Siirry pääsisältöön

Ompelua, askartelua ja luonnonihmeitäNo johan olikin eilen touhukas tiistai. Heti aamusta aamutallin jälkeen lähdin pienten poikien kanssa keräämään risuja, koska halusin kokeilla risukranssin tekoa. Siinä keräillessä huomasin oudon rinkulaisen oksan. Se oli tosi hassu, koska oksa oli tosiaankin sulkeutunut ympyrä. En ole nähnyt ikinä mitään tuollaista ja päätin napata sen mukaani näyttääkseni sitä miehillekin.


Lähdin etsimään risukranssiin tarpeita ja löysinkin luonnon ihan oman version siitä. Oksa on kasvanut täydellisesti kiinni varteen.

 
Tein uusia asetelmia tuvan eteiseen johtavan oven nurkkaan. Poronsarvi on papan tuliainen J:lle Lapista menneenä kesänä ja sopii kivasti väreihin.

 
Tätä kuvaa katsoessa ei voi kuin todeta, että ikkunalaudat pitää maalata ja pian. Jotenkin ovat vain unohtuneet, kun tuntuu että kokoajan on niin monenlaista tekemistä. Mutta tämä vanha talonpoikaispöytä on niin ihana.
 
 
Tein pienen ja suuren kranssin, jotka spraymaalasin. Nyt ne odottavat koristelua. Hopealehdet olivat säilyneet näin hyvinä lumen alla kukkapenkissä. Ovat kyllä sitkeitä tapauksia.
 
 
 Tämän pannun olen löytänyt vintistä. Siinä on merkki, jossa lukee Wholbergin jälk Helsinki, Suku 1896.
 
 
Ompelin tuvan kaikkiin neljään ikkunaan joulukapat. Minulla oli sopiva pala pellavakangasta ja sitten löysin siihen sopivaa pitsinauhaa lipaston laatikosta. Rusetit ajattelin vaihtaa neutraalimman värisiin joulun jälkeen, niin saavat kapat olla vielä myöhemminkin. Mallin keksin omasta päästä.

 
Puupenkille ajattelin tehdä vielä yhteensopivat istuintyynyt.
 
 
Olen useampana päivänä yrittänyt taas paneutua tuon järkkärikameran toimintoihin, eikä se ihan helppoa ole. Kuvailen Olympus E-450-kameralla. Se on ihan tarpeeksi haasteellinen näin amatöörillekin. Toimintoja löytyy jos jonkinlaisia ja valmiita asetuksiakin. Manuaalinen kuvaaminen kiinnostaa tietenkin eniten ja sitä olen yrittänyt harjoitella. On vaikeaa saada sellaisia kuvia aikaiseksi, kuin mitä olisi toiveissa. Ja kun minulla ei ole ketään valkokuvausta harrastavaa kaveria, jolta voisi kysellä käytännönvinkkejä, niin joutuu tekemään kaikki kantapään kautta. Netistä löytyy tietysti vaikka kuinka paljon vinkkejä, mutta minun on niihin hirveen vaikea keskittyä, jotta ymmärtäisin jotain.. Tarvitsisi olla vieressä joku, joka näyttäisi ihan kädestä pitäen. Tosin hirmu hauskaa kuvaileminen on silti, vaikka tulos ei vielä oikein tyydytäkään. Jatkan siis harjoittelua.
 
 
 
Niina
 
 


Kommentit

 1. Voi ettäpäs olet taas ihania juttuja tehnyt. Teillä kun on siellä vintillä niin paljon kaikkea että voi vaihtaa uusia asetelmia tämän tästä. Tuo talonpoikaispöytä on ihana, tuota puupenkkiä en muista, lienenkö nähnytkään aiemmin vai oletko senkin vintiltä tuonut. Ihanaa Joulunodotusta teille kaikille.

  -Maikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puupenkki on ollut jo pidemmän aikaa, mutta koska se on vähän piilossa takkaa vastapäätä, niin jää helposti huomaamatta.

   Poista
  2. Kivat verhot olet tehnyt. Ja ihania nämä pajujutut, luonnon omia materiaaleja. Olet laittanut uuden kuvan tuonne yläpalkkiin, ihan huokuu historiaa nuo kuvat.

   Poista
  3. Kiitos! Luonnosta löytyisi vaikka mitä materiaalia, jota voisi hyödyntää. En vain saa useinkaan aikaiseksi ruveta väkertämään itse. Olen tehnyt vähän muutoksia ulkoasuun. Piristää kummasti :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …