Siirry pääsisältöön

Tulppaanit ja OrvokitEilen istutin lisää orvokkeja amppeleihin ja ruukkuihin. Orvokit punamultaisen aitan edustalla ovat erittäin mukava yhdistelmä. Olen myös siirtänyt taas vähän lisää kasveja perennapenkkiin. Mutta matkaa penkin päähän on silti vielä monta metriä. Kaipa se vielä joku päivä on valmis. Ongelmani on se, etten voi tehdä puutarhahommia kuin aina pienen hetken kerrallaan, joten projektit tahtovat hieman venyä.

Kasvihuoneeseen tulee uudet lasit tämän viikon aikana ja kun ne on asennettu on alettava kiireesti tekemään pohjatyöt loppuun, jotta saan lopulta ne kasvit sinne siirreettyä. Laskin, että minulla olisi neljää eri tomaattilajiketta tulossa. Härkätomaatti on niistä uusin tuttavuus.

J:llä on synttärit tulossa ja niitä juhlitaan kahtena eri päivänä. Ensi maanantaina on kaverisynttärit ja seuraavana sunnuntaina sitten juhlimme sukulaisten kanssa. Ihanaa nähdä taas sitä omaa porukkaa, jota onkin jo kova ikävä. Kovasti tässä olen suunnitellut tarjoomuksia. Ajattelin tehdä useampaakin eri kakkua. Perinteisen täytekakun lisäksi olisi juustokakkua, brownieta ja sitten jokin uusi kokeilu vielä. Koristelujakin olen tuossa iltaisin jo vähän väkertänyt. Olen sitä mieltä, että lasten synttäreihin pitää vähän panostaakin. Ne ovat niin tärkeät vielä tuossa iässä. Ja kyllä itsekin nautin juhlien järjestämisestä ja suunnittelen niitä mielelläni.


 
 
 

                   Tulppaanit ovat juuri nyt parhaimmassa kukassaan. Kyllä ne vain ovatkin niin kovin kauniita ja ansaitsevat sen kaiken huomion, minkä saavat ollessaan pääsisäänkäynnin edustalla. 

Kommentit

 1. ihanan vihiriää t. iina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan. Nopeasti se kesä sitten aina tulee. Naapurikin kävi jo nurmikkoa ajamassa eilen ja ihan pyytämättä. Pohjalaiset ne on reiluja naapureita :)

   Poista
 2. Onpa kauniin kesäisiä kuvia! Huomasitko muuten, että Muonamiehen mökki -blogissa on sinulle tunnustus? Hauskaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kävinkin laittamassa sinulle sinne viestiä.

   Poista
 3. Siellä on tosi kesäisen näköistä! Ja ihan samanlaisia juttuja kuin täällä :D.

  Perennapenkin teko on vähän sellainen useamman vuoden projekti. Jos siinä hätäilee, sitä istuttaa kasvit liian lähelle toisiaan ja siiten niitä joutuu jo taas siirtelemään. Ensimmäisenä vuotena se näyttää aina kovin vajaalta, mutta silloin voi ottaa avuksi kesäkukat ja istuttaa niitä sinne täytteeksi :). Joten hitaasti hyvä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan tuntuu, että kesä tuli ihan yllättäin taas. Täytyy yrittää nyt ottaa siitä ilo irti, kun kerrankin on mahdollisuus olla kotona ja nauttia kesästä ihan täysillä.

   Olenkin laittanut tyhjille alueille kesäkukkaa tulemaan. Se on varmasti totta, että on hyvä malttaa odottaa monivuotisten kanssa ja laittaa vaikka sitten ensi kesänä taas jotakin lisää kasvamaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…