Siirry pääsisältöön

Mietteitä blogista ja mukava Haaste Koolta :)Olen tässä mietiskellyt tämän blogin sisältöä ja sitä minkälaisena haluan sen pitää. Aloittaessani kirjoitteluni tänne mietin, että haluan postata myös arkiaskareistamme antiikin ja vanhojen juttujen lisäksi. Kuitenkin se alue on jäänyt aika vähiin, koska minua on mietityttänyt, että haluanko sittenkään julkistaa kovin paljoa yksityiselämästämme. Tämän päivän maailmassa kun reality-jutut ovat aikamoisen suosittuja, niin helposti itsekin lähtee siihen mukaan vähän huomaamattaan. Ja sitten on vielä se, että kun perheeseen kuuluu muitakin ihmisiä, niin minusta on aika reilua kysyä myös lapsilta, että haluavatko he omia asioitaan ja kuviaan levitettävän kaikelle kansalle. Pienimmät eivät sitä tietenkään vielä ymmärrä, mutta isommat kyllä. Vanhempi poikani on todennut, että hän ei ainakaan halua kuviaan blogiin, ennen kuin on itse tarkistanut mitä sinne menee. Siksi olenkin laittanut niitä tänne hyvin vähän. Aika järkevä poika minulla. Olemme keskustelleet hänen kanssaan muutenkin tästä nettimaailmasta ja siihen liittyvistä ikävistä puolista.  Mutta palaan vielä blogin sisältöön. Eli olen ajatellut kokeilla postata tänne kuitenkin jatkossa vähän monipuolisemmin kaikesta mahdollisesta, mutta kuitenkin kunnioittaen perheenjäsenten mielipiteitä. Bloggaamisesta on tullut tosiaan minulle kovin rakas harrastus ja haluan ehdottomasti jatkaa sitä.


Sain kivan haasteen blogista, jota luen mielelläni  Kaikkea Kodista. Käykääs siellä. Haaste on tarkoitettu blogeille, joilla on alle 200 lukijaa. Minulla on tällä hetkellä 31 rekisteröitynyttä, joista olen kovin iloinen :) Ja tietenkin joukko muita lukijoita, joista olen ihan yhtä iloinen jokaisesta. Kiitos siis teille kaikille, että käytte kurkkaamassa blogissani.


Säännöt:

1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen, jotka haastajasi on valinnut.
3. Haastetun pitää keksiä 11 uutta kysymystä uusille haastetuille.
4. Haastajan tulee valita 11 blogia, joissa on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa, kuka sinut on haastanut ja kenet sinä haastat.
6. Ei takaisin haastamista.
11 asiaa itsestäni:

1. Olen koti-ihminen, eikä kotona juuri koskaan tunnu seinät kaatuvan päälle.
2. Inhoan sotkuista kotia, mutta en kuitenkaan osaa pitää sitä kokoajan järjestyksessä.
3. Himoitsen välillä avokadoa niin, että syön useamman sellaisen yhtä menoa.
4. Usein juoksentelen kotona huoneesta toiseen kuin pienet lapset.
5. Jos siivoan, niin teen sen supernopeasti. Pystyn tunnissa saamaan tämänkin kokoisen talon siivottua läpi päällisin puolin, mutta silloin juoksentelen taas samalla.
6. Rakastan kirjojen lukemista ja luen samojakin kirjoja uudelleen jonkin ajan päästä, jos ne ovat olleet hyviä.
7. En mieti juuri koskaan, mitä muuta ajattelevat minusta. Se ei vain kiinnosta.
8. Olen itsepäinen ja kova väittämään vastaan.
9. Rakastan kaikkea vanhaa tavaraa ja tuntuu, etten kyllästy ikinä tutkimaan niitä.
10. Vaikka söisin kuinka paljon, niin en tahdo lihoa. Syöminen aiheuttaa välillä stressiä siitä syystä.
11. Olen onnellinen ja elämäni tuntuu mukavalta.


Tässä 11 kysymystä, jotka Koo oli laatinut minulle:

1. Kaunein sana jonka tiedät?
2. Elämäsi kohokohta?
3. Jalkapallo vai jääkiekko?
4. Lempi- asusteesi?
5. Lempi- huonekalusi?
6. Jokin, mitä kaipaat?
7. Kaikkien aikojen paras elokuva?
8. Mikä tekee kodin?
9. Kaunein muisto mummostasi?
10. Isän vai äidin tyttö? Miksi?
11. Mitä odotat lähestyvältä Joululta?

1. Kauniita sanoja on paljon, mutta Muru on minusta erityisen söpö.
2. Lasten syntymät ehdottomasti.
3. Jääkiekko, mutta katson vain MM-ottelut.
4. Nykyisin leggarit ja pitkä toppi, jonka päällä lämmin paita. Jalassa villasukat.
5. Niitä on niin monia, mutta varmaan kaikkein lempparein on tuo tuvan vanha astiakaappi.
6. Sisaruksiani ja äitiäni ja isääni. Onneksi näen heitä aina välillä, mutta välimatka on kyllä ikävän pitkä.
7. Me ollaan miehen kanssa leffojen suurkuluttajia. Katsotaan lähes joka ilta joku elokuva. Mieleeni tulee nyt Nälkäpeli, joka oli hyvä.
8. Perhe, lämpö, tunnelma.
9. Niitäkin on paljon. Mummo on ollut aina kovin läheinen ihminen. Viime vierailu tuo mukavia muistoja mieleen. Istuimme mummon puutarhassa ja juttelimme "tyttöjen juttuja" ja nauroimme. Mummo on hirmu huumorintajuinen ja hyvin perillä nykyajan hömpötyksistä :)
10. Isän. Olen aina ollut. Hirveän vaikea sanoa yhtä syytä siihen. Viihdymme hyvin yhdessä ja arvosta isää hirveästi.
11. Joululta odotan mukavaa yhdessäoloa läheisten kanssa.Haastan seuraavat 11 blogia mukaan. Käykäähän kurkkimassa näitäkin:
Kirjeitä Kartanonrouvalta
Rauharentola
Vihervaara
Jokainen päivä
Home Sweet England
Antik Anna-Stiina ja Cafe Pehtoori
Muonamiehen mökki
Saltunraitti
saman Otavan alla
Sekasotkuisa koti
Vaniljan valkoista

Minun 11 kysymystäni näille blogeille:

1. Mikä on lempi vuodenaikasi ja miksi?
2. Mikä oli lempiesineesi lapsuudenkodissa, jos leluja ei lasketa?
3. Koetko jo saavuttaneesi elämässäsi sen, mitä olet halunnutkin?
4. Oudoin rutiinisi kotona?
5. Mitkä kotityöt ovat mielestäsi ikävimpiä?
6. Koska olet viimeksi laskenut liukurilla?
7. Tavara, jota ilman et pystyisi elämään?
8. Paras luonteenpiirteesi?
9. Mieluisin joulukoristeesi?
10.Teetkö suursiivouksen ennen joulua?
11. Tuleeko joulu ilman joulukuusta?NiinaKommentit

 1. Kiitos tästä!
  Äiti ja sisko ovat sun kanssasi samaa kaliiberia: kumpikaan ei lihoa vaikka söisivät kuinka :D
  Mä olenkin sitten ihan toista maata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain kivasta haasteesta :) Minä olen ilmeisesti perinyt isäni geenit. Hän kun on pitkä ja hoikka.

   Poista
 2. Kiitos! Keksitkin kysymyksiä, joihin täytyy vähän aikaa haeskella vastauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuohon voi joutua käyttämään vähän enemmän aikaa, mutta eipä sillä mitään kiirettä olekaan. Itsekin tein tämän aika viiveellä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei! Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa! Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan! Olen hieman haeskellut joulufiilist

Terassi porakivistä

Meillä on viime päivinä tapahtunut pihapiirissä vaikka mitä. Olimme isännän kanssa jo pitkään miettineet, miten voisimme hyödyntää tarpeettomana olevia vanhoja porakiviä, jotka ovat peräisi tilan vanhan navetan kivijalasta. Sitten mies lopulta keksi, että tehdäänpä niistä terassi. Sorakuorma saapui jo samana päivänä, joten homma lähti vauhdilla käyntiin. Naapuria traktoreineen pyydettiin avuksi, koska kivet olivat sitä kokoluokkaa, ettei meidän vanha Massikka olisi niille voinut tehdä yhtään mitään. Kun kivet oli saatu aseteltua apuvoimien kera ja pohjatyöt tehtyä, alkoi laattojen asettelu. Miehet tekivät ahkerasti työtä ja saivat nopeasti valmista aikaan. Tänään vielä mies teki yksin jäljelle jääneet hommat ja sai kuin saikin terassin iltaan mennessä valmiiksi. Pari hassua päivää tähän meni, mutta työtä riittikin sitten ihan aamusta myöhäiseen iltaan saakka. Minä osallistuin projektiin ainoastaan kuvaamalla. Niin nopeaa toiminta oli, etten viitsinyt väliin mennä. Mutta o

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua! Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen. Mitkä tavarat myyvät kirpparilla? - Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot" - Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin. - Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina. - Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni. - Lelut - Matot pestyinä - Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä. - Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistim