Siirry pääsisältöön

Tulppaanit ja OrvokitEilen istutin lisää orvokkeja amppeleihin ja ruukkuihin. Orvokit punamultaisen aitan edustalla ovat erittäin mukava yhdistelmä. Olen myös siirtänyt taas vähän lisää kasveja perennapenkkiin. Mutta matkaa penkin päähän on silti vielä monta metriä. Kaipa se vielä joku päivä on valmis. Ongelmani on se, etten voi tehdä puutarhahommia kuin aina pienen hetken kerrallaan, joten projektit tahtovat hieman venyä.

Kasvihuoneeseen tulee uudet lasit tämän viikon aikana ja kun ne on asennettu on alettava kiireesti tekemään pohjatyöt loppuun, jotta saan lopulta ne kasvit sinne siirreettyä. Laskin, että minulla olisi neljää eri tomaattilajiketta tulossa. Härkätomaatti on niistä uusin tuttavuus.

J:llä on synttärit tulossa ja niitä juhlitaan kahtena eri päivänä. Ensi maanantaina on kaverisynttärit ja seuraavana sunnuntaina sitten juhlimme sukulaisten kanssa. Ihanaa nähdä taas sitä omaa porukkaa, jota onkin jo kova ikävä. Kovasti tässä olen suunnitellut tarjoomuksia. Ajattelin tehdä useampaakin eri kakkua. Perinteisen täytekakun lisäksi olisi juustokakkua, brownieta ja sitten jokin uusi kokeilu vielä. Koristelujakin olen tuossa iltaisin jo vähän väkertänyt. Olen sitä mieltä, että lasten synttäreihin pitää vähän panostaakin. Ne ovat niin tärkeät vielä tuossa iässä. Ja kyllä itsekin nautin juhlien järjestämisestä ja suunnittelen niitä mielelläni.


 
 
 

                   Tulppaanit ovat juuri nyt parhaimmassa kukassaan. Kyllä ne vain ovatkin niin kovin kauniita ja ansaitsevat sen kaiken huomion, minkä saavat ollessaan pääsisäänkäynnin edustalla. 

Kommentit

 1. ihanan vihiriää t. iina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan. Nopeasti se kesä sitten aina tulee. Naapurikin kävi jo nurmikkoa ajamassa eilen ja ihan pyytämättä. Pohjalaiset ne on reiluja naapureita :)

   Poista
 2. Onpa kauniin kesäisiä kuvia! Huomasitko muuten, että Muonamiehen mökki -blogissa on sinulle tunnustus? Hauskaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kävinkin laittamassa sinulle sinne viestiä.

   Poista
 3. Siellä on tosi kesäisen näköistä! Ja ihan samanlaisia juttuja kuin täällä :D.

  Perennapenkin teko on vähän sellainen useamman vuoden projekti. Jos siinä hätäilee, sitä istuttaa kasvit liian lähelle toisiaan ja siiten niitä joutuu jo taas siirtelemään. Ensimmäisenä vuotena se näyttää aina kovin vajaalta, mutta silloin voi ottaa avuksi kesäkukat ja istuttaa niitä sinne täytteeksi :). Joten hitaasti hyvä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan tuntuu, että kesä tuli ihan yllättäin taas. Täytyy yrittää nyt ottaa siitä ilo irti, kun kerrankin on mahdollisuus olla kotona ja nauttia kesästä ihan täysillä.

   Olenkin laittanut tyhjille alueille kesäkukkaa tulemaan. Se on varmasti totta, että on hyvä malttaa odottaa monivuotisten kanssa ja laittaa vaikka sitten ensi kesänä taas jotakin lisää kasvamaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …