Siirry pääsisältöön

Tapetointihaaveilua




Olen jo pidemmän aikaa haaveillut juhlasalin tapetoinnista ja miettinyt minkälaiset tapetit sinne kävisivät parhaiten. Haluaisin tuoda sinne takaisin vähän vanhempaa tyyliä seinienkin osalta, joka sopisi mielestäni myös paremmin tilan tunnelmaan ja kalusteisiin. Juhlasalin tapettien tulisi minusta olla näyttävät, mutta ei liian räikeät. Siskoni vinkkasi, että Tapettitalo tarjoaa monenlaisia vanhoja ja vanhantyylisiä tapetteja, mistä myös itse löysin useammankin vaihtoehdon tätä tilaa ajatellen. Jos ette ole ennen käyneet, niin tässäpä linkki suoraan sivuille http://www.tapettitalo.fi/ 

Tapetin valintaa tuleekin  miettiä tarkasti ja vaihtoehtoja etsiä mahdollisimman paljon, ennen päätöksen tekoa. Juhlasalin tapetointi ei ole muutenkaan ensimmäisenä listalla, vaan voisi tulla ajankohtaiseksi ehkä sitten, kun muut tärkeämmät projektit on saatu päätökseen. Niitäkin nimittäin täällä riittää.

Mutta suunnitteluahan se ei estä. Ja onhan se hyvä vähän etukäteenkin asiaa pohtia, niin on jokin ajatus jo sitten valmiina, kun tämä projekti tulee joskus ajankohtaiseksi.

Tässä tämän hetkisiä suosikkeja juuri tuolta Tapettitalosta.





Jos nyt heti pitäisi päättää, niin ykkösvaihtoehto näistä olisi ehdottomasti tämä viimeinen. Saa nähdä pysyykö se suosikkina, vai tuleeko joku parempi vielä vastaan.


Olemme miettineet tässä kuumeisesti myös pääsisäänkäynnin eteishallia ja sen päätyseinää. Tekisi mieli repiä tapetoitu osuus pois ja kaivaa hirsiseinä esiin. Meillä kun ei täällä alakerrassa ole hirsiseinää näkyvissä ollenkaan missään. Siinä on vain se ongelma, ettemme yhtään tiedä, mitä pahvin alta paljastuu. Vain se on tiedossa, että hirsi siellä on, vaan minkä näköinen. Hallia ja sen 50-luvun tyyliä olen esitellyt aikaisemmin täällä


 
Niina
 
 
 
 
 


Kommentit

  1. Tuo viimeinen on mielestäni myös paras vaihtoehto.tuon tyylistä on joskus mun lapsuudenkodissa ollut seinällä.Jossain sisustusohjelmassa kerrottiin vanhoista tapeteista,että joku valmistaa niitä suomessa.Ohjelmassa muutenkin oli vanhojen talojen entisöinnistä,ja että niihin halutaan ihan alkuperäisiä osiakin😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kanssa noista raidoista ja väreistä siinä. Sen nimikin on hieno, Kuninkaan sali :D

      Poista
  2. Hei!
    Itse miettisin vielä tuota hirsiseinien paljastamista, vaikka se tuntuukin olevan nykyään aika muodissaan. Hirsien maalaus valkeaksi on kanssa aika yleistä, mutta kannattaa miettiä sitä, että sitä maalia ei enää saakaan siitä hirrestä pois, jos joskus mieli muuttuu.
    Ennen vanhaan hirsiseinät yleensä aina peitettiin pinkopahvein ja tapetein, kauniit tapetit kun olivat merkkinä talon varakkuudesta. Harvemmin oli hirsiseiniä näkyvissä, varsinkaan tuollaisessa isossa kartanossa kuin teidän kaunis kotinne on. Lisäksi poistettujen pinkopahvien mukana häviää tapettikerrosten mukana pala talon historiaa. Jos poistatte vanhat alla olevat tapetit, ottakaa niistä ainakin palaset talteen joka kerroksesta jälkipolvien ihmeteltäviksi. Tapettitalon ja tapettitehtaan tapetit ovat hyviä vaihtoehtoja vanhaan hirsitaloon, ne ovat muovittomia, hengittäviä tapetteja. Toinen historiallisten tapettien valmistaja on ruotsalainen Lim&Handtryck, tosin heidän valikoimansa on aika hinnakas. Kannattaa tutustua myös englantilaisiin William Morrisin tapetteihin, ovat myös aitoja paperitapetteja. Englannista kun tilaa suoraan, ovat melkein puolet halvempia kuin täällä suomessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kyllä sitä pitää vielä harkita. Maalaamaan me nyt ei ainakaan aleta juuri tuosta syystä. Minusta myös vanhan hirren kauneus kärsii, jos pintaan aletaan jotain laittamaan. Mietimme, että ottaisimme esiin vain yläosan seinästä ja jättäisimme sormipanelit alas, jolloin seinästä ei tulisi liian tumma. En tiedä vielä, miten tuo panelien sinertävän harmaa sävy mahtaa sopia hirren kanssa. Niin kun sanoin, niin asiaa harkitaan vielä. Kiitos paljon hyvistä vinkeistä!! Tutustun ehdottomasti mainitsemiisi valmistajiin ja heidän valikoimiinsa mielelläni.

      Poista
  3. suosittelen että laittakaa parasta mitä rahalla saa!

    aikku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Ei varmaan kannata yrittää säästää tapettien hinnoissa tuon tilan osalta. Tarkoitus olisi tehdä sen verran silmää miellyttävä valinta, ettei sitä tarvitsisi sitten myöhemmin katua.

      Poista
  4. By the way..maalin saa pois hiekkapuhaltamalla....

    repe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli keinot on keksitty tähänkin ongelmaan :) Varmaan hirren pintaa ei saa kuitenkaan palautettua täysin samanlaiseksi, kun on kyse vanhasta.

      Poista
  5. ennen oli tapana tapiseerata myös sanomalehdillä


    viola

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Kävin kesällä paikallisessa museossa, jossa oli yksi pieni huone kokonaan tapetoituna sanomalehdillä ja tietenkin vanhoilla sellaisilla :)

      Poista
  6. Hoitoalalla työskentelevänä suosiettelen lasikuitutapettia. On hygieeninen ja siitä lähtee helposti oksennukset yms. yms.. Ja tietysti antaa valoa ja rauhallisuutta tilaan kuin tilaan.

    yöhoitaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, lasikuitutapetti on varmasti oikein toimiva ja hyvä tiloissa, joissa on otettava huomioon tuo roiske ja muu haitta. Juhlasali on sen verran harvemmin käytössä oleva huone, ettei varmaan ole tarvetta pesua kestäville seinäpinnoille.

      Poista
  7. Minunkin mielestäni tuo viimeinen oli paras vaikkakin hienoja kaikki vaihtoehdot. Olen varma että tulos on mahtava, olettehan tähän astikin remontoineet talon henkeä kunnioittaen mutta näyttävästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joku tuon tapainen vaihtoehto voisi olla kyllä sopiva saliin.

      Poista
  8. Meillä on Tapettitalosta muutama tapetti ja olen niihin oikein tyytyväinen. Pihlgren & Ritolan tapettitehdas sijaitsee Pirkanmaalla, Akaassa ja tehdaskin on ihan mielenkiintoinen, suurine, vanhoine tapettikoneineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapettitalon valikoimasta löytyy ihan kivoja vaihtoehtoja. Pitää vielä katsella näitä muitakin vaihtoehtoja, jos löytyisi sellainen malli mikä tuntuisi saliin sopivimmalta.

      Poista
  9. Tuo viimeinen on aivan ihana! <3

    VastaaPoista
  10. Tuo viimeinen on aivan ihana! <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tilan historiaa ja arkeologisia löydöksiä

(Kuva: Perhealbumi, talo vuonna 1916) Tila on perustettu jo 1400-luvun alussa. Vanhin tunnettu isäntä oli Antti Kurikka nimeltään, mutta tiedetään että hän ei ole ollut kuitenkaan ensimmäinen isäntä, sillä tila on ollut jaettuna hänen ja hänen veljensä kesken jo tuolloin. Tähän aikaan tilan nimi oli Kurikka, josta myös Kurikan kaupunki on saanut nimensä. Tila on ollut kooltaan huomattavan suuri ja se on ulottunut esimerkiksi Jalasjärven Luopajärvelle asti. Siitä on vuosien varrella lohkottu kymmeniä eri tiloja perinnönjaoissa ja Isonjaon aikana. Tämä talomme eli nykyinen Rinta-Kurikka on edelleen samalla paikallaan ja osin samoilla perustuksillaan, kuin jo satoja vuosia aikaisemmin. Talon vanhin osa, eli jääkellari on keskiajalta 1400-1500-luvun taitteesta. Historian kirjojen mukaan alkuperäisen 40-huoneisen kartanon kerrotaan palaneen vuonna 1625. Markus Wähä-Kurikka oli tuolloin tilan isäntänä. Tähän aikaan tilan nimi oli Wähä-Kurikka. Nykyään talo seisoo täysin samassa paik

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta. Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne? Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat oli

Vanhan rengin tarina, Osa II

 Vanhan rengin tarinaan haluttiin jatkoa, joka oli kiva yllätys. Vähän sitä toivoinkin, koska olen niin kovasti nyt rengin lumoissa, eikä kirjoittamisesta tahtoisi loppua tulla. Osa 1 löytyy täältä Tuli joulu ja kovat pakkaset. Renki oli viettänyt jo useamman yönsä talossa, koska kylmyys hiipi omaan pieneen tupaan ikkunan raoista niin, ettei siellä ollut hyvä vanhan miehen olla. Selkäkin taas vaivasi ja kipua helpotti kovasti, kun sai nojailla tuvan suurta uunia vasten. Siihen renki usein nuokahtikin päivänokosille ja heräsi lopulta lasten kiusantekoon. He nyppivät tukasta ja nykivät paidan helmasta, kunnes renki hieman raotti silmäkulmaansa ja hyökkäsi mukamas kohti. Lapset juoksivat kirkuen ja kikattaen karkuun. Sellaista se aina oli noijeen kakarootten kanssa. Renki niistä kuitenkin kovasti piti. Hänellä oli aina syysiltoina, kun peltotöistä oli päästy eroon tapana vuoleskella lapsille leikkikaluja. Renki oli kovasti tykästynyt tekemään erilaisia maatilan eläimiä, joita lapsilla