Siirry pääsisältöön

Tulppaanit ja OrvokitEilen istutin lisää orvokkeja amppeleihin ja ruukkuihin. Orvokit punamultaisen aitan edustalla ovat erittäin mukava yhdistelmä. Olen myös siirtänyt taas vähän lisää kasveja perennapenkkiin. Mutta matkaa penkin päähän on silti vielä monta metriä. Kaipa se vielä joku päivä on valmis. Ongelmani on se, etten voi tehdä puutarhahommia kuin aina pienen hetken kerrallaan, joten projektit tahtovat hieman venyä.

Kasvihuoneeseen tulee uudet lasit tämän viikon aikana ja kun ne on asennettu on alettava kiireesti tekemään pohjatyöt loppuun, jotta saan lopulta ne kasvit sinne siirreettyä. Laskin, että minulla olisi neljää eri tomaattilajiketta tulossa. Härkätomaatti on niistä uusin tuttavuus.

J:llä on synttärit tulossa ja niitä juhlitaan kahtena eri päivänä. Ensi maanantaina on kaverisynttärit ja seuraavana sunnuntaina sitten juhlimme sukulaisten kanssa. Ihanaa nähdä taas sitä omaa porukkaa, jota onkin jo kova ikävä. Kovasti tässä olen suunnitellut tarjoomuksia. Ajattelin tehdä useampaakin eri kakkua. Perinteisen täytekakun lisäksi olisi juustokakkua, brownieta ja sitten jokin uusi kokeilu vielä. Koristelujakin olen tuossa iltaisin jo vähän väkertänyt. Olen sitä mieltä, että lasten synttäreihin pitää vähän panostaakin. Ne ovat niin tärkeät vielä tuossa iässä. Ja kyllä itsekin nautin juhlien järjestämisestä ja suunnittelen niitä mielelläni.


 
 
 

                   Tulppaanit ovat juuri nyt parhaimmassa kukassaan. Kyllä ne vain ovatkin niin kovin kauniita ja ansaitsevat sen kaiken huomion, minkä saavat ollessaan pääsisäänkäynnin edustalla. 

Kommentit

 1. ihanan vihiriää t. iina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan. Nopeasti se kesä sitten aina tulee. Naapurikin kävi jo nurmikkoa ajamassa eilen ja ihan pyytämättä. Pohjalaiset ne on reiluja naapureita :)

   Poista
 2. Onpa kauniin kesäisiä kuvia! Huomasitko muuten, että Muonamiehen mökki -blogissa on sinulle tunnustus? Hauskaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kävinkin laittamassa sinulle sinne viestiä.

   Poista
 3. Siellä on tosi kesäisen näköistä! Ja ihan samanlaisia juttuja kuin täällä :D.

  Perennapenkin teko on vähän sellainen useamman vuoden projekti. Jos siinä hätäilee, sitä istuttaa kasvit liian lähelle toisiaan ja siiten niitä joutuu jo taas siirtelemään. Ensimmäisenä vuotena se näyttää aina kovin vajaalta, mutta silloin voi ottaa avuksi kesäkukat ja istuttaa niitä sinne täytteeksi :). Joten hitaasti hyvä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan tuntuu, että kesä tuli ihan yllättäin taas. Täytyy yrittää nyt ottaa siitä ilo irti, kun kerrankin on mahdollisuus olla kotona ja nauttia kesästä ihan täysillä.

   Olenkin laittanut tyhjille alueille kesäkukkaa tulemaan. Se on varmasti totta, että on hyvä malttaa odottaa monivuotisten kanssa ja laittaa vaikka sitten ensi kesänä taas jotakin lisää kasvamaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…