Siirry pääsisältöön

Kurkistus piikojen aittoihin
En ole esitellytkään teille vielä vanhoja piikojen aittoja sen kummemmin. Aitat sijaitsevat samassa rakennuksessa rengin tuvan kanssa. Niinhän ne usein ennen olivat. Rengit ja piiat vierekkäin. Aitat ovat olleet lähinnä kesäasumuksina ja talviaikaan piiat ovat nukkuneet tuvan nurkassa olleissa sängyissä. Voin kuvitella, että kesää on odotettu innolla siihen aikaan. Aittaan muuttaminen on varmasti ollut mieluinen juttu, kun siellä on saanut oleskella ihan omassa rauhassa. Minä tässä olen jo kovasti suunnitellut aittojen sisustamista ja kunnostamista ensi kesää varten. Meillä kun kesäaikaan on usein paljon porukkaa talossa, niin varmasti löytyisi näillekin huoneille käyttöä. Näen jo silmissäni maalaisromanttisen sisustuksen niissä pitsiverhoineen kaikkineen. 
 
Niina
 
 


Kommentit

 1. Kylläpä kelpaa vieraiden yöpyä, voin kuvitella miten viihtyisäksi laitat nuo aitat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ainakin kovasti on jo mielessä monenlaista.

   Poista
 2. Tuossa yhdessä kuvassa on salama paljastanut seinästä vanhan koristeellisen sängynpäädyn jättämän vaaleamman kohdan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä onkin! Hauska juttu, mitä en itse kuvia laittaessa huomannutkaan. Sehän näkyy ihan selvästi.

   Poista
 3. Kauniita tiloja! Niihinhän kehittelee vaikka mitä ihanaa :)

  VastaaPoista
 4. siis piikojen aitat? Onko teillä montakin aittaa???? Onko nuo myynnissä. Haluaisin ostaa yhden.....
  ihania aittoja :)
  t: jutta@83

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani jos otsikko oli harhaanjohtava. Minä kutsun näitä tiloja aitoiksi, vaikka aittahan tarkoittaa oikeasti ihan erilaista rakennusta. Eli neliönmuotoista usein ikkunatontakin rakennusta, mistä tuuli tuivertaa läpi. Ennen on ollut vilja-aittaa, vaateaittaa, liha-aittaa, jauhoaittaa ym. Tiedän kyllä. Tämä meidän rakennus ei siis ole tarkalleen ottaen aittaa nähnytkään, tai vielä vähemmän aittoja! Mutta minä olenkin tälläinen hassu fiilistelijä, joka tykkää ajatuksesta sisustella omia pikku piikojen "aittoja" ;) Ja onhan meillä ihan oikeakin aitta. Se on tuolla puutarhan puolella. Aitta on 1400-luvulta ja se on toiminut aikanaan mm. Ruotsin Kruunun verovilja-aittana. Nykyisin se on kotimuseona. Siitä lisää täällä http://mybeautifulreallife1.blogspot.fi/2013_04_01_archive.html

   Poista
 5. Taitaa tuo sängynpäädyksi kutsuttu siluetti olla ennemminkin sivustavedettävän puusohvan siluetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on. Meiltä löytyy kyseinen sivustavedettävä, joka on selvästi sama :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…