ollut kuitenkaan ensimmäinen isäntä, sillä tila on ollut jaettuna hänen ja hänen veljensä kesken jo tuolloin. Tähän aikaan tilan nimi oli Kurikka, josta myös Kurikan kaupunki on saanut nimensä. Tila on ollut kooltaan huomattavan suuri ja se on ulottunut esimerkiksi Jalasjärven Luopajärvelle asti. Siitä on vuosien varrella lohkottu kymmeniä eri tiloja perinnönjaoissa ja Isonjaon aikana. Tämä talomme eli nykyinen Rinta-Kurikka on edelleen samalla paikallaan ja osin samoilla perustuksillaan, kuin jo satoja vuosia aikaisemmin. Talon vanhin osa, eli jääkellari on keskiajalta 1400-1500-luvun taitteesta. Historian kirjojen mukaan alkuperäisen 40-huoneisen kartanon kerrotaan palaneen vuonna 1625. Markus Wähä-Kurikka oli tuolloin tilan isäntänä. Tähän aikaan tilan nimi oli Wähä-Kurikka. Nykyään talo seisoo täysin samassa paik

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta. Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne? Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat oli

Vanhan rengin tarina, Osa II

 Vanhan rengin tarinaan haluttiin jatkoa, joka oli kiva yllätys. Vähän sitä toivoinkin, koska olen niin kovasti nyt rengin lumoissa, eikä kirjoittamisesta tahtoisi loppua tulla. Osa 1 löytyy täältä Tuli joulu ja kovat pakkaset. Renki oli viettänyt jo useamman yönsä talossa, koska kylmyys hiipi omaan pieneen tupaan ikkunan raoista niin, ettei siellä ollut hyvä vanhan miehen olla. Selkäkin taas vaivasi ja kipua helpotti kovasti, kun sai nojailla tuvan suurta uunia vasten. Siihen renki usein nuokahtikin päivänokosille ja heräsi lopulta lasten kiusantekoon. He nyppivät tukasta ja nykivät paidan helmasta, kunnes renki hieman raotti silmäkulmaansa ja hyökkäsi mukamas kohti. Lapset juoksivat kirkuen ja kikattaen karkuun. Sellaista se aina oli noijeen kakarootten kanssa. Renki niistä kuitenkin kovasti piti. Hänellä oli aina syysiltoina, kun peltotöistä oli päästy eroon tapana vuoleskella lapsille leikkikaluja. Renki oli kovasti tykästynyt tekemään erilaisia maatilan eläimiä, joita lapsilla