Siirry pääsisältöön

Piparin tuoksua ja lasten leikkiäMaanantai-iltana leivoimme sunnuntaina tekemästäni piparkakkutaikinasta pipareita poikien kanssa. Talon rakennus oli alkuperäinen suunnitelma, mutta näin siinä sitten kävi. Pojat jaksoivat oikein ahkerasti painella muotteja, kun saivat sen jälkeen syödä taikinaa. Sehän leipomisessa onkin parasta. Taikinaohje on sama, millä tein viime vuonnakin ja on osoittautunut hyväksi. Tosin pienen muutoksen kanssa. Mausteina käytin vain kanelia, inkivääriä ja lisäsin vielä sekaan kardemummaa. En nimittäin ollut muistanut ostaa piparkakkumaustetta ja kun tarkemmin muistelin, niin en ollut laittanut sitä sekaan viime vuonnakaan, samasta syystä. Mutta minusta maku on erittäin hyvä ja piparit maistuivat juuri miltä pitääkin. Yksinkertaisesta taikinasta riitti neljään pellilliseen, mutta taikinaa myös syötiin aika runsaasti.

 
 
 
 
Ohje on Asikkalan Maa-ja kotitalousnaisten reseptivihkosesta nimeltä Hyväksi havaittuja... Olen saanut sen joku vuosi takaperin ja kokeillut jo useampiakin ruokia. Vihossa on kaikkiaan 104 reseptiä suolaisiin ja makeisiin leivonnaisiin sekä muutamia ruokaohjeita. Pidän tuosta vihkosesta, koska sieltä löytyy paljon perusohjeita. Olen aika kova leipomaan, mutta en kuitenkaan aio tästä ruokablogia tehdä. Tuotokseni eivät taida yltää ihan sellaiseen, joten tämä olkoon poikkeus.
 
 
Sitten popsittiin muutamat piparit maidon kera ja lähdettiin vielä ulos ratsastamaan Ponilla ja majanrakennus puuhiin.
 
 
 
Pikku L joutuu vielä katselemaan rattaista poikien puuhia ja sekös välillä harmittaa. Vuoden alusta hän täyttää jo 1-vuotta, joten ei tässä varmaan enää kauan mene, kun kävellään omin jaloin.
 

Majanrakennuspuuhat parhaimmillaan. Saa nähdä, millainen siitä sitten tulee. En ole varma, rakennetaanko siihen oikein seinätkin, vai riittääkö pelkkä sokkeli. Joka tapauksessa sohvaa tässä jo kyhäillään.
 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…