Siirry pääsisältöön

Tiistain touhuilutTämä päivä on ollut jotenkin niin ihana. Vaikka yö oli erittäin katkonainen, koska L syö nykyisin jopa tunnin välein, niin siitä huolimatta olen ollut energiaa täynnä. Aamulla käytiin ensimmäiseksi neuvolassa ja samalla siinä tuli tehtyä sopiva vaunulenkki. Sen jälkeen aloin kaivamaan kukkapenkin reunuksille vakoa ja toin lisää multaa. Päätimme laittaa koivunrungot reunalle, vaikkei ne ikuisia olekaan. Katsotaan nyt kuinka kauan kestävät ennen kuin lahoavat.

Ompelin myös Rengin tupaan vähän rekvisiittaa. Ompelukoneella ompeleminen on oikeastaan ainoa käsityömuoto, josta pidän. Se on sopivan nopeatempoista. Neulominen on ollut minusta aina jotenkin tylsää. Tosin viimeksi olen pidellyt puikkoja joskus yläasteella, joten en mene vannomaan vaikka se tänä päivänä tuntuisikin ihan erilaiselta. Täytyy varmaan kokeilla jossain vaiheessa.

Niin moni asia on muuttunut kun ikää on tullut lisää. Nyt minusta tuntuu, että olen enemmän aikuistunut tänne muutettuani. Elämä tuntuu mukavan rauhalliselta, enkä muuta kaipaakaan. Nautin eniten kaikkein arkisimmista asioista. Pidän erittäin paljon ruuanlaitosta ja leivon myös mielelläni. Nyt äitiyslomallani olen leiponut enemmän kuin varmaan koko elämäni aikana yhteensä. Olen myös kehittynyt siinä huimasti. Enää ei pelota kokeilla uusiakaan leipomuksia. Kotona on ihana olla ja viettää aikaa perheen kanssa. Sitä tärkeämpää ei olekaan.

Pihalampemme on täynnä sammakonkutua. Kohta lammenrannassa heinikossa loikkii pikkusammakoita. Suloista, vaikkakin hieman epämiellyttävää. Mutta sammakot kuuluu kesään ja lampi on niiden koti. Ja lapset rakastavat sammakoita. Haluaisin laittaa lumpeita lammenpohjaan kasvamaan. Lumpeenkukat ovat niin kauniita. En vain oikein ymmärrä miten ne sinne istutetaan.


Niina

Kommentit

 1. otin haasteen vastaan, utelias kun olen, ja googlasin: http://kotiliesi.fi/puutarha/neuvot-vinkit/istuta-lumpeet-nain

  Että ei kun lumpeita istuttamaan! Google on ihme paikka, sieltä löytyy kyllä ihan mitä vain - tosin tässä asiassa löytyi enemmän ohjeita siihen, miten lumpeista pääsee eroon :D. Ihan samanlaista kukkapenkkiä olen täällä väkertänyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos vaan. Kiva kun laitoit tuon ohjeen. Minäpäs rupean toteuttamaan tuota suunnitelmaa sitten. Kyllä googlesta tuntuu löytyvän kaikkeen vastaus. Jotenkin sitä vaan ei vieläkään aina muista käyttää.

   Hetken jo kerkisin katua mokoman penkin perustamista, kun se tuntuu niin monimutkaiselta projektilta ja yllättävän kova työ oli tuon pohjankin kanssa. Hirveästi maan alta sai repiä erinäisiä kasvin juuriakin, jotteivat valtaisi tuota kukkien kasvualustaa täysin. Onneksi nyt on vuorossa se kivempi osuus, mikäli löydän ne haluamani kasvit sinne ilman suurempia ongelmia.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …