Siirry pääsisältöön

Tiistain touhuilutTämä päivä on ollut jotenkin niin ihana. Vaikka yö oli erittäin katkonainen, koska L syö nykyisin jopa tunnin välein, niin siitä huolimatta olen ollut energiaa täynnä. Aamulla käytiin ensimmäiseksi neuvolassa ja samalla siinä tuli tehtyä sopiva vaunulenkki. Sen jälkeen aloin kaivamaan kukkapenkin reunuksille vakoa ja toin lisää multaa. Päätimme laittaa koivunrungot reunalle, vaikkei ne ikuisia olekaan. Katsotaan nyt kuinka kauan kestävät ennen kuin lahoavat.

Ompelin myös Rengin tupaan vähän rekvisiittaa. Ompelukoneella ompeleminen on oikeastaan ainoa käsityömuoto, josta pidän. Se on sopivan nopeatempoista. Neulominen on ollut minusta aina jotenkin tylsää. Tosin viimeksi olen pidellyt puikkoja joskus yläasteella, joten en mene vannomaan vaikka se tänä päivänä tuntuisikin ihan erilaiselta. Täytyy varmaan kokeilla jossain vaiheessa.

Niin moni asia on muuttunut kun ikää on tullut lisää. Nyt minusta tuntuu, että olen enemmän aikuistunut tänne muutettuani. Elämä tuntuu mukavan rauhalliselta, enkä muuta kaipaakaan. Nautin eniten kaikkein arkisimmista asioista. Pidän erittäin paljon ruuanlaitosta ja leivon myös mielelläni. Nyt äitiyslomallani olen leiponut enemmän kuin varmaan koko elämäni aikana yhteensä. Olen myös kehittynyt siinä huimasti. Enää ei pelota kokeilla uusiakaan leipomuksia. Kotona on ihana olla ja viettää aikaa perheen kanssa. Sitä tärkeämpää ei olekaan.

Pihalampemme on täynnä sammakonkutua. Kohta lammenrannassa heinikossa loikkii pikkusammakoita. Suloista, vaikkakin hieman epämiellyttävää. Mutta sammakot kuuluu kesään ja lampi on niiden koti. Ja lapset rakastavat sammakoita. Haluaisin laittaa lumpeita lammenpohjaan kasvamaan. Lumpeenkukat ovat niin kauniita. En vain oikein ymmärrä miten ne sinne istutetaan.


Niina

Kommentit

 1. otin haasteen vastaan, utelias kun olen, ja googlasin: http://kotiliesi.fi/puutarha/neuvot-vinkit/istuta-lumpeet-nain

  Että ei kun lumpeita istuttamaan! Google on ihme paikka, sieltä löytyy kyllä ihan mitä vain - tosin tässä asiassa löytyi enemmän ohjeita siihen, miten lumpeista pääsee eroon :D. Ihan samanlaista kukkapenkkiä olen täällä väkertänyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos vaan. Kiva kun laitoit tuon ohjeen. Minäpäs rupean toteuttamaan tuota suunnitelmaa sitten. Kyllä googlesta tuntuu löytyvän kaikkeen vastaus. Jotenkin sitä vaan ei vieläkään aina muista käyttää.

   Hetken jo kerkisin katua mokoman penkin perustamista, kun se tuntuu niin monimutkaiselta projektilta ja yllättävän kova työ oli tuon pohjankin kanssa. Hirveästi maan alta sai repiä erinäisiä kasvin juuriakin, jotteivat valtaisi tuota kukkien kasvualustaa täysin. Onneksi nyt on vuorossa se kivempi osuus, mikäli löydän ne haluamani kasvit sinne ilman suurempia ongelmia.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…

Kahvila Rengin Tupa ja eläinpiha avaa ovensa teille!

Mä olen niin ollut innoissani viime päivät, kun olen suunnitellut tulevaa ja saanut hääräillä tuossa meidän aittakahvilassa. Olen sisustanut, korjannut, maalannut hyllyä ja vaikka mitä muuta. Tuo on paikka, mihin saan purkaa mun yltiöromanttista ja tyttömäistä puoltani. Asioita, joita en meidän kodin puolelle toisi, mutta mikä sopii täydellisesti 1700-luvun aittaan ja sen hirsiseiniin.

Tulevana lauantaina 11.2 pidämme popup-kahvilaa Rengin Tuvassa ja sinne on siis kaikki tervetulleita klo.12-15! Ohjelmassa on myös talutusratsastusta ja keppihevosrataa ym. Eli lapset autoon ja suunta tänne meille. Myös hyviä tarjouksia ratsastustunneista ja kesän leireistä on luvassa tuolloin. Ja jos ei viikonloppuna pääse, niin viimeistään ensi kesänä kannattaa tulla poikkeamaan. Aiomme pitää nimittäin kesäkahvilaa tulevana kesänä. Ja siinä samalla kun herkuttelette maistuvilla kotileivonnaisilla, niin pääsette tutustumaan meidän hurmaaviin eläimiimme myös. Kesällä meillä asukasluku vain lisääntyy. V…