Itsenäisyyspäivän kattaus




Hyvää itsenäisyyspäivää!

Meillä juhlittiin sitä kattamalla pöytä vähän juhlavammaksi klo.16, vaikka tällä kertaa söimmekin ihan pienellä porukalla. Osa perheestä kun viettää viikonloppua toisaalla. Oli kuitenkin ihanan juhlavan tuntuista, kun pöytään levitettiin valkoinen liina ja kynttilät sytytettiin.



Lautasiksi ja tarjoiluastioiksi valitsin  Arabian Diamantit. Ne ovat kauniin romanttiset ruusuineen.

 
Aalto-maljakkoon hain kuusenhavuja ja laitoin kaveriksi hopealehtiä, jotka edelleen ja aina vaan ovat säilyneet hyvänä.
 
 
Menu oli yksinkertainen. Jauhelihamureke ja keitetyt perunat luonnonjogurtti kastikkeella. Lisukkeeksi kurkkutomaattisalaattia, tomaattisipulisalaattia ja punajuurisalaattia. Mahat tulivat kuitenkin täyteen ja sehän on pääasia. Koska meillä on nykyisin porkkanoita säkki tolkulla, niin lisään niitä vähän joka paikkaan. Tällä kertaa raastoin porkkanaa myös mureketaikinan sekaan ja sehän sopi sinne oikein mainiosti. Luonnonjogurttikastikkeessa oli tuorekurkkua, sitruunamehua, suolaa, sokeria ja mustapippuria.
 
 
Ja hevosille tarjoiltiin kuivaa heinää porkkanoiden kera. Hyvin maistui heillekin :)
 
 
Niina
 
 

Kommentit

Suositut tekstit