Siirry pääsisältöön

Tonttujako?Muutamina viime päivinä olen kuullut talosta erilaisia selittämättömiä ääniä. Ensimmäinen kerta oli, kun illalla ollessani vessassa, kuului yläpuolelta vintin suunnasta kaksi kohtalaisen kovaa tömähdystä, ihan peräjälkeen. Seuraavan kerran olimme vanhemman poikani J:n kanssa illalla olkkarin sohvalla, kun ruokasalista kuului, kuin joku siirtäisi muovikippoa pitkin lattiaa. Pikku L oli aiemmin päivällä leikkinyt sellaisella ja siitä kuului samanlainen ääni. No, en tiedä. Ehkä tontut ovat sitten näin joulun lähestyessä saapuneet meidänkin taloon. Minulla oli muuten lapsena tapana viedä joulun alla tallin nurkalle jotakin pientä ruokaa ja vähän maitoa kupissa tonttuja varten. Ai että oli sitten jännittävää mennä aamulla katsomaan, olivatko ruuat hävinneet ja näkyikö mahdollisesti pieniä huopatöppösten jälkiä astioiden ympärillä. Kuinkahan nyt sitten, kun meillä on täällä ensimmäistä kertaa taas talli sitten 40-luvun. Ovatkohan tallitontut huomanneet tätä asiaa?


 

 
Tallissa käytyäni alkoi minua vähän epäilyttämään, että siellä taisi toden totta olla yksi jos toinenkin tonttu. Tässä pari esimerkkiä...
 

 
 
Mutta ehdottomasti epäilyttävimmältä näytti tämä tapaus!
 

 
En tiedä, miksi näin on ruvennut jo jouluttamaan. En nimittäin kuulu niihin ihmisiin, jotka ennen
joulukuuta uhraisivat ajatustakaan koko juhlalle. Lahjatkin olen aina hankkinut ihan viimetipassa. Voisin kuvitella jo laittavani kynttelikötkin ikkunoihin, mutta isäntä on sitä mieltä, että ei nyt ihan vielä.

Milloin teillä on tapana aloittaa jouluvalmistelut ja koska on mielestänne oikea aika asentaa jouluvalot?

 
 
Niina :)
 
 Kommentit

 1. Minoon alakanu jouluttaa jo lokakuun puolella :) Jouluvalot syttyy kuitenkin vasta joulunavauspäivänä eli 22.11 tänä vuonna ;) Mä oon niin jouluihiminen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on ihanaa aikaa ja menee kyllä turhan nopeasti ohi, jos vasta joulukuussa aloittaa joulutohinoinnin :) Viimevuosina työt ovat vaan sen verran väsyttäneet, ettei ole oikein jaksanut joulustakaan kovasti innostua. Tänä vuonna näyttäisi sen sijaan olevan ihan eri meininki.

   Poista
 2. jouluvalot ovat siis kaamosvalot ja ne voi ihan loistavasti virittää jo esille, anna palaa vaan !
  terkuin Maikku
  ps. ihan selviä tonttuja löytyy tallista ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, mä haluaisin niin laittaa jo ne kaikki kymmenet kyntteliköt palamaan. Saisvat naapurit ihmetellä :D

   Ja talli tosiaan on aika tonttula nykyään :D

   Poista
 3. Tallissasi on parhaat aikoihin näkemäni tontut:) Anneli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen samaa mieltä! Tuossa on kyllä mainio sakki :)

   Poista
 4. niin ihanan näköösiä kuvia, jotta melekeen tekis mieli tulla verestämähän muistoja lapsuuresta / nuoruuresta :) Ulla-pulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Ulla! Ei muuta kuin karautat tänne vaan joku kerta :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …