Siirry pääsisältöön

Makuuhuoneen antiikkiaMinun ja isännän makuuhuone pursuaa antiikkikalusteista. Vähempikin riittäisi, mutta kun on niin vaikea päättää, mitä raaskisi siirtää muualle. Jotakin järjestelyjä pitää varmaan kuitenkin tehdä joku päivä. Tällä kertaa esittelen kuitenkin minun ns. työpisteeni. Siitä en ainakaan luovu. Ymmärrätte varmaan ;)

Keräsin vanhoja kauniita kalusteita ympäri taloa, joista sitten kokosimme minulle oman nurkkaukseni.


Kauniisti kulunut vanha tammipöytä valkeaa seinää vasten on minusta aivan upea. Pöydän pinta on säilyttänyt hienostuneisuutensa ajasta huolimatta. Oikealla roikkuva kastemekko on tehty aikoinaan isännän mumman häähunnusta ja sillä onkin ikää jo ainakin 60-vuotta. Viimeksi mekkoa on käytetty Pikku L:n päällä hänen ristiäisissään.
 

 
Piianpeili kätkee sisäänsä pieniä vanhoja tavaroita aina napeista hiussolkiin. En ole tyhjentänyt laatikkoa, vaan haluan säilyttää vanhat tavarat omalla paikallaan. Niitä on hauska aina välillä hypistellä ja tutkia.
 


 
Tämä jugendilainen tuoli on yksi talon kauneimmista ja olen ominut sen itselleni. Nahkapäällinenkin on alkuperäinen.
 
 
Niina
 
 
 

Kommentit

 1. eliinamirjami30.1.2014 15.26

  Upeita mööpeleitä, varsinkin tuo pöytä. Hienosti ootrattu. Kartanotyyliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo pöytä on kyllä minustakin kovin kaunis.

   Poista
 2. Hienoa kaikki mitä kuvissa näkyy mutta tuon tuolin ottaisin mielelläni omaan kotiini. Mumman häähuntu, ihana muisto ja on tosi arvokas.

  -Maikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän kovasti tuollaisista yksityiskohdista, mitä tuolissa on. Se on myös hyvä ja tukeva istua. Ensin se oli tuon isännän pöydän ääressä, mutta hän ei ole varmaan huomannut, että tuolit ovat oudolla tavalla vaihtuneet ;)

   Poista
 3. Teillä on niin nättiä. Pistän sulle muutes sähköpostia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä on myös välillä paikat ihan hyrskyn myrskyn :) Kurkkasinkin jo postin ja laitoin vastaustakin takaisin.

   Poista
  2. Peilikokonaisuus on hieno tuossa seinällä. Samoin sinun työpiste. Minulla on vanha viilupintainen pöytä, ja se kärsi vähän vesivaurioita. Oletko sinä käsitellyt näitä kalusteiden pintoja? Luulisin, että viilupintaankin on jotain ainetta.
   Olen kuullut, että ennen on tehty hunnuista vauvojen kastemekkoja. Ihana tarina tuolla teidän kastemekolla.

   Poista
  3. En ole käsitellyt näiden kalusteiden pintoja millään. Viilupintaa voi käsitellä esimerkiksi tiikkiöljyllä, kun pinnan vain muistaa puhdistaa ensin hyvin. Öljy antaa hyvän suojan mm. kosteutta vastaan.

   Poista
 4. Terve! Uusi täällä ja heti murmatan… Miusta tuo piianpeili on hieman häiritsevästi takana olevan peilin päällä, tullee vähän sekava vaikutelma. Mutta kovin on kauniita mööpeleitä, jatkan tästä lukemista. :-)

  -Tuikkuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Onhan se totta. Piianpeilin paikka onkin lipaston päällä, eikä suinkaan tuon suuren peilin edessä. Tällä kertaa nostin sen kuitenkin tuohon pöydälle, koska halusin esitellä senkin tässä postauksessa. Ymmärrän, jos se häiritsee, mutta ehkä tämä tieto helpotti oloasi :) Ja tervetuloa lueskelemaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…