Siirry pääsisältöön

Tonttujako?Muutamina viime päivinä olen kuullut talosta erilaisia selittämättömiä ääniä. Ensimmäinen kerta oli, kun illalla ollessani vessassa, kuului yläpuolelta vintin suunnasta kaksi kohtalaisen kovaa tömähdystä, ihan peräjälkeen. Seuraavan kerran olimme vanhemman poikani J:n kanssa illalla olkkarin sohvalla, kun ruokasalista kuului, kuin joku siirtäisi muovikippoa pitkin lattiaa. Pikku L oli aiemmin päivällä leikkinyt sellaisella ja siitä kuului samanlainen ääni. No, en tiedä. Ehkä tontut ovat sitten näin joulun lähestyessä saapuneet meidänkin taloon. Minulla oli muuten lapsena tapana viedä joulun alla tallin nurkalle jotakin pientä ruokaa ja vähän maitoa kupissa tonttuja varten. Ai että oli sitten jännittävää mennä aamulla katsomaan, olivatko ruuat hävinneet ja näkyikö mahdollisesti pieniä huopatöppösten jälkiä astioiden ympärillä. Kuinkahan nyt sitten, kun meillä on täällä ensimmäistä kertaa taas talli sitten 40-luvun. Ovatkohan tallitontut huomanneet tätä asiaa?


 

 
Tallissa käytyäni alkoi minua vähän epäilyttämään, että siellä taisi toden totta olla yksi jos toinenkin tonttu. Tässä pari esimerkkiä...
 

 
 
Mutta ehdottomasti epäilyttävimmältä näytti tämä tapaus!
 

 
En tiedä, miksi näin on ruvennut jo jouluttamaan. En nimittäin kuulu niihin ihmisiin, jotka ennen
joulukuuta uhraisivat ajatustakaan koko juhlalle. Lahjatkin olen aina hankkinut ihan viimetipassa. Voisin kuvitella jo laittavani kynttelikötkin ikkunoihin, mutta isäntä on sitä mieltä, että ei nyt ihan vielä.

Milloin teillä on tapana aloittaa jouluvalmistelut ja koska on mielestänne oikea aika asentaa jouluvalot?

 
 
Niina :)
 
 Kommentit

 1. Minoon alakanu jouluttaa jo lokakuun puolella :) Jouluvalot syttyy kuitenkin vasta joulunavauspäivänä eli 22.11 tänä vuonna ;) Mä oon niin jouluihiminen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on ihanaa aikaa ja menee kyllä turhan nopeasti ohi, jos vasta joulukuussa aloittaa joulutohinoinnin :) Viimevuosina työt ovat vaan sen verran väsyttäneet, ettei ole oikein jaksanut joulustakaan kovasti innostua. Tänä vuonna näyttäisi sen sijaan olevan ihan eri meininki.

   Poista
 2. jouluvalot ovat siis kaamosvalot ja ne voi ihan loistavasti virittää jo esille, anna palaa vaan !
  terkuin Maikku
  ps. ihan selviä tonttuja löytyy tallista ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, mä haluaisin niin laittaa jo ne kaikki kymmenet kyntteliköt palamaan. Saisvat naapurit ihmetellä :D

   Ja talli tosiaan on aika tonttula nykyään :D

   Poista
 3. Tallissasi on parhaat aikoihin näkemäni tontut:) Anneli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen samaa mieltä! Tuossa on kyllä mainio sakki :)

   Poista
 4. niin ihanan näköösiä kuvia, jotta melekeen tekis mieli tulla verestämähän muistoja lapsuuresta / nuoruuresta :) Ulla-pulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Ulla! Ei muuta kuin karautat tänne vaan joku kerta :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…