Siirry pääsisältöön

Tonttujako?Muutamina viime päivinä olen kuullut talosta erilaisia selittämättömiä ääniä. Ensimmäinen kerta oli, kun illalla ollessani vessassa, kuului yläpuolelta vintin suunnasta kaksi kohtalaisen kovaa tömähdystä, ihan peräjälkeen. Seuraavan kerran olimme vanhemman poikani J:n kanssa illalla olkkarin sohvalla, kun ruokasalista kuului, kuin joku siirtäisi muovikippoa pitkin lattiaa. Pikku L oli aiemmin päivällä leikkinyt sellaisella ja siitä kuului samanlainen ääni. No, en tiedä. Ehkä tontut ovat sitten näin joulun lähestyessä saapuneet meidänkin taloon. Minulla oli muuten lapsena tapana viedä joulun alla tallin nurkalle jotakin pientä ruokaa ja vähän maitoa kupissa tonttuja varten. Ai että oli sitten jännittävää mennä aamulla katsomaan, olivatko ruuat hävinneet ja näkyikö mahdollisesti pieniä huopatöppösten jälkiä astioiden ympärillä. Kuinkahan nyt sitten, kun meillä on täällä ensimmäistä kertaa taas talli sitten 40-luvun. Ovatkohan tallitontut huomanneet tätä asiaa?


 

 
Tallissa käytyäni alkoi minua vähän epäilyttämään, että siellä taisi toden totta olla yksi jos toinenkin tonttu. Tässä pari esimerkkiä...
 

 
 
Mutta ehdottomasti epäilyttävimmältä näytti tämä tapaus!
 

 
En tiedä, miksi näin on ruvennut jo jouluttamaan. En nimittäin kuulu niihin ihmisiin, jotka ennen
joulukuuta uhraisivat ajatustakaan koko juhlalle. Lahjatkin olen aina hankkinut ihan viimetipassa. Voisin kuvitella jo laittavani kynttelikötkin ikkunoihin, mutta isäntä on sitä mieltä, että ei nyt ihan vielä.

Milloin teillä on tapana aloittaa jouluvalmistelut ja koska on mielestänne oikea aika asentaa jouluvalot?

 
 
Niina :)
 
 Kommentit

 1. Minoon alakanu jouluttaa jo lokakuun puolella :) Jouluvalot syttyy kuitenkin vasta joulunavauspäivänä eli 22.11 tänä vuonna ;) Mä oon niin jouluihiminen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on ihanaa aikaa ja menee kyllä turhan nopeasti ohi, jos vasta joulukuussa aloittaa joulutohinoinnin :) Viimevuosina työt ovat vaan sen verran väsyttäneet, ettei ole oikein jaksanut joulustakaan kovasti innostua. Tänä vuonna näyttäisi sen sijaan olevan ihan eri meininki.

   Poista
 2. jouluvalot ovat siis kaamosvalot ja ne voi ihan loistavasti virittää jo esille, anna palaa vaan !
  terkuin Maikku
  ps. ihan selviä tonttuja löytyy tallista ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, mä haluaisin niin laittaa jo ne kaikki kymmenet kyntteliköt palamaan. Saisvat naapurit ihmetellä :D

   Ja talli tosiaan on aika tonttula nykyään :D

   Poista
 3. Tallissasi on parhaat aikoihin näkemäni tontut:) Anneli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen samaa mieltä! Tuossa on kyllä mainio sakki :)

   Poista
 4. niin ihanan näköösiä kuvia, jotta melekeen tekis mieli tulla verestämähän muistoja lapsuuresta / nuoruuresta :) Ulla-pulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Ulla! Ei muuta kuin karautat tänne vaan joku kerta :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…