Tänään olen puhdistanut ja kiillottanut vanhaa kirjoitustelinettä, jonka toin vintistä alas jo aikaa sitten. Siihen on kuulunut kaksi kuppia, joista toisessa on pidetty mustetta ja toisessa hiekkaa. Tämä teline on saksalainen, mutta vuosilukua en ole saanut selville. Koriste-esineenä se on oikein hieno ja kellokin alkoi raksuttamaan, kun väänsin avaimesta.
Toinen kiinnostava esine on oikealla oleva lasinpidike. Meiltä löytyy näitä neljä kappaletta.
Mockba 1957 ja sitten jotain Venäjäksi. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä tuossa mahtaa lukea ja tietysti myös, että miten ne ovat tänne taloon päätyneet. Täällä klik vastaavanlainen pidike.
Kolmas esine, jonka iän haluaisin selvittää on tuo kynttilänjalka. Pohjassa on monenlaista leimaa, mutta ovat niin pienellä ja osa tekstistä on myös kulunut pois, joten itse en niistä selvää saa. Kynttilänjalan taloon päätymisestäkään ei ole mitään tietoa.
Mukavaa toista adventtia kaikille! Minä jään odottelemaan J:n kotiutumista viikonloppureissultaan ja L:n heräämistä päiväuniltaan.
Niina
http://www.russianlegacy.com/catalog/1957-moscow-student-festival-podstakannik-p-1340.html
VastaaPoistaMeiltä tuskin kukaan kyseisiin juhliin osallistunut, joten epäilenkin paapan urheilumiehenä tuoneen sen Moskovan saman vuoden 1957 Moskovan jääkiekon mm-kisoista. Viimeiset luonnonjäillä pelatut kisat. Suomi neljäs.
Isäntä
Mielen kiintoinen tarina löytyy noille sinun teelasin pidikkeille.
VastaaPoistaNoihin sopivia laseja oli aikoinaan vielä myynnissä mm. uuden Valamon luostarissa Heinävedellä tässä lähellä. Jos käy Venäjällä niin sieltä varmasti saa sopivia teelaseja noihin varmasti. Kannattaa säilyttää pidikkeet, ovat historiallisestikin arvokkaita. Kukahan lienee tuonut ne sinne?
Ovat kotoisin täältä:
Maailman nuorison ja ylioppilaiden festivaalit
Maailman kuudes nuorisofestivaali, Moskova 1957. Rauhan ja ystävyyden puolesta.
venäjänkielinen teksti za mir i druzbu (rauhan ja ystävyyden puolesta)
Suurin tapahtuma on ollut kuudennet festivaalit Moskovassa vuonna 1957. Tapahtumaan osallistui yli 30 000 ulkomaista vierasta,[1] joista 2 000 oli Suomesta.[2] Seuraava festivaali on tarkoitus järjestää Moskovassa 2017.[3]
Festivaalit kautta aikojen:
1947 Praha, Tšekkoslovakia
1949 Budapest, Unkari
1951 Itä-Berliini, DDR
1953 Bukarest, Romania
1955 Varsova, Puola
1957 Moskova, Neuvostoliitto
1959 Wien, Itävalta
1962 Helsinki, Suomi, 8. festivaali
1968 Sofia, Bulgaria
1973 Itä-Berliini, DDR
1978 Havanna, Kuuba
1985 Moskova, Neuvostoliitto
1989 Pjongyang, Pohjois-Korea
1997 Havanna, Kuuba
2001 Alger, Algeria
2005 Caracas, Venezuela
2010 Pretoria, Etelä-Afrikka
terveisin
vt.kettunen@gmail.com
Kiitos kattavasta informaatiosta! Erittäin mielenkiintoista. Minua on jo useampikin taho lähestynyt kertomalla kiinnostuksensa ostaa kyseiset pidikkeen. Emme luonnollisesti ole niitä myymässä, vaan pidämme niistä nyt entistä parempaa huolta :)
PoistaMukavaa kevättä sinulle!