Siirry pääsisältöön

Sadepäivänä

 
 
 
 
 
Jopas on ollutkin kurja päivä. Vettä sataa ja alkaa olemaan kovin kuraista, etenkin tuolla tallin puolella. Onneksi meillä on niin ihanan suuri pihatto, jossa hevoset mielellään pitävät sadetta päivisin. Ei tarvitse niidenkään kurassa seisoa koko päivää. Kyllä tässä pimeydessä alkaa jo talveakin odottamaan, vaikka periaatteessa väitänkin olevani syksyihminen. Minulta vain pääsee usein unohtumaan tämä vaihe, kun on pimeää ja märkää. Kaiken lisäksi minusta tuntuu, että olen tulossa kipeäksi. Viluttaa ja joka paikkaa kolottaa. Tosin lihaskivut johtuvat kyllä varmasti toissapäiväisestä ehkä vähän turhan rajusta vatsalihas- ja punttitreenistä. En vain koskaan malta lopettaa ajoissa ja sitten saan kärsiä siitä hyvästä pari päivää. Onneksi huomenna pitäisi jo kivut hellittää, ellen sitten ole tosiaan tulossa oikeasti kipeäksi.
 
Tänään olemme pikku L:n kanssa pysytelleet sisätiloissa ja olen yrittänyt ommella hänelle jotakin jäljellä olevista kankaista, joita ostin joskus viime keväänä. No, yritykseksihän se jäikin. Poika on nykyisin sellainen jalassa roikkuja, ettei oikein tahdo mitään pystyä tekemään. Luovutin lopulta ja päivä menikin lattialla leikkiessä. On hauskaa huomata, miten paljon jo tuollainen kymmenkuinen pieni pirpanakin ymmärtää, vaikkei vielä osaakaan puhua. L tykkää, kun lauletaan tuttuja lauluja ja yrittää laulaa myös mukana. Niin suloista. Nyt on tullut myös se vaihe, kun olemme joutuneet keräämään kaikki pikkuesineet pois pienten käsien ulottuvilta, jotka ovatkin salaman nopeat. 
 
 
Nyt keitän itselleni kupin teetä ja käperryn sohvannurkkaan viltin alle toivomaan, että olo paranisi.
 
 
Niina
 

 

Kommentit

 1. ..onkin hyvä että on välillä näitä sadepäiviä niin saamme ihailla kuvia sivuillasi, ethän poutapäivänä varmaan niin ehdikään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tälläisinä päivinä saakin ihan hyvällä omallatunnolla pysytellä sisätiloissa, vaikka kyllähän nuo hevoset on hoidettava tietenkin ja yritin myös haravoida pihaa, mutta eihän ne lehdet tahdo märkinä oikein irrota :)

   Poista
 2. Teillä on ihana talo!upea.pikkuiset häärivät ja ovat koko ajan uteliaita.meillä on sama homma tämän yksi -vuotiaan tyttärentytön kanssa,kaikki tavarat on kerätty pois,jotka voi mennä rikki.ja jotain on mennytkin.paranemisia ja joulu Se vain lähenee,että valoisat ajat sen jälkeen jo edessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, viihdymme täällä itsekin hyvin :) Tuollaisia pieniä tutkimusmatkaajia seuratessa meneekin aika mukavasti. Ja kohta ne tavarat saakin laittaa jo takaisin paikalleen. Aika menee niin nopeasti. Kyllä, jouluun ei tosiaan ole enää pitkä aika!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…