Siirry pääsisältöön

Kolme kiinnostavaa esinettä

Tänään olen puhdistanut ja kiillottanut vanhaa kirjoitustelinettä, jonka toin vintistä alas jo aikaa sitten. Siihen on kuulunut kaksi kuppia, joista toisessa on pidetty mustetta ja toisessa hiekkaa. Tämä teline on saksalainen, mutta vuosilukua en ole saanut selville. Koriste-esineenä se on oikein hieno ja kellokin alkoi raksuttamaan, kun väänsin avaimesta.

 
Toinen kiinnostava esine on oikealla oleva lasinpidike. Meiltä löytyy näitä neljä kappaletta.
 
 
 
 
 
Mockba 1957 ja sitten jotain Venäjäksi. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä tuossa mahtaa lukea ja tietysti myös, että miten ne ovat tänne taloon päätyneet. Täällä klik vastaavanlainen pidike.
 
 
Kolmas esine, jonka iän haluaisin selvittää on tuo kynttilänjalka. Pohjassa on monenlaista leimaa, mutta ovat niin pienellä ja osa tekstistä on myös kulunut pois, joten itse en niistä selvää saa. Kynttilänjalan taloon päätymisestäkään ei ole mitään tietoa.
 
Mukavaa toista adventtia kaikille! Minä jään odottelemaan J:n kotiutumista viikonloppureissultaan ja L:n heräämistä päiväuniltaan.
 
Niina
 
 

Kommentit

 1. http://www.russianlegacy.com/catalog/1957-moscow-student-festival-podstakannik-p-1340.html

  Meiltä tuskin kukaan kyseisiin juhliin osallistunut, joten epäilenkin paapan urheilumiehenä tuoneen sen Moskovan saman vuoden 1957 Moskovan jääkiekon mm-kisoista. Viimeiset luonnonjäillä pelatut kisat. Suomi neljäs.

  Isäntä

  VastaaPoista
 2. Mielen kiintoinen tarina löytyy noille sinun teelasin pidikkeille.
  Noihin sopivia laseja oli aikoinaan vielä myynnissä mm. uuden Valamon luostarissa Heinävedellä tässä lähellä. Jos käy Venäjällä niin sieltä varmasti saa sopivia teelaseja noihin varmasti. Kannattaa säilyttää pidikkeet, ovat historiallisestikin arvokkaita. Kukahan lienee tuonut ne sinne?
  Ovat kotoisin täältä:
  Maailman nuorison ja ylioppilaiden festivaalit
  Maailman kuudes nuorisofestivaali, Moskova 1957. Rauhan ja ystävyyden puolesta.
  venäjänkielinen teksti za mir i druzbu (rauhan ja ystävyyden puolesta)

  Suurin tapahtuma on ollut kuudennet festivaalit Moskovassa vuonna 1957. Tapahtumaan osallistui yli 30 000 ulkomaista vierasta,[1] joista 2 000 oli Suomesta.[2] Seuraava festivaali on tarkoitus järjestää Moskovassa 2017.[3]

  Festivaalit kautta aikojen:

  1947 Praha, Tšekkoslovakia
  1949 Budapest, Unkari
  1951 Itä-Berliini, DDR
  1953 Bukarest, Romania
  1955 Varsova, Puola
  1957 Moskova, Neuvostoliitto
  1959 Wien, Itävalta
  1962 Helsinki, Suomi, 8. festivaali
  1968 Sofia, Bulgaria
  1973 Itä-Berliini, DDR
  1978 Havanna, Kuuba
  1985 Moskova, Neuvostoliitto
  1989 Pjongyang, Pohjois-Korea
  1997 Havanna, Kuuba
  2001 Alger, Algeria
  2005 Caracas, Venezuela
  2010 Pretoria, Etelä-Afrikka


  terveisin

  vt.kettunen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kattavasta informaatiosta! Erittäin mielenkiintoista. Minua on jo useampikin taho lähestynyt kertomalla kiinnostuksensa ostaa kyseiset pidikkeen. Emme luonnollisesti ole niitä myymässä, vaan pidämme niistä nyt entistä parempaa huolta :)

   Mukavaa kevättä sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…

Ullakko muuttui hääjuhlatilaksi

Apua, talvi meinaa tulla ihan väkisin. Lapset katselivat aamulla nenät kiinni ikkunassa, kun lunta tiputteli taivaalta. Ikävä kyllä lumiukkohaaveet sai vielä siirtää myöhemmälle, koska lumi katosi pian pois. Minä en niin lunta kaipaa. Se tietää lisätyötä hevosten kanssa, joten ei ole haitaksi, jos lumi tulisi vähän myöhemmin vasta. Olen ollut muutenkin vähän alavireessä viimeaikoina. Ilmeisesti olen alkusyksyn kiireistä uupunut ja nyt se sitten tuntuu, kun mitään suurempia projekteja ei ole meneillään. Olen päättänyt keventää vähän tässä vaiheessa, jotta ehdin taas palautua entiselleni ja jaksan innostua joulunlaitosta. Sitä tosin jo odotan innolla. Meillä oli tosiaan ihanat häät syyskuussa. Järjestelyissä oli tietenkin oma hommansa ja etenkin siinä vaiheessa, kun teimme päätöksen, että siivoamme talon ullakon juhlien jatkopaikaksi. Ullakko on suuri ja olemme aina halunneet saada hyödynnettyä tämän korkean tilan muutenkin kuin valtavana varastotilana. Siispä tartuimme työhön ja pari…