Siirry pääsisältöön

Ullakon aarteet KupittaaTuli taas kerran mentyä mylläämään vinttiä, josko sieltä löytyisi jotakin mielenkiintoista ja ehkä arvokastakin. Ja mitä sieltä löytyikään...

Tämä on siis Kupittaan Savi Oy:n Laila Zinkin tuotantoa oleva seinälautanen. Se on myös täysin virheettömässä kunnossa. Oli säilytetty hyvässä paikassa, vanhan kirjapinon välissä.

Kupittaan saven taiteilijoista muutama on noussut kovin kysytyiksi ja yksi heistä on Laila Zink. Hänen elegantit naiskuvansa on hyvin suosittuja ja melkein voisi sanoa, että ne viedään käsistä.
Taiteilija Laila Zink (1915 – 1999) oli lähtöisin Heinolasta. Zink työskenteli Kupittaan savella 1940-luvulta aina vuoteen 1969 asti. Zinkin maalamat naishahmot ovat hyvin tyyliteltyjä ja vastasivat suuren yleisön romanttisiin toiveisiin. (Lähde:www.antiikkia.wordpress.com)
 
Löysin myös muutakin kiinnostavaa, mutta siitä lisää myöhemmin. Hyvää alkuviikkoa kaikille. Täällä on aivan ihana sää. Aurinko paistaa ja pakkasta on sopivasti. Täydellinen ratsastussää siis!
 
Ai niin, mitä mieltä muuten olette blogin nykyisestä ulkoasusta? Yritin vähän selkeyttää sitä.
 
 
 
 
Niina :)
 
 
 
 
 
 

Kommentit

 1. Ahhh miten hieno! Olen kerran jättänyt kohtuuhintaisen Laila Zinkin vadin yhden kaupan ikkunaan ja katunut sitä monta kertaa... Tuo taitaa olla Madonna ja lapsi - vai onko minulla jo joululasit silmissä?

  Sivu näyttää selkeämmältä ja paremmalta, hyvä juttu! Pienet muutokset sitä paitsi piristävät jos ja kun niintä ei tee liian usein. Mulla on olisi ihan sama homma edessä omien sivujen kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei sellainen pieni kommentti sivun ulkonäköä ajatellen, kun näitä nyt oikein katselin. Voisiko tuo otsikko olla eri kohdassa kuvaa tai eri värillä? Tai vaika kuvan alla? Nyt se ei oikein näy, vaan katoaa tuohon taustakuvaan.

   Poista
  2. Olen tosi iloinen löydöstäni! En ole perehtynyt sen tarkemmin taiteilijan töihin, kuin mitä googlesta nopeasti luin. Olet varmaan oikeassa kuvauksesta.

   Kiva kuulla, että sivu on parempi nyt. Ja tosiaan piristää kummasti, kun saa aikaiseksi tehdä välillä vähän muutoksia. Tuohon otsikon paikkaan en itsekään ole tyytyväinen. Halusin sen tuohon alas, koska se tosiaan hukkuu kuvaan. Tummempana kokeilin sitä myös, mutta sitten talo häviää vuorostaan tekstin alle. Bloggerissa en onnistunut siirtämään otsikkoa alas. Pitänee se tehdä tuolla kuvankäsittelyohjelmalla. Kiitos palautteesta. Saan siitä uutta puhtia parannella vielä vähän lisää :)

   Poista
 2. Minusta tuo otsikko on oikealla paikalla, siis makuja on monenlaisia.
  -Maikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nyt se onkin oikein hyvä - se on vaihtanut paikkaa aamusta :)

   Poista
  2. Kyllä, vaihdoin saman tien kun oli puhetta siitä. Parempi tehdä heti, niin tulee tehtyä. Eli kiva kuulla, että oikealla paikallaan on otsikko nyt :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…