Siirry pääsisältöön

Kolme kiinnostavaa esinettä

Tänään olen puhdistanut ja kiillottanut vanhaa kirjoitustelinettä, jonka toin vintistä alas jo aikaa sitten. Siihen on kuulunut kaksi kuppia, joista toisessa on pidetty mustetta ja toisessa hiekkaa. Tämä teline on saksalainen, mutta vuosilukua en ole saanut selville. Koriste-esineenä se on oikein hieno ja kellokin alkoi raksuttamaan, kun väänsin avaimesta.

 
Toinen kiinnostava esine on oikealla oleva lasinpidike. Meiltä löytyy näitä neljä kappaletta.
 
 
 
 
 
Mockba 1957 ja sitten jotain Venäjäksi. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä tuossa mahtaa lukea ja tietysti myös, että miten ne ovat tänne taloon päätyneet. Täällä klik vastaavanlainen pidike.
 
 
Kolmas esine, jonka iän haluaisin selvittää on tuo kynttilänjalka. Pohjassa on monenlaista leimaa, mutta ovat niin pienellä ja osa tekstistä on myös kulunut pois, joten itse en niistä selvää saa. Kynttilänjalan taloon päätymisestäkään ei ole mitään tietoa.
 
Mukavaa toista adventtia kaikille! Minä jään odottelemaan J:n kotiutumista viikonloppureissultaan ja L:n heräämistä päiväuniltaan.
 
Niina
 
 

Kommentit

 1. http://www.russianlegacy.com/catalog/1957-moscow-student-festival-podstakannik-p-1340.html

  Meiltä tuskin kukaan kyseisiin juhliin osallistunut, joten epäilenkin paapan urheilumiehenä tuoneen sen Moskovan saman vuoden 1957 Moskovan jääkiekon mm-kisoista. Viimeiset luonnonjäillä pelatut kisat. Suomi neljäs.

  Isäntä

  VastaaPoista
 2. Mielen kiintoinen tarina löytyy noille sinun teelasin pidikkeille.
  Noihin sopivia laseja oli aikoinaan vielä myynnissä mm. uuden Valamon luostarissa Heinävedellä tässä lähellä. Jos käy Venäjällä niin sieltä varmasti saa sopivia teelaseja noihin varmasti. Kannattaa säilyttää pidikkeet, ovat historiallisestikin arvokkaita. Kukahan lienee tuonut ne sinne?
  Ovat kotoisin täältä:
  Maailman nuorison ja ylioppilaiden festivaalit
  Maailman kuudes nuorisofestivaali, Moskova 1957. Rauhan ja ystävyyden puolesta.
  venäjänkielinen teksti za mir i druzbu (rauhan ja ystävyyden puolesta)

  Suurin tapahtuma on ollut kuudennet festivaalit Moskovassa vuonna 1957. Tapahtumaan osallistui yli 30 000 ulkomaista vierasta,[1] joista 2 000 oli Suomesta.[2] Seuraava festivaali on tarkoitus järjestää Moskovassa 2017.[3]

  Festivaalit kautta aikojen:

  1947 Praha, Tšekkoslovakia
  1949 Budapest, Unkari
  1951 Itä-Berliini, DDR
  1953 Bukarest, Romania
  1955 Varsova, Puola
  1957 Moskova, Neuvostoliitto
  1959 Wien, Itävalta
  1962 Helsinki, Suomi, 8. festivaali
  1968 Sofia, Bulgaria
  1973 Itä-Berliini, DDR
  1978 Havanna, Kuuba
  1985 Moskova, Neuvostoliitto
  1989 Pjongyang, Pohjois-Korea
  1997 Havanna, Kuuba
  2001 Alger, Algeria
  2005 Caracas, Venezuela
  2010 Pretoria, Etelä-Afrikka


  terveisin

  vt.kettunen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kattavasta informaatiosta! Erittäin mielenkiintoista. Minua on jo useampikin taho lähestynyt kertomalla kiinnostuksensa ostaa kyseiset pidikkeen. Emme luonnollisesti ole niitä myymässä, vaan pidämme niistä nyt entistä parempaa huolta :)

   Mukavaa kevättä sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…