Siirry pääsisältöön

60 ikkunaaÄitienpäivä oli kaunis ja kaikin puolin ihana. On suuri etuoikeus saada olla äiti. Paras lahja onkin se, kun saa katsella näitä omia iloisia ja suloisia lapsia ja viettää aikaa heidän kanssaan. Ja tuo iskäkin on kyllä aika ihana myös. Kävimme kiinalaisessa ravintolassa syömässä ja oli kyllä ihan superhyvä lounas. Sai pitkästä aikaa vähän laittautuakin, kun viime aikoina on tosiaan tullut oltua aika tiiviisti kotosalla kotoisissa vaatteissa.

Me saimme nyt lopultakin kauan odotetun Kärcherin ikkunapesurin, jota pitäisi päästä piakkoin testaamaan. Ja pestäväähän sitten riittääkin. Talossa on kaikkiaan 60 ikkunaa ja 382 ikkunaruutua.Toivottavasti laite on yhtä hyvä, kuin miksi sitä on kehuttu. Olisin kyllä ottanut mielelläni jonkun pesijänkin sen pesurin jatkoksi, mutta se ei valitettavasti sisältynyt kauppaan.
Omat murut. On kiva katsoa, miten tärkeitä lapset ovat toisilleen. J on ottanut isoveljen tehtävän hienosti vastaan, kuten ovat toisetkin sisarukset. He ovat kovin huolehtivaisia pikkuveljestään.

Viikonloppuna grillattiin ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Kyllä grilliherkut maistuivatkin taas pitkästä aikaa todella hyvältä.

Kävimme tuossa illalla vielä katsomassa paikkaa kasvimaalle ja tarkastelimme kasvihuonettakin. Siinä on muutama lasi rikki ja kohta tulee kyllä jo kiire saada se kuntoon, jos meinaa tomaatit sinne siirtää. Kaikenlaista tekemistä riittää vähän joka puolella. Mutta sitähän se kevät usein teettää, vähän kaikkialla. Hauskaakin se tietysti on, kun ei ota liian suurta stressiä asioista ja ajattelee, että tekee sen minkä pystyy, eikä enempää.

 
Meille tuleekin tänään erityinen vieras. Hän on eräs lapsuuden ystäväni, joka saapuu meille tänne ensimmäistä kertaa. Emme ole nähneet muutamaan vuoteen ja odotan innolla tapaamistamme. Arvatenkin molemmilla on paljon kerrottavaa.
 
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Terv. Niina
 
 

Kommentit

 1. ja minä olen kironnut tämän oman pienen taloni yhdeksää ruutuikkunaa :D. Noiden muiden talojen ikkunoihin minun ei onneksi tarvitse puuttua... Mutta onnea urakkaan - pesuri on varmasti paikallaan!

  ja hyvää äitienpäivää näin jälkikäteen - grilliherkut näyttävät niin hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä vähän kauhistuttaa tuo urakka, mutta pakko se on tehdä. Eipä ikkunoiden pesu varmaan koskaan kovin hauskaa ole. Etenkään silloin jos välineet ovat huonot. Kovat odotukset on tuolta laitteelta, jonka kanssa ei pitäisi jäädä valuvia rantuja. Saa nähdä nyt sitten kuinka on.

   Poista
 2. On sulla pesemistä siellä ikkunoissa:) jospa se olisi hyvä se pesuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alku näyttää aika lupaavalta, mitä tuo isäntä sitä vähän testaili.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…

Kahvila Rengin Tupa ja eläinpiha avaa ovensa teille!

Mä olen niin ollut innoissani viime päivät, kun olen suunnitellut tulevaa ja saanut hääräillä tuossa meidän aittakahvilassa. Olen sisustanut, korjannut, maalannut hyllyä ja vaikka mitä muuta. Tuo on paikka, mihin saan purkaa mun yltiöromanttista ja tyttömäistä puoltani. Asioita, joita en meidän kodin puolelle toisi, mutta mikä sopii täydellisesti 1700-luvun aittaan ja sen hirsiseiniin.

Tulevana lauantaina 11.2 pidämme popup-kahvilaa Rengin Tuvassa ja sinne on siis kaikki tervetulleita klo.12-15! Ohjelmassa on myös talutusratsastusta ja keppihevosrataa ym. Eli lapset autoon ja suunta tänne meille. Myös hyviä tarjouksia ratsastustunneista ja kesän leireistä on luvassa tuolloin. Ja jos ei viikonloppuna pääse, niin viimeistään ensi kesänä kannattaa tulla poikkeamaan. Aiomme pitää nimittäin kesäkahvilaa tulevana kesänä. Ja siinä samalla kun herkuttelette maistuvilla kotileivonnaisilla, niin pääsette tutustumaan meidän hurmaaviin eläimiimme myös. Kesällä meillä asukasluku vain lisääntyy. V…