Siirry pääsisältöön

Kurkistus piikojen aittoihin
En ole esitellytkään teille vielä vanhoja piikojen aittoja sen kummemmin. Aitat sijaitsevat samassa rakennuksessa rengin tuvan kanssa. Niinhän ne usein ennen olivat. Rengit ja piiat vierekkäin. Aitat ovat olleet lähinnä kesäasumuksina ja talviaikaan piiat ovat nukkuneet tuvan nurkassa olleissa sängyissä. Voin kuvitella, että kesää on odotettu innolla siihen aikaan. Aittaan muuttaminen on varmasti ollut mieluinen juttu, kun siellä on saanut oleskella ihan omassa rauhassa. Minä tässä olen jo kovasti suunnitellut aittojen sisustamista ja kunnostamista ensi kesää varten. Meillä kun kesäaikaan on usein paljon porukkaa talossa, niin varmasti löytyisi näillekin huoneille käyttöä. Näen jo silmissäni maalaisromanttisen sisustuksen niissä pitsiverhoineen kaikkineen. 
 
Niina
 
 


Kommentit

 1. Kylläpä kelpaa vieraiden yöpyä, voin kuvitella miten viihtyisäksi laitat nuo aitat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ainakin kovasti on jo mielessä monenlaista.

   Poista
 2. Tuossa yhdessä kuvassa on salama paljastanut seinästä vanhan koristeellisen sängynpäädyn jättämän vaaleamman kohdan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä onkin! Hauska juttu, mitä en itse kuvia laittaessa huomannutkaan. Sehän näkyy ihan selvästi.

   Poista
 3. Kauniita tiloja! Niihinhän kehittelee vaikka mitä ihanaa :)

  VastaaPoista
 4. siis piikojen aitat? Onko teillä montakin aittaa???? Onko nuo myynnissä. Haluaisin ostaa yhden.....
  ihania aittoja :)
  t: jutta@83

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani jos otsikko oli harhaanjohtava. Minä kutsun näitä tiloja aitoiksi, vaikka aittahan tarkoittaa oikeasti ihan erilaista rakennusta. Eli neliönmuotoista usein ikkunatontakin rakennusta, mistä tuuli tuivertaa läpi. Ennen on ollut vilja-aittaa, vaateaittaa, liha-aittaa, jauhoaittaa ym. Tiedän kyllä. Tämä meidän rakennus ei siis ole tarkalleen ottaen aittaa nähnytkään, tai vielä vähemmän aittoja! Mutta minä olenkin tälläinen hassu fiilistelijä, joka tykkää ajatuksesta sisustella omia pikku piikojen "aittoja" ;) Ja onhan meillä ihan oikeakin aitta. Se on tuolla puutarhan puolella. Aitta on 1400-luvulta ja se on toiminut aikanaan mm. Ruotsin Kruunun verovilja-aittana. Nykyisin se on kotimuseona. Siitä lisää täällä http://mybeautifulreallife1.blogspot.fi/2013_04_01_archive.html

   Poista
 5. Taitaa tuo sängynpäädyksi kutsuttu siluetti olla ennemminkin sivustavedettävän puusohvan siluetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on. Meiltä löytyy kyseinen sivustavedettävä, joka on selvästi sama :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…