Siirry pääsisältöön

Joulua tupaan ja sukkiaSiivottuani pitkin päivää talossa, päätin illalla laittaa jo vähän joulua tupaan. Kyntteliköt toki ovatkin jo olleet hyvän aikaa ikkunoilla. Ei varmaan yllätä ketään, että pidän eniten vähän vanhanaikaisemmista joulukoristeista. Olkipukit ja muut olkikoristeet ovat ehdottomia suosikkejani. Kaivoin myös villasukkia tuohon takan edustalle, jospa tontut sujauttaisivat niihin jotakin pientä lapsille jo ennen joulua. Minulla ja sisaruksillani oli lapsena omat joulusukat ja muistan vielä elävästi sen jännityksen aamuisin, kun menimme kokeilemaan, että tuntuiko sukassa painoa. Se olikin paljon hauskempaa, kuin suklaakalenterin avaaminen. Joskus sukasta löytyi karkkia tai rusinapaketti ja joskus jotakin pientä tavaraa. Koristeluja en ole muuten suunnitellut vielä sen tarkemmin, muuta kuin että punaista pitää olla ainakin vähän. Kukkia on tietenkin hankittava. Joulutähtiä aion ostaa, mutta hyasintit saavat jäädä tänä vuonna. Ajattelin, että taitavat olla tuon meidän pienen tonttu-ukon nenään turhan voimakkaan tuoksuisia.


Pikku L sai tänään "aktiivisukan", johon ompelin erilaisia härpäkkeitä, kuten helmiä, kulkusia ja naruja. Kuvassa hän tutkii hassua sukkaansa ihmeissään. Vähän aikaa jaksoi sitä riuhtoa, kunnes kyllästyi mokomaan. Sukka olisi varmaan voinut kiinnostaa enemmän silloin vähän pienempänä, kun jalat olivat suuri mielenkiinnon kohde. Nyt pitää mennä vain lujaa. Hauska idea muuten. Löysin vinkin kirjasta nimeltä Leiki vauvasi kanssa, Jackie Silberg.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…