Siirry pääsisältöön

Tapetointihaaveilua
Olen jo pidemmän aikaa haaveillut juhlasalin tapetoinnista ja miettinyt minkälaiset tapetit sinne kävisivät parhaiten. Haluaisin tuoda sinne takaisin vähän vanhempaa tyyliä seinienkin osalta, joka sopisi mielestäni myös paremmin tilan tunnelmaan ja kalusteisiin. Juhlasalin tapettien tulisi minusta olla näyttävät, mutta ei liian räikeät. Siskoni vinkkasi, että Tapettitalo tarjoaa monenlaisia vanhoja ja vanhantyylisiä tapetteja, mistä myös itse löysin useammankin vaihtoehdon tätä tilaa ajatellen. Jos ette ole ennen käyneet, niin tässäpä linkki suoraan sivuille http://www.tapettitalo.fi/ 

Tapetin valintaa tuleekin  miettiä tarkasti ja vaihtoehtoja etsiä mahdollisimman paljon, ennen päätöksen tekoa. Juhlasalin tapetointi ei ole muutenkaan ensimmäisenä listalla, vaan voisi tulla ajankohtaiseksi ehkä sitten, kun muut tärkeämmät projektit on saatu päätökseen. Niitäkin nimittäin täällä riittää.

Mutta suunnitteluahan se ei estä. Ja onhan se hyvä vähän etukäteenkin asiaa pohtia, niin on jokin ajatus jo sitten valmiina, kun tämä projekti tulee joskus ajankohtaiseksi.

Tässä tämän hetkisiä suosikkeja juuri tuolta Tapettitalosta.

Jos nyt heti pitäisi päättää, niin ykkösvaihtoehto näistä olisi ehdottomasti tämä viimeinen. Saa nähdä pysyykö se suosikkina, vai tuleeko joku parempi vielä vastaan.


Olemme miettineet tässä kuumeisesti myös pääsisäänkäynnin eteishallia ja sen päätyseinää. Tekisi mieli repiä tapetoitu osuus pois ja kaivaa hirsiseinä esiin. Meillä kun ei täällä alakerrassa ole hirsiseinää näkyvissä ollenkaan missään. Siinä on vain se ongelma, ettemme yhtään tiedä, mitä pahvin alta paljastuu. Vain se on tiedossa, että hirsi siellä on, vaan minkä näköinen. Hallia ja sen 50-luvun tyyliä olen esitellyt aikaisemmin täällä


 
Niina
 
 
 
 
 


Kommentit

 1. Tuo viimeinen on mielestäni myös paras vaihtoehto.tuon tyylistä on joskus mun lapsuudenkodissa ollut seinällä.Jossain sisustusohjelmassa kerrottiin vanhoista tapeteista,että joku valmistaa niitä suomessa.Ohjelmassa muutenkin oli vanhojen talojen entisöinnistä,ja että niihin halutaan ihan alkuperäisiä osiakin😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kanssa noista raidoista ja väreistä siinä. Sen nimikin on hieno, Kuninkaan sali :D

   Poista
 2. Hei!
  Itse miettisin vielä tuota hirsiseinien paljastamista, vaikka se tuntuukin olevan nykyään aika muodissaan. Hirsien maalaus valkeaksi on kanssa aika yleistä, mutta kannattaa miettiä sitä, että sitä maalia ei enää saakaan siitä hirrestä pois, jos joskus mieli muuttuu.
  Ennen vanhaan hirsiseinät yleensä aina peitettiin pinkopahvein ja tapetein, kauniit tapetit kun olivat merkkinä talon varakkuudesta. Harvemmin oli hirsiseiniä näkyvissä, varsinkaan tuollaisessa isossa kartanossa kuin teidän kaunis kotinne on. Lisäksi poistettujen pinkopahvien mukana häviää tapettikerrosten mukana pala talon historiaa. Jos poistatte vanhat alla olevat tapetit, ottakaa niistä ainakin palaset talteen joka kerroksesta jälkipolvien ihmeteltäviksi. Tapettitalon ja tapettitehtaan tapetit ovat hyviä vaihtoehtoja vanhaan hirsitaloon, ne ovat muovittomia, hengittäviä tapetteja. Toinen historiallisten tapettien valmistaja on ruotsalainen Lim&Handtryck, tosin heidän valikoimansa on aika hinnakas. Kannattaa tutustua myös englantilaisiin William Morrisin tapetteihin, ovat myös aitoja paperitapetteja. Englannista kun tilaa suoraan, ovat melkein puolet halvempia kuin täällä suomessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä sitä pitää vielä harkita. Maalaamaan me nyt ei ainakaan aleta juuri tuosta syystä. Minusta myös vanhan hirren kauneus kärsii, jos pintaan aletaan jotain laittamaan. Mietimme, että ottaisimme esiin vain yläosan seinästä ja jättäisimme sormipanelit alas, jolloin seinästä ei tulisi liian tumma. En tiedä vielä, miten tuo panelien sinertävän harmaa sävy mahtaa sopia hirren kanssa. Niin kun sanoin, niin asiaa harkitaan vielä. Kiitos paljon hyvistä vinkeistä!! Tutustun ehdottomasti mainitsemiisi valmistajiin ja heidän valikoimiinsa mielelläni.

   Poista
 3. suosittelen että laittakaa parasta mitä rahalla saa!

  aikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ei varmaan kannata yrittää säästää tapettien hinnoissa tuon tilan osalta. Tarkoitus olisi tehdä sen verran silmää miellyttävä valinta, ettei sitä tarvitsisi sitten myöhemmin katua.

   Poista
 4. By the way..maalin saa pois hiekkapuhaltamalla....

  repe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli keinot on keksitty tähänkin ongelmaan :) Varmaan hirren pintaa ei saa kuitenkaan palautettua täysin samanlaiseksi, kun on kyse vanhasta.

   Poista
 5. ennen oli tapana tapiseerata myös sanomalehdillä


  viola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Kävin kesällä paikallisessa museossa, jossa oli yksi pieni huone kokonaan tapetoituna sanomalehdillä ja tietenkin vanhoilla sellaisilla :)

   Poista
 6. Hoitoalalla työskentelevänä suosiettelen lasikuitutapettia. On hygieeninen ja siitä lähtee helposti oksennukset yms. yms.. Ja tietysti antaa valoa ja rauhallisuutta tilaan kuin tilaan.

  yöhoitaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, lasikuitutapetti on varmasti oikein toimiva ja hyvä tiloissa, joissa on otettava huomioon tuo roiske ja muu haitta. Juhlasali on sen verran harvemmin käytössä oleva huone, ettei varmaan ole tarvetta pesua kestäville seinäpinnoille.

   Poista
 7. Minunkin mielestäni tuo viimeinen oli paras vaikkakin hienoja kaikki vaihtoehdot. Olen varma että tulos on mahtava, olettehan tähän astikin remontoineet talon henkeä kunnioittaen mutta näyttävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joku tuon tapainen vaihtoehto voisi olla kyllä sopiva saliin.

   Poista
 8. Meillä on Tapettitalosta muutama tapetti ja olen niihin oikein tyytyväinen. Pihlgren & Ritolan tapettitehdas sijaitsee Pirkanmaalla, Akaassa ja tehdaskin on ihan mielenkiintoinen, suurine, vanhoine tapettikoneineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapettitalon valikoimasta löytyy ihan kivoja vaihtoehtoja. Pitää vielä katsella näitä muitakin vaihtoehtoja, jos löytyisi sellainen malli mikä tuntuisi saliin sopivimmalta.

   Poista
 9. Tuo viimeinen on aivan ihana! <3

  VastaaPoista
 10. Tuo viimeinen on aivan ihana! <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…