Siirry pääsisältöön

Vanhojen pullojen kierrätystäKyllähän on ollut taas toimintaa viime päivinä. Mukavaakin toisaalta, vaikka pakkasta saisi olla kyllä vähemmän. Tänään olen muun muassa rakentanut pihattotarhaan lauta-aitaa. Työkaluina olivat rullamitta, saha, vasara ja Rautiasta hakemani naulalaatikko. Ja ihan ite ja ihan yksin tein. Mietin siinä vasaroidessani ja lautoja sahaillessa, että tuollaisella nikkaroinnilla näyttää olevan vähän samanlaisia terapeuttisia vaikutuksia, kuin esimerkiksi neuloessa tai ompelukoneella ommellessa tulee. Ja suurin syy siihen on tosin varmaan se, ettei ole ketään ympärillä vaatimassa huomiota. Saa olla hetken ihan rauhassa ja keskittyä omiin juttuihin. Olen aina ollut sellainen toiminnan ihminen, joka ei malta useinkaan apua pyytää ennen kuin on ihan pakko. Vuodet talleilla ovat opettaneet, että työhön kuin työhön on tartuttava, jos se vain on vähänkään mahdollista itse tehdä. Siitä on ollut hurjasti hyötyä jo monta kertaa. Meille on tulossa muuten lähiaikoina uusia asukkaita talliin. Jännittävää ja mukavaa. Työmäärä siis lisääntyy, mutta eiköhän siitä selvitä.

Kävin iltapäivällä vielä aitasta etsimässä vanhoja pulloja, koska olin saanut idean tuunata pullokynttilänjalkoja ja halusin heti päästä kokeilemaan. Tälläisiä niistä sitten tuli. Aika kivoja minusta.

 
 
 
Niina
 
 


Kommentit

 1. Luuletko muuten, että jos mies olisi ollut asialla aitaa rakentamassa, työkalut olisivat olleet samanlaiset? Epäilen :D. Itsekin käytän yleensä vasaraa ja tavallista sahaa - nyt olen tosin yrittänyt opetella käyttämään akkuporakonetta….

  Täällä tulee edelleen aivan älyttömästi lunta, eilisen jälkeen on satanut taas puolisen metriä. Miehet ajelee traktorilla ja minä hoitelen lapiolla ne paikat mihin traktorilla ei pääse tai jos traktori heittää lumet väärään paikkaan ja lapioimista riittää :). No, hyvää treeniä ja ihan kivaakin välillä, mutta saisi vähitellen loppua tuo lumentulo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. …niin ja kivoja nuo vanhat pullot!

   Poista
  2. No epäilen myös, että varmaan olisi ruuveilla laitettu laudat kiinni :D Koska porakonetta en löytänyt muuta, kuin sähköllä toimivan niin en malttanut jäädä ihmettelemään mistä saan niin pitkän roikan joka ylettyisi tarhan ympäri, vaan suuntasi rautakauppaan nauloja ostamaan :) Kerrottakoon vielä, että käsiini osunut vasarakin oli sen näköinen, että sillekin olisi varmaan naurettu ja kovaa. Onneksi kukaan ei nähnyt :D

   Poista
  3. Voisitko lähettää sitä ylimääräistä lunta tänne, kun meillä on vain pari hassua senttiä? Tsemppiä sinne lumen keskelle!

   Poista
 2. Oletpa nokkela kun keksit aina jotain uutta ja erilaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritys on ainakin kova aina välillä. Mulla taitaa ollakin taas joku askarteluvaihe menossa. Siihen ei kyllä toisaalta olisi varmaan edes aikaa, mutta näpertely on vaan niin kivaa. Nyt pari iltaa onkin kulunut seuraavan innostukseni kanssa, eli rautalangan. Muutama ripustuskoukku on jo valmiina :)

   Poista
 3. Aaaah! Ihania nuo pullokynttilänjalat! Arvaa vain kuinka moni varastaa tuon idean!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja saa varastaa. En varmasti ole ensimmäinen, joka ainakin tuon tapaisia on tehnyt :)

   Poista
  2. Hihi, minulla on kyllä joka nurkka täynnä kynttilöitä ja kynttilänjalkoja, niin en kyllä itse taida viitsiä. =) Ehkä siinä vaiheessa, kun tulen asumaan 600 neliön kartanossa ;) Nimim. 35 m2

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…