Siirry pääsisältöön

60 ikkunaaÄitienpäivä oli kaunis ja kaikin puolin ihana. On suuri etuoikeus saada olla äiti. Paras lahja onkin se, kun saa katsella näitä omia iloisia ja suloisia lapsia ja viettää aikaa heidän kanssaan. Ja tuo iskäkin on kyllä aika ihana myös. Kävimme kiinalaisessa ravintolassa syömässä ja oli kyllä ihan superhyvä lounas. Sai pitkästä aikaa vähän laittautuakin, kun viime aikoina on tosiaan tullut oltua aika tiiviisti kotosalla kotoisissa vaatteissa.

Me saimme nyt lopultakin kauan odotetun Kärcherin ikkunapesurin, jota pitäisi päästä piakkoin testaamaan. Ja pestäväähän sitten riittääkin. Talossa on kaikkiaan 60 ikkunaa ja 382 ikkunaruutua.Toivottavasti laite on yhtä hyvä, kuin miksi sitä on kehuttu. Olisin kyllä ottanut mielelläni jonkun pesijänkin sen pesurin jatkoksi, mutta se ei valitettavasti sisältynyt kauppaan.
Omat murut. On kiva katsoa, miten tärkeitä lapset ovat toisilleen. J on ottanut isoveljen tehtävän hienosti vastaan, kuten ovat toisetkin sisarukset. He ovat kovin huolehtivaisia pikkuveljestään.

Viikonloppuna grillattiin ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Kyllä grilliherkut maistuivatkin taas pitkästä aikaa todella hyvältä.

Kävimme tuossa illalla vielä katsomassa paikkaa kasvimaalle ja tarkastelimme kasvihuonettakin. Siinä on muutama lasi rikki ja kohta tulee kyllä jo kiire saada se kuntoon, jos meinaa tomaatit sinne siirtää. Kaikenlaista tekemistä riittää vähän joka puolella. Mutta sitähän se kevät usein teettää, vähän kaikkialla. Hauskaakin se tietysti on, kun ei ota liian suurta stressiä asioista ja ajattelee, että tekee sen minkä pystyy, eikä enempää.

 
Meille tuleekin tänään erityinen vieras. Hän on eräs lapsuuden ystäväni, joka saapuu meille tänne ensimmäistä kertaa. Emme ole nähneet muutamaan vuoteen ja odotan innolla tapaamistamme. Arvatenkin molemmilla on paljon kerrottavaa.
 
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Terv. Niina
 
 

Kommentit

 1. ja minä olen kironnut tämän oman pienen taloni yhdeksää ruutuikkunaa :D. Noiden muiden talojen ikkunoihin minun ei onneksi tarvitse puuttua... Mutta onnea urakkaan - pesuri on varmasti paikallaan!

  ja hyvää äitienpäivää näin jälkikäteen - grilliherkut näyttävät niin hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä vähän kauhistuttaa tuo urakka, mutta pakko se on tehdä. Eipä ikkunoiden pesu varmaan koskaan kovin hauskaa ole. Etenkään silloin jos välineet ovat huonot. Kovat odotukset on tuolta laitteelta, jonka kanssa ei pitäisi jäädä valuvia rantuja. Saa nähdä nyt sitten kuinka on.

   Poista
 2. On sulla pesemistä siellä ikkunoissa:) jospa se olisi hyvä se pesuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alku näyttää aika lupaavalta, mitä tuo isäntä sitä vähän testaili.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…