Siirry pääsisältöön

Joulua tupaan ja sukkiaSiivottuani pitkin päivää talossa, päätin illalla laittaa jo vähän joulua tupaan. Kyntteliköt toki ovatkin jo olleet hyvän aikaa ikkunoilla. Ei varmaan yllätä ketään, että pidän eniten vähän vanhanaikaisemmista joulukoristeista. Olkipukit ja muut olkikoristeet ovat ehdottomia suosikkejani. Kaivoin myös villasukkia tuohon takan edustalle, jospa tontut sujauttaisivat niihin jotakin pientä lapsille jo ennen joulua. Minulla ja sisaruksillani oli lapsena omat joulusukat ja muistan vielä elävästi sen jännityksen aamuisin, kun menimme kokeilemaan, että tuntuiko sukassa painoa. Se olikin paljon hauskempaa, kuin suklaakalenterin avaaminen. Joskus sukasta löytyi karkkia tai rusinapaketti ja joskus jotakin pientä tavaraa. Koristeluja en ole muuten suunnitellut vielä sen tarkemmin, muuta kuin että punaista pitää olla ainakin vähän. Kukkia on tietenkin hankittava. Joulutähtiä aion ostaa, mutta hyasintit saavat jäädä tänä vuonna. Ajattelin, että taitavat olla tuon meidän pienen tonttu-ukon nenään turhan voimakkaan tuoksuisia.


Pikku L sai tänään "aktiivisukan", johon ompelin erilaisia härpäkkeitä, kuten helmiä, kulkusia ja naruja. Kuvassa hän tutkii hassua sukkaansa ihmeissään. Vähän aikaa jaksoi sitä riuhtoa, kunnes kyllästyi mokomaan. Sukka olisi varmaan voinut kiinnostaa enemmän silloin vähän pienempänä, kun jalat olivat suuri mielenkiinnon kohde. Nyt pitää mennä vain lujaa. Hauska idea muuten. Löysin vinkin kirjasta nimeltä Leiki vauvasi kanssa, Jackie Silberg.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…

Kahvila Rengin Tupa ja eläinpiha avaa ovensa teille!

Mä olen niin ollut innoissani viime päivät, kun olen suunnitellut tulevaa ja saanut hääräillä tuossa meidän aittakahvilassa. Olen sisustanut, korjannut, maalannut hyllyä ja vaikka mitä muuta. Tuo on paikka, mihin saan purkaa mun yltiöromanttista ja tyttömäistä puoltani. Asioita, joita en meidän kodin puolelle toisi, mutta mikä sopii täydellisesti 1700-luvun aittaan ja sen hirsiseiniin.

Tulevana lauantaina 11.2 pidämme popup-kahvilaa Rengin Tuvassa ja sinne on siis kaikki tervetulleita klo.12-15! Ohjelmassa on myös talutusratsastusta ja keppihevosrataa ym. Eli lapset autoon ja suunta tänne meille. Myös hyviä tarjouksia ratsastustunneista ja kesän leireistä on luvassa tuolloin. Ja jos ei viikonloppuna pääse, niin viimeistään ensi kesänä kannattaa tulla poikkeamaan. Aiomme pitää nimittäin kesäkahvilaa tulevana kesänä. Ja siinä samalla kun herkuttelette maistuvilla kotileivonnaisilla, niin pääsette tutustumaan meidän hurmaaviin eläimiimme myös. Kesällä meillä asukasluku vain lisääntyy. V…