Siirry pääsisältöön

Vanha kuva tuvasta

Olen saanut viimeaikoina mielenkiintoisia yhteydenottoja blogiini liittyen ja yksi niistä tuli eräältä lukijalta, joka oli erityisen tarkkasilmäisenä ihmisenä bonggannut kirpparilta vanhan kirjan, jossa oli kuva meidän tuvasta. Aivan ihanaa, että hän otti minuun yhteyttä ja halusi vieläpä lähettää kirjansa meille. Suuri kiitos hänelle siitä! Emme olleet nähneet tätä kuvaa aiemmin, jonka vuoksi oli hienoa saada se itsellemme. Vanhoja kuvia talon sisäpuolelta ei kovin montaa itseltämme löydykään, joten tämä oli oikein mieluinen lahja.

Kirja on Suomi kuvina, Das ist Suomi, WSOY 1943.

 
Kuvassa ovat mieheni isotäti astiakaapin edustalla sekä isomumma istumassa ikkunan edessä käsityönsä kanssa. Huomatkaa, kuinka kauniin tasainen onkaan tuvan puulattia. Könninkello ja astiakaappi ovat tuolloin olleet vaaleat. Raanuvuodetta ei meiltä ikävä kyllä enää löydy, mutta muut kalusteet ovat vielä tallessa ja päivittäisessä käytössä. Tuvan ulkoasu on muuttunut kovasti näistä ajoista, sillä nykyään keittiön kaapit täyttävät tämän seinustan tuvasta ja jatkuvat aina könninkellolle asti. Se on edelleen samalla paikallaan.
 
 
 
Niina
 
 


Kommentit

 1. Onpa sinulla ollut tuuria, kun noin tarkkasilmäinen lukija. Teidän talo on kyllä ihana ja täynnä tarinoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva saada tämä kirja itsellemme. Mummakin oli kovasti mielissään, kun ei ollut itsekään kuvaa ennen nähnyt.

   Poista
 2. Onpa upea kuva ja varmaan on tuntunut hienolta saada kuvakirja itselleen. Ja se on iloinen asia, että ihmiset ovat näin ystävällisiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan :) Mukava lisä oli, että kuvassa esiintyy vielä suvun ihmisiäkin.

   Poista
 3. Lukeeko kirjan tiedoissa että kuva on miehesi kotoa? Vanhan ajan tavallisten maalaistalojen tuvat kun ovat näyttäneet kaikki hyvin tällaiselta.


  t: Impi Umpilampi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ennen maalaistalojen tuvat muistuttivat hyvin paljon toisiaan. Tässä kuvassa on se hyvä puoli, että siinä esiintyy myös ihmisiä, jolloin ei jääkään enää epäselväksi onko kuva tästä talosta. Uskomme, että mumma kyllä tunnistaa kuvan omasta kodistaan, jossa ovat hänen sisarensa ja äitinsä. Meillä on myös lähes vastaava kuva tuvastamme Suomen sukutilat kirjassa, jonka kuvan olenkin esitellyt vanhassa postauksessani, joka löytyy täältä http://mybeautifulreallife1.blogspot.fi/2013/03/menneita-aikoja-ja-nykyisiakin.html

   Poista
 4. Ei lue mitään tunnistetietoja kirjassa, mutta kun kuvassa on elossa olevan mummani mukaan siskonsa ja isotätini Aune ja isomumma Matilda niin helppo tunnistaa. Autenttisena tunnisteena voi myös sanoa, että tupa on myös ollut paljon ennen tuvaksi tulemista 1800-luvulla työtupana, josta jäljellä tänäkin päivänä tuo villankäärintä koneen tapin yläosan pidin vasemmanpuoleisen hirren kyljessä. Pidike on leipäpuun vasemman reunan kohdalla. Korkea astiakaappi, kaikki tuolit ja erikoinen korkialavitta löytyvät myös tänäkin päivänä tuvasta. Myös astiakaapin ylimmällä hyllyllä olevat koristeelliset englantilaiset lautaset ovat tänä päivänäkin samalla hyllyllä. Nämä yhdessä riittänevät asian varmistamiseksi. Ystävällisin terveisin: Isäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Case is closed statistically.

   Yours Impi

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …