Siirry pääsisältöön

Makuuhuoneen antiikkiaMinun ja isännän makuuhuone pursuaa antiikkikalusteista. Vähempikin riittäisi, mutta kun on niin vaikea päättää, mitä raaskisi siirtää muualle. Jotakin järjestelyjä pitää varmaan kuitenkin tehdä joku päivä. Tällä kertaa esittelen kuitenkin minun ns. työpisteeni. Siitä en ainakaan luovu. Ymmärrätte varmaan ;)

Keräsin vanhoja kauniita kalusteita ympäri taloa, joista sitten kokosimme minulle oman nurkkaukseni.


Kauniisti kulunut vanha tammipöytä valkeaa seinää vasten on minusta aivan upea. Pöydän pinta on säilyttänyt hienostuneisuutensa ajasta huolimatta. Oikealla roikkuva kastemekko on tehty aikoinaan isännän mumman häähunnusta ja sillä onkin ikää jo ainakin 60-vuotta. Viimeksi mekkoa on käytetty Pikku L:n päällä hänen ristiäisissään.
 

 
Piianpeili kätkee sisäänsä pieniä vanhoja tavaroita aina napeista hiussolkiin. En ole tyhjentänyt laatikkoa, vaan haluan säilyttää vanhat tavarat omalla paikallaan. Niitä on hauska aina välillä hypistellä ja tutkia.
 


 
Tämä jugendilainen tuoli on yksi talon kauneimmista ja olen ominut sen itselleni. Nahkapäällinenkin on alkuperäinen.
 
 
Niina
 
 
 

Kommentit

 1. eliinamirjami30.1.2014 15.26

  Upeita mööpeleitä, varsinkin tuo pöytä. Hienosti ootrattu. Kartanotyyliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo pöytä on kyllä minustakin kovin kaunis.

   Poista
 2. Hienoa kaikki mitä kuvissa näkyy mutta tuon tuolin ottaisin mielelläni omaan kotiini. Mumman häähuntu, ihana muisto ja on tosi arvokas.

  -Maikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän kovasti tuollaisista yksityiskohdista, mitä tuolissa on. Se on myös hyvä ja tukeva istua. Ensin se oli tuon isännän pöydän ääressä, mutta hän ei ole varmaan huomannut, että tuolit ovat oudolla tavalla vaihtuneet ;)

   Poista
 3. Teillä on niin nättiä. Pistän sulle muutes sähköpostia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä on myös välillä paikat ihan hyrskyn myrskyn :) Kurkkasinkin jo postin ja laitoin vastaustakin takaisin.

   Poista
  2. Peilikokonaisuus on hieno tuossa seinällä. Samoin sinun työpiste. Minulla on vanha viilupintainen pöytä, ja se kärsi vähän vesivaurioita. Oletko sinä käsitellyt näitä kalusteiden pintoja? Luulisin, että viilupintaankin on jotain ainetta.
   Olen kuullut, että ennen on tehty hunnuista vauvojen kastemekkoja. Ihana tarina tuolla teidän kastemekolla.

   Poista
  3. En ole käsitellyt näiden kalusteiden pintoja millään. Viilupintaa voi käsitellä esimerkiksi tiikkiöljyllä, kun pinnan vain muistaa puhdistaa ensin hyvin. Öljy antaa hyvän suojan mm. kosteutta vastaan.

   Poista
 4. Terve! Uusi täällä ja heti murmatan… Miusta tuo piianpeili on hieman häiritsevästi takana olevan peilin päällä, tullee vähän sekava vaikutelma. Mutta kovin on kauniita mööpeleitä, jatkan tästä lukemista. :-)

  -Tuikkuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Onhan se totta. Piianpeilin paikka onkin lipaston päällä, eikä suinkaan tuon suuren peilin edessä. Tällä kertaa nostin sen kuitenkin tuohon pöydälle, koska halusin esitellä senkin tässä postauksessa. Ymmärrän, jos se häiritsee, mutta ehkä tämä tieto helpotti oloasi :) Ja tervetuloa lueskelemaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …