Siirry pääsisältöön

Tiistain touhuilutTämä päivä on ollut jotenkin niin ihana. Vaikka yö oli erittäin katkonainen, koska L syö nykyisin jopa tunnin välein, niin siitä huolimatta olen ollut energiaa täynnä. Aamulla käytiin ensimmäiseksi neuvolassa ja samalla siinä tuli tehtyä sopiva vaunulenkki. Sen jälkeen aloin kaivamaan kukkapenkin reunuksille vakoa ja toin lisää multaa. Päätimme laittaa koivunrungot reunalle, vaikkei ne ikuisia olekaan. Katsotaan nyt kuinka kauan kestävät ennen kuin lahoavat.

Ompelin myös Rengin tupaan vähän rekvisiittaa. Ompelukoneella ompeleminen on oikeastaan ainoa käsityömuoto, josta pidän. Se on sopivan nopeatempoista. Neulominen on ollut minusta aina jotenkin tylsää. Tosin viimeksi olen pidellyt puikkoja joskus yläasteella, joten en mene vannomaan vaikka se tänä päivänä tuntuisikin ihan erilaiselta. Täytyy varmaan kokeilla jossain vaiheessa.

Niin moni asia on muuttunut kun ikää on tullut lisää. Nyt minusta tuntuu, että olen enemmän aikuistunut tänne muutettuani. Elämä tuntuu mukavan rauhalliselta, enkä muuta kaipaakaan. Nautin eniten kaikkein arkisimmista asioista. Pidän erittäin paljon ruuanlaitosta ja leivon myös mielelläni. Nyt äitiyslomallani olen leiponut enemmän kuin varmaan koko elämäni aikana yhteensä. Olen myös kehittynyt siinä huimasti. Enää ei pelota kokeilla uusiakaan leipomuksia. Kotona on ihana olla ja viettää aikaa perheen kanssa. Sitä tärkeämpää ei olekaan.

Pihalampemme on täynnä sammakonkutua. Kohta lammenrannassa heinikossa loikkii pikkusammakoita. Suloista, vaikkakin hieman epämiellyttävää. Mutta sammakot kuuluu kesään ja lampi on niiden koti. Ja lapset rakastavat sammakoita. Haluaisin laittaa lumpeita lammenpohjaan kasvamaan. Lumpeenkukat ovat niin kauniita. En vain oikein ymmärrä miten ne sinne istutetaan.


Niina

Kommentit

 1. otin haasteen vastaan, utelias kun olen, ja googlasin: http://kotiliesi.fi/puutarha/neuvot-vinkit/istuta-lumpeet-nain

  Että ei kun lumpeita istuttamaan! Google on ihme paikka, sieltä löytyy kyllä ihan mitä vain - tosin tässä asiassa löytyi enemmän ohjeita siihen, miten lumpeista pääsee eroon :D. Ihan samanlaista kukkapenkkiä olen täällä väkertänyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos vaan. Kiva kun laitoit tuon ohjeen. Minäpäs rupean toteuttamaan tuota suunnitelmaa sitten. Kyllä googlesta tuntuu löytyvän kaikkeen vastaus. Jotenkin sitä vaan ei vieläkään aina muista käyttää.

   Hetken jo kerkisin katua mokoman penkin perustamista, kun se tuntuu niin monimutkaiselta projektilta ja yllättävän kova työ oli tuon pohjankin kanssa. Hirveästi maan alta sai repiä erinäisiä kasvin juuriakin, jotteivat valtaisi tuota kukkien kasvualustaa täysin. Onneksi nyt on vuorossa se kivempi osuus, mikäli löydän ne haluamani kasvit sinne ilman suurempia ongelmia.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…