Siirry pääsisältöön

Puistossa

 
 
 
 
 
 
Ihana lämmin sunnuntai! Uskaltauduimme vihdoin vähän pihahommiin sairastelujen jälkeen, kun olo oli tänään jo sen verran hyvä. Ärsyttäviä tuollaiset kesäflunssat. Ei millään haluisi viettää näitä aurinkoisia päivä nenäliinojen kanssa sängynpohjalla, mutta minkäs teet. Sain siirretyksi perennapenkkiin jo osan kasveista, joita kaivoin pihapiiristä. Isäntä puolestaan kaivoi kasvihuoneen pohjalta kammottavan heinikon pois, niin saavat työmiehet sitten tulla maanantaina mittailemaan, että paljonko lasia tarvitsee laittaa. Kivaa, että saadaan nyt lopultakin sekin asia kuntoon. Tomaatintaimia olenkin jo ulkoiluttanut ahkerasti aina päivisin, jotta karaistuisivat ennen muuttoa kasvihuonekotiin. Ja ne kasvimaan kylvöt itävät jo. Jee! Näitä elämän pieniä iloja.
 
Puistomme vanhat puut ovat lumoavia. Paksujen satavuotiaitten runkojen seurassa tuntee itsensä niin kovin pieneksi ja nuoreksi. Mitä kaikkea ne ovatkaan ehtineet nähdä ja kokea. Vaikka itse olenkin sitä mieltä, että osan saisi jo kaataakin, jotta saataisiin avaruutta pihaan, niin samalla ymmärrän miten vaikeaa niistä onkaan valita ne yksilöt, joista luopua. Sitä tulee harkita tarkkaan. Aika paljon on isäntä tänä keväänä pistänytkin pienempiä puskia matalaksi ja sahannut haarautuvia oksia isommista puista, joten ehkä nyt sitten katsotaan ensin, miltä maisema näyttää kun lehdet tulevat puihin. 
 
Sammakkolammessa käy aikamoinen vilske. Taitaa tulla ennätysmäärä pikkuisia kurnuttajia tänä kesänä. Lampi vetää puoleensa myös muita vierailijoita, kuten kuvasta näkyy.
 
Hyvää ja kaunista viikon alkua! Terv. NiinaKommentit

 1. On teillä vaan ihana paikka, onnea sen johdosta! Omani ei ole läheskään noin iso mutta tällä hetkellä tuntuu etten isompaa jaksaisi siivotakaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sepäs se, kun piha on suuri niin tuntuu välillä, että vaikka kuinka siivoaa, niin silti on vielä vaikka kuinka paljon tehtävää. Epätoivon iskiessä sitä näkeekin enää ne hoitamattomat alueet. Pidän kyllä siitäkin, että pihassamme on myös sitä "villiä luontoa", johon ei tarvitsekaan koskea.

   Poista
 2. Samaa mieltä edellisen kanssa, ihana paikka! Itse olen miettinyt noita puita joissa kasvaa sieniä, pahkoja, mitä ovatkaan että onkohan se niille hyvä asia vai ei... Tulevan tuvan pihassa on pihlaja, joka on kuulemma laho ja puun alaosa on täynnä sienikasvustoa. Mutta vanhan kansan uskomusten mukaan pihlajaa ei saisi kaataa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Kyllähän nuo sienet vähän kertovat siitä, että rungon sisällä on jokin vaurio ja jossain vaiheessa puu sitten lopulta kuolee ja kaatuu. Eli tämä meidän koivu ja teidän pihlajannekin aikanaan kuolee pois ja varmaan kannattaisi kaataa ennen sitä. En sitten tiedä kumpi mahtaa olla suurempi riski, jättää pihlaja kaatamatta ja saada se mahdollisesti sitten joku kaunis päivä niskaansa, vai uhmata tätä vanhan kansan uskomusta :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…