Vanhojen pullojen kierrätystäKyllähän on ollut taas toimintaa viime päivinä. Mukavaakin toisaalta, vaikka pakkasta saisi olla kyllä vähemmän. Tänään olen muun muassa rakentanut pihattotarhaan lauta-aitaa. Työkaluina olivat rullamitta, saha, vasara ja Rautiasta hakemani naulalaatikko. Ja ihan ite ja ihan yksin tein. Mietin siinä vasaroidessani ja lautoja sahaillessa, että tuollaisella nikkaroinnilla näyttää olevan vähän samanlaisia terapeuttisia vaikutuksia, kuin esimerkiksi neuloessa tai ompelukoneella ommellessa tulee. Ja suurin syy siihen on tosin varmaan se, ettei ole ketään ympärillä vaatimassa huomiota. Saa olla hetken ihan rauhassa ja keskittyä omiin juttuihin. Olen aina ollut sellainen toiminnan ihminen, joka ei malta useinkaan apua pyytää ennen kuin on ihan pakko. Vuodet talleilla ovat opettaneet, että työhön kuin työhön on tartuttava, jos se vain on vähänkään mahdollista itse tehdä. Siitä on ollut hurjasti hyötyä jo monta kertaa. Meille on tulossa muuten lähiaikoina uusia asukkaita talliin. Jännittävää ja mukavaa. Työmäärä siis lisääntyy, mutta eiköhän siitä selvitä.

Kävin iltapäivällä vielä aitasta etsimässä vanhoja pulloja, koska olin saanut idean tuunata pullokynttilänjalkoja ja halusin heti päästä kokeilemaan. Tälläisiä niistä sitten tuli. Aika kivoja minusta.

 
 
 
Niina
 
 


Kommentit

 1. Luuletko muuten, että jos mies olisi ollut asialla aitaa rakentamassa, työkalut olisivat olleet samanlaiset? Epäilen :D. Itsekin käytän yleensä vasaraa ja tavallista sahaa - nyt olen tosin yrittänyt opetella käyttämään akkuporakonetta….

  Täällä tulee edelleen aivan älyttömästi lunta, eilisen jälkeen on satanut taas puolisen metriä. Miehet ajelee traktorilla ja minä hoitelen lapiolla ne paikat mihin traktorilla ei pääse tai jos traktori heittää lumet väärään paikkaan ja lapioimista riittää :). No, hyvää treeniä ja ihan kivaakin välillä, mutta saisi vähitellen loppua tuo lumentulo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. …niin ja kivoja nuo vanhat pullot!

   Poista
  2. No epäilen myös, että varmaan olisi ruuveilla laitettu laudat kiinni :D Koska porakonetta en löytänyt muuta, kuin sähköllä toimivan niin en malttanut jäädä ihmettelemään mistä saan niin pitkän roikan joka ylettyisi tarhan ympäri, vaan suuntasi rautakauppaan nauloja ostamaan :) Kerrottakoon vielä, että käsiini osunut vasarakin oli sen näköinen, että sillekin olisi varmaan naurettu ja kovaa. Onneksi kukaan ei nähnyt :D

   Poista
  3. Voisitko lähettää sitä ylimääräistä lunta tänne, kun meillä on vain pari hassua senttiä? Tsemppiä sinne lumen keskelle!

   Poista
 2. Oletpa nokkela kun keksit aina jotain uutta ja erilaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritys on ainakin kova aina välillä. Mulla taitaa ollakin taas joku askarteluvaihe menossa. Siihen ei kyllä toisaalta olisi varmaan edes aikaa, mutta näpertely on vaan niin kivaa. Nyt pari iltaa onkin kulunut seuraavan innostukseni kanssa, eli rautalangan. Muutama ripustuskoukku on jo valmiina :)

   Poista
 3. Aaaah! Ihania nuo pullokynttilänjalat! Arvaa vain kuinka moni varastaa tuon idean!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja saa varastaa. En varmasti ole ensimmäinen, joka ainakin tuon tapaisia on tehnyt :)

   Poista
  2. Hihi, minulla on kyllä joka nurkka täynnä kynttilöitä ja kynttilänjalkoja, niin en kyllä itse taida viitsiä. =) Ehkä siinä vaiheessa, kun tulen asumaan 600 neliön kartanossa ;) Nimim. 35 m2

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit