Siirry pääsisältöön

Tapetointihaaveilua
Olen jo pidemmän aikaa haaveillut juhlasalin tapetoinnista ja miettinyt minkälaiset tapetit sinne kävisivät parhaiten. Haluaisin tuoda sinne takaisin vähän vanhempaa tyyliä seinienkin osalta, joka sopisi mielestäni myös paremmin tilan tunnelmaan ja kalusteisiin. Juhlasalin tapettien tulisi minusta olla näyttävät, mutta ei liian räikeät. Siskoni vinkkasi, että Tapettitalo tarjoaa monenlaisia vanhoja ja vanhantyylisiä tapetteja, mistä myös itse löysin useammankin vaihtoehdon tätä tilaa ajatellen. Jos ette ole ennen käyneet, niin tässäpä linkki suoraan sivuille http://www.tapettitalo.fi/ 

Tapetin valintaa tuleekin  miettiä tarkasti ja vaihtoehtoja etsiä mahdollisimman paljon, ennen päätöksen tekoa. Juhlasalin tapetointi ei ole muutenkaan ensimmäisenä listalla, vaan voisi tulla ajankohtaiseksi ehkä sitten, kun muut tärkeämmät projektit on saatu päätökseen. Niitäkin nimittäin täällä riittää.

Mutta suunnitteluahan se ei estä. Ja onhan se hyvä vähän etukäteenkin asiaa pohtia, niin on jokin ajatus jo sitten valmiina, kun tämä projekti tulee joskus ajankohtaiseksi.

Tässä tämän hetkisiä suosikkeja juuri tuolta Tapettitalosta.

Jos nyt heti pitäisi päättää, niin ykkösvaihtoehto näistä olisi ehdottomasti tämä viimeinen. Saa nähdä pysyykö se suosikkina, vai tuleeko joku parempi vielä vastaan.


Olemme miettineet tässä kuumeisesti myös pääsisäänkäynnin eteishallia ja sen päätyseinää. Tekisi mieli repiä tapetoitu osuus pois ja kaivaa hirsiseinä esiin. Meillä kun ei täällä alakerrassa ole hirsiseinää näkyvissä ollenkaan missään. Siinä on vain se ongelma, ettemme yhtään tiedä, mitä pahvin alta paljastuu. Vain se on tiedossa, että hirsi siellä on, vaan minkä näköinen. Hallia ja sen 50-luvun tyyliä olen esitellyt aikaisemmin täällä


 
Niina
 
 
 
 
 


Kommentit

 1. Tuo viimeinen on mielestäni myös paras vaihtoehto.tuon tyylistä on joskus mun lapsuudenkodissa ollut seinällä.Jossain sisustusohjelmassa kerrottiin vanhoista tapeteista,että joku valmistaa niitä suomessa.Ohjelmassa muutenkin oli vanhojen talojen entisöinnistä,ja että niihin halutaan ihan alkuperäisiä osiakin😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kanssa noista raidoista ja väreistä siinä. Sen nimikin on hieno, Kuninkaan sali :D

   Poista
 2. Hei!
  Itse miettisin vielä tuota hirsiseinien paljastamista, vaikka se tuntuukin olevan nykyään aika muodissaan. Hirsien maalaus valkeaksi on kanssa aika yleistä, mutta kannattaa miettiä sitä, että sitä maalia ei enää saakaan siitä hirrestä pois, jos joskus mieli muuttuu.
  Ennen vanhaan hirsiseinät yleensä aina peitettiin pinkopahvein ja tapetein, kauniit tapetit kun olivat merkkinä talon varakkuudesta. Harvemmin oli hirsiseiniä näkyvissä, varsinkaan tuollaisessa isossa kartanossa kuin teidän kaunis kotinne on. Lisäksi poistettujen pinkopahvien mukana häviää tapettikerrosten mukana pala talon historiaa. Jos poistatte vanhat alla olevat tapetit, ottakaa niistä ainakin palaset talteen joka kerroksesta jälkipolvien ihmeteltäviksi. Tapettitalon ja tapettitehtaan tapetit ovat hyviä vaihtoehtoja vanhaan hirsitaloon, ne ovat muovittomia, hengittäviä tapetteja. Toinen historiallisten tapettien valmistaja on ruotsalainen Lim&Handtryck, tosin heidän valikoimansa on aika hinnakas. Kannattaa tutustua myös englantilaisiin William Morrisin tapetteihin, ovat myös aitoja paperitapetteja. Englannista kun tilaa suoraan, ovat melkein puolet halvempia kuin täällä suomessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä sitä pitää vielä harkita. Maalaamaan me nyt ei ainakaan aleta juuri tuosta syystä. Minusta myös vanhan hirren kauneus kärsii, jos pintaan aletaan jotain laittamaan. Mietimme, että ottaisimme esiin vain yläosan seinästä ja jättäisimme sormipanelit alas, jolloin seinästä ei tulisi liian tumma. En tiedä vielä, miten tuo panelien sinertävän harmaa sävy mahtaa sopia hirren kanssa. Niin kun sanoin, niin asiaa harkitaan vielä. Kiitos paljon hyvistä vinkeistä!! Tutustun ehdottomasti mainitsemiisi valmistajiin ja heidän valikoimiinsa mielelläni.

   Poista
 3. suosittelen että laittakaa parasta mitä rahalla saa!

  aikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ei varmaan kannata yrittää säästää tapettien hinnoissa tuon tilan osalta. Tarkoitus olisi tehdä sen verran silmää miellyttävä valinta, ettei sitä tarvitsisi sitten myöhemmin katua.

   Poista
 4. By the way..maalin saa pois hiekkapuhaltamalla....

  repe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli keinot on keksitty tähänkin ongelmaan :) Varmaan hirren pintaa ei saa kuitenkaan palautettua täysin samanlaiseksi, kun on kyse vanhasta.

   Poista
 5. ennen oli tapana tapiseerata myös sanomalehdillä


  viola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Kävin kesällä paikallisessa museossa, jossa oli yksi pieni huone kokonaan tapetoituna sanomalehdillä ja tietenkin vanhoilla sellaisilla :)

   Poista
 6. Hoitoalalla työskentelevänä suosiettelen lasikuitutapettia. On hygieeninen ja siitä lähtee helposti oksennukset yms. yms.. Ja tietysti antaa valoa ja rauhallisuutta tilaan kuin tilaan.

  yöhoitaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, lasikuitutapetti on varmasti oikein toimiva ja hyvä tiloissa, joissa on otettava huomioon tuo roiske ja muu haitta. Juhlasali on sen verran harvemmin käytössä oleva huone, ettei varmaan ole tarvetta pesua kestäville seinäpinnoille.

   Poista
 7. Minunkin mielestäni tuo viimeinen oli paras vaikkakin hienoja kaikki vaihtoehdot. Olen varma että tulos on mahtava, olettehan tähän astikin remontoineet talon henkeä kunnioittaen mutta näyttävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joku tuon tapainen vaihtoehto voisi olla kyllä sopiva saliin.

   Poista
 8. Meillä on Tapettitalosta muutama tapetti ja olen niihin oikein tyytyväinen. Pihlgren & Ritolan tapettitehdas sijaitsee Pirkanmaalla, Akaassa ja tehdaskin on ihan mielenkiintoinen, suurine, vanhoine tapettikoneineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapettitalon valikoimasta löytyy ihan kivoja vaihtoehtoja. Pitää vielä katsella näitä muitakin vaihtoehtoja, jos löytyisi sellainen malli mikä tuntuisi saliin sopivimmalta.

   Poista
 9. Tuo viimeinen on aivan ihana! <3

  VastaaPoista
 10. Tuo viimeinen on aivan ihana! <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …