Siirry pääsisältöön

Kolme kiinnostavaa esinettä

Tänään olen puhdistanut ja kiillottanut vanhaa kirjoitustelinettä, jonka toin vintistä alas jo aikaa sitten. Siihen on kuulunut kaksi kuppia, joista toisessa on pidetty mustetta ja toisessa hiekkaa. Tämä teline on saksalainen, mutta vuosilukua en ole saanut selville. Koriste-esineenä se on oikein hieno ja kellokin alkoi raksuttamaan, kun väänsin avaimesta.

 
Toinen kiinnostava esine on oikealla oleva lasinpidike. Meiltä löytyy näitä neljä kappaletta.
 
 
 
 
 
Mockba 1957 ja sitten jotain Venäjäksi. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä tuossa mahtaa lukea ja tietysti myös, että miten ne ovat tänne taloon päätyneet. Täällä klik vastaavanlainen pidike.
 
 
Kolmas esine, jonka iän haluaisin selvittää on tuo kynttilänjalka. Pohjassa on monenlaista leimaa, mutta ovat niin pienellä ja osa tekstistä on myös kulunut pois, joten itse en niistä selvää saa. Kynttilänjalan taloon päätymisestäkään ei ole mitään tietoa.
 
Mukavaa toista adventtia kaikille! Minä jään odottelemaan J:n kotiutumista viikonloppureissultaan ja L:n heräämistä päiväuniltaan.
 
Niina
 
 

Kommentit

 1. http://www.russianlegacy.com/catalog/1957-moscow-student-festival-podstakannik-p-1340.html

  Meiltä tuskin kukaan kyseisiin juhliin osallistunut, joten epäilenkin paapan urheilumiehenä tuoneen sen Moskovan saman vuoden 1957 Moskovan jääkiekon mm-kisoista. Viimeiset luonnonjäillä pelatut kisat. Suomi neljäs.

  Isäntä

  VastaaPoista
 2. Mielen kiintoinen tarina löytyy noille sinun teelasin pidikkeille.
  Noihin sopivia laseja oli aikoinaan vielä myynnissä mm. uuden Valamon luostarissa Heinävedellä tässä lähellä. Jos käy Venäjällä niin sieltä varmasti saa sopivia teelaseja noihin varmasti. Kannattaa säilyttää pidikkeet, ovat historiallisestikin arvokkaita. Kukahan lienee tuonut ne sinne?
  Ovat kotoisin täältä:
  Maailman nuorison ja ylioppilaiden festivaalit
  Maailman kuudes nuorisofestivaali, Moskova 1957. Rauhan ja ystävyyden puolesta.
  venäjänkielinen teksti za mir i druzbu (rauhan ja ystävyyden puolesta)

  Suurin tapahtuma on ollut kuudennet festivaalit Moskovassa vuonna 1957. Tapahtumaan osallistui yli 30 000 ulkomaista vierasta,[1] joista 2 000 oli Suomesta.[2] Seuraava festivaali on tarkoitus järjestää Moskovassa 2017.[3]

  Festivaalit kautta aikojen:

  1947 Praha, Tšekkoslovakia
  1949 Budapest, Unkari
  1951 Itä-Berliini, DDR
  1953 Bukarest, Romania
  1955 Varsova, Puola
  1957 Moskova, Neuvostoliitto
  1959 Wien, Itävalta
  1962 Helsinki, Suomi, 8. festivaali
  1968 Sofia, Bulgaria
  1973 Itä-Berliini, DDR
  1978 Havanna, Kuuba
  1985 Moskova, Neuvostoliitto
  1989 Pjongyang, Pohjois-Korea
  1997 Havanna, Kuuba
  2001 Alger, Algeria
  2005 Caracas, Venezuela
  2010 Pretoria, Etelä-Afrikka


  terveisin

  vt.kettunen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kattavasta informaatiosta! Erittäin mielenkiintoista. Minua on jo useampikin taho lähestynyt kertomalla kiinnostuksensa ostaa kyseiset pidikkeen. Emme luonnollisesti ole niitä myymässä, vaan pidämme niistä nyt entistä parempaa huolta :)

   Mukavaa kevättä sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …