Siirry pääsisältöön

1800-luvun pariisilainen muotikuva taulussa
Tämän löydön tein siivotessani vieraskamaria. Sinne olikin kertynyt ihan kiitettävästi erinäistä tavaraa. Taulu löytyi vaatekaapin päältä tavaroiden alta. En ollut sinne vielä aiemmin huomannut kurkatakaan.


Pariisilaista vaatemuotia 1800-luvulta. Voi, tuollaisissa leningeissä kelpasi kyllä näyttäytyä. Tulee ihan ikävä lapsuuden prinsessaleikkejä. Enää ne eivät taida tulla kysymykseen, eikä tämän tyylistä muoti-ilmiötäkään taida olla ihan heti tulossa. Täältä löysin yhden sivuston, mistä voi ostaa vastaavia kuvia, jos mielii väkertää samanlaisia tauluja itselleenkin.
 

 
Hmm... Kuvan reunassa on lyijykynämerkintä, mutta en ole saanut siitä vielä kokonaan selvää. Vuosilukukin löytyy, mitä se ikinä sitten merkitseekään. Tuskinpa taulu nyt sentään ihan noin vanha on. Vaikka eipä kehyksetkään kyllä ihan tuoreilta näytä.
 
 
Lisäsin vielä pyynnöstä kuvan kirjoituksesta, mikä ei näköjään olekaan lyijykynällä tehty, vaan musteella. Siitä vaan vapaasti tekstiä tulkitsemaan! Minä en siihen pystynyt.


Niina
 
 
 


Kommentit

 1. Aivan ihana taulu! Olisi tosiaan kiva kokeilla tuollaisia pukuja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Pukeutumistyyli on ollut kyllä aivan ihana tuohon aikaan. Toki, varmasti myös rasittava :)

   Poista
 2. Laita lähikuvia tekstistä! Koitetaan yhdessä tulkita :)

  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on lähikuva tekstistä. Nyt kun suurensin ja vähän muokkasin sitä tummemmaksi, niin ehkäpä siitä voisi nyt saada selvääkin. Suomea se ei näköjään olekaan. Mielenkiintoista...

   Poista
 3. Jatkan vielä, että tuossa alemmassa kuvassa näkyykin vuosiluku 1861(?), jonka ajan muotia nuo kuvan asut kyllä edustavatkin. Saman tyylisiä isoja vannehameita ja hihoja, kuin Tuulen Viemää-elokuvan alkupuolella, joka siis sijoittui Yhdysvaltain sisällissodan aikaan, 1861-65. Taulusi voi hyvinkin olla tuolta ajalta, siinä on sellaisen oikeasti vanhan esineen ulkonäkö:)

  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Olisipa hauskaa, jos se tosiaan olisi tuolta ajalta.

   Poista
 4. Salapoliisihan näissä aina herää jokaisen sisällä. Teksti näyttäisi ranskalta, mutta minulla on huono kielipää. Siinä ehkä kiitetään jostain, yställisesti A.F. Jos katsot oikein tarkasti, voitko nähdä painolaatan painaumaa paperissa? Jos kuva on vanha, se on saatettu silti kehystää myöhemmin. Minulla on vanha ranskalainen painokuva, mutta se on kehystetty vasta 1960-luvulla Suomessa, ja se meinasi harhauttaa minua. Minun kuvani kehykset ovat nimittäin samannäköiset. Sinun kuvassasi on tummumaa, ja kuvan päällä on ilmeisesti joskus ollut paspis. Yleensäkin tällaisissa vanhoissa kuvissa kannattaa olla paspis, ettei kuva mene pilalle ollessaan kiinni lasia vasten.

  VastaaPoista
 5. Voisiko siinä lukea "en remerciement d'une réception", yhtään en tosin tiedä mitä se tarkoittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset sinulle avusta! Ilmeisesti siinä lukee näin; "en remerciement d'une réception si aimable " Eli sanakirjaa apuna käyttäen sain sen käännettyä kutakuinkin tähän tapaan; "Tunnustuksena ystävällisestä vastaanotosta"

   Aika mielenkiintoinen juttu. Vuosiluku 1861 on ehkä lisätty paperiin jälkikäteen, koska se näyttää lyijykynämerkinnältä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…