Siirry pääsisältöön

1800-luvun pariisilainen muotikuva taulussa
Tämän löydön tein siivotessani vieraskamaria. Sinne olikin kertynyt ihan kiitettävästi erinäistä tavaraa. Taulu löytyi vaatekaapin päältä tavaroiden alta. En ollut sinne vielä aiemmin huomannut kurkatakaan.


Pariisilaista vaatemuotia 1800-luvulta. Voi, tuollaisissa leningeissä kelpasi kyllä näyttäytyä. Tulee ihan ikävä lapsuuden prinsessaleikkejä. Enää ne eivät taida tulla kysymykseen, eikä tämän tyylistä muoti-ilmiötäkään taida olla ihan heti tulossa. Täältä löysin yhden sivuston, mistä voi ostaa vastaavia kuvia, jos mielii väkertää samanlaisia tauluja itselleenkin.
 

 
Hmm... Kuvan reunassa on lyijykynämerkintä, mutta en ole saanut siitä vielä kokonaan selvää. Vuosilukukin löytyy, mitä se ikinä sitten merkitseekään. Tuskinpa taulu nyt sentään ihan noin vanha on. Vaikka eipä kehyksetkään kyllä ihan tuoreilta näytä.
 
 
Lisäsin vielä pyynnöstä kuvan kirjoituksesta, mikä ei näköjään olekaan lyijykynällä tehty, vaan musteella. Siitä vaan vapaasti tekstiä tulkitsemaan! Minä en siihen pystynyt.


Niina
 
 
 


Kommentit

 1. Aivan ihana taulu! Olisi tosiaan kiva kokeilla tuollaisia pukuja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Pukeutumistyyli on ollut kyllä aivan ihana tuohon aikaan. Toki, varmasti myös rasittava :)

   Poista
 2. Laita lähikuvia tekstistä! Koitetaan yhdessä tulkita :)

  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on lähikuva tekstistä. Nyt kun suurensin ja vähän muokkasin sitä tummemmaksi, niin ehkäpä siitä voisi nyt saada selvääkin. Suomea se ei näköjään olekaan. Mielenkiintoista...

   Poista
 3. Jatkan vielä, että tuossa alemmassa kuvassa näkyykin vuosiluku 1861(?), jonka ajan muotia nuo kuvan asut kyllä edustavatkin. Saman tyylisiä isoja vannehameita ja hihoja, kuin Tuulen Viemää-elokuvan alkupuolella, joka siis sijoittui Yhdysvaltain sisällissodan aikaan, 1861-65. Taulusi voi hyvinkin olla tuolta ajalta, siinä on sellaisen oikeasti vanhan esineen ulkonäkö:)

  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Olisipa hauskaa, jos se tosiaan olisi tuolta ajalta.

   Poista
 4. Salapoliisihan näissä aina herää jokaisen sisällä. Teksti näyttäisi ranskalta, mutta minulla on huono kielipää. Siinä ehkä kiitetään jostain, yställisesti A.F. Jos katsot oikein tarkasti, voitko nähdä painolaatan painaumaa paperissa? Jos kuva on vanha, se on saatettu silti kehystää myöhemmin. Minulla on vanha ranskalainen painokuva, mutta se on kehystetty vasta 1960-luvulla Suomessa, ja se meinasi harhauttaa minua. Minun kuvani kehykset ovat nimittäin samannäköiset. Sinun kuvassasi on tummumaa, ja kuvan päällä on ilmeisesti joskus ollut paspis. Yleensäkin tällaisissa vanhoissa kuvissa kannattaa olla paspis, ettei kuva mene pilalle ollessaan kiinni lasia vasten.

  VastaaPoista
 5. Voisiko siinä lukea "en remerciement d'une réception", yhtään en tosin tiedä mitä se tarkoittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset sinulle avusta! Ilmeisesti siinä lukee näin; "en remerciement d'une réception si aimable " Eli sanakirjaa apuna käyttäen sain sen käännettyä kutakuinkin tähän tapaan; "Tunnustuksena ystävällisestä vastaanotosta"

   Aika mielenkiintoinen juttu. Vuosiluku 1861 on ehkä lisätty paperiin jälkikäteen, koska se näyttää lyijykynämerkinnältä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…

Kahvila Rengin Tupa ja eläinpiha avaa ovensa teille!

Mä olen niin ollut innoissani viime päivät, kun olen suunnitellut tulevaa ja saanut hääräillä tuossa meidän aittakahvilassa. Olen sisustanut, korjannut, maalannut hyllyä ja vaikka mitä muuta. Tuo on paikka, mihin saan purkaa mun yltiöromanttista ja tyttömäistä puoltani. Asioita, joita en meidän kodin puolelle toisi, mutta mikä sopii täydellisesti 1700-luvun aittaan ja sen hirsiseiniin.

Tulevana lauantaina 11.2 pidämme popup-kahvilaa Rengin Tuvassa ja sinne on siis kaikki tervetulleita klo.12-15! Ohjelmassa on myös talutusratsastusta ja keppihevosrataa ym. Eli lapset autoon ja suunta tänne meille. Myös hyviä tarjouksia ratsastustunneista ja kesän leireistä on luvassa tuolloin. Ja jos ei viikonloppuna pääse, niin viimeistään ensi kesänä kannattaa tulla poikkeamaan. Aiomme pitää nimittäin kesäkahvilaa tulevana kesänä. Ja siinä samalla kun herkuttelette maistuvilla kotileivonnaisilla, niin pääsette tutustumaan meidän hurmaaviin eläimiimme myös. Kesällä meillä asukasluku vain lisääntyy. V…