Siirry pääsisältöön

Kulunut kaunis lipasto

 
 
 
Ruokasalissa komeilee kaunis kirjoituslipasto 1800-luvulta. Maali on vähän rapistunut, mutta meistä se on hieno juuri niin. Rosoinen ulkomuoto tekee lipastosta vain entistäkin kiinnostavamman ja minun silmääni kovasti miellyttävän. Ja jos ulkonäkö alkaa jossain vaiheessa kyllästyttämään, niin ainahan sen voi sitten maalata mieleisekseen. Tämäkin kuuluu talon alkuperäisiin kalusteisiin.
 
 
 
Kynttelikkö sekä vasemmalla oleva ohuempi kynttilänjalka ovat sen verran antiikkisia, ettei tiedossa ole, miten vanhoja ne ovatkaan.
 
 
 Hopeiset kermakot ja peilin päällä olevat tarjoilulautaset on saatu lahjaksi 50-80-luvulla.
 

 
 
 
 
 
 
Sitten löysin joskus aikaisemmin yhdestä kaapista nämä minikokoiset teeastiat. Ne ovat aivan
ylisöpöt.
 
 
Hyvää viikonloppua teille kaikille! Minä jäin viettämään sitä tänne kotosalle kolmen pojan kanssa, kun iskä lähti pikkujouluihin. Eli aika ei varmasti käy pitkäksi täällä.
 
 
  Niina
 
 


Kommentit

 1. Aika samannäköinen kynttelikkö kuin meillä. En tiedä senkään tarkkaa ikää. Kannattaa katsella, jos löytäisit noille parit, koska sitten niillä on aikalailla arvoa. Minä en ole vielä löytänyt paria omalle kynttelikölle. Kerran meinasin saada ostettua sellaisen huutokaupasta, mutta sen hinta nousi liian paljon minun rahapussilleni. Kaunis lipasto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muuten huomannut, että sinun kuvissasi on näkynyt lähes samanlainen kynttelikkö. Ovat kyllä hienoja molemmat. Olisipa kiva tosiaan saada vielä toinen kaveriksi. Pitää pitää silmät auki :)

   Poista
 2. Teidän kotinne on varsinainen aarreaitta, tuntuu sille että löydät jatkuvasti kätköistä kaikkea kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta. Nyt kun olen kotiäitinä, niin iltaisin jää aikaa penkoa tavaroita. Se on kyllä kieltämättä aika hauskaa puuhaa :)

   Poista
 3. Mä tykkään lukea sun blogia! kiinnostavia juttuja ja kauniita vanhoja esineitä :) muutenkin hauska tietää mitä sulle nykyään kuuluu :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Iida ja kiitos! Mä kans luen sun blogia :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…