Siirry pääsisältöön

Eteisen talonpoikaiset, sekä reissuun lähtöä


Kohta pakkaudutaan autoon kolmen hengen porukalla, eli pojat ja minä. Vähän kyllä jännittää tuo matka, jota onkin lähes 250km. Saas nähdä joudutaanko pysähtelemään moneenkin kertaan. Nyt tuli ensimmäistä kertaa mieleen, että tässä tilanteessa olisi pullolapsen kanssa varmaan hieman helpompaa, jos matkan aikana tulee nälkä. Mutta positiivisella asenteella ja ilman kiirettä varmasti matkasta selvitään. Ja perillä kuitenkin odottaa ne rakkaat, joiden takia kyllä kannattaa ajella.

Eteisen sisustus ja muodonmuutos olisi kutakuinkin valmis. Tila oli kyllä hieman haasteellinen, koska ikkunoita on paljon ja oviakin useampi. Eteinen on ollut aikoinaan talvipuutarha, jossa on multa tuoksunut ja kukkapenkit ovat kiertäneet ikkunoiden viertä. Se on remontoitu samalla, kuin talon muutkin tilat parisen vuotta sitten.

Eteisen sisustuksen tavoitteina oli saada lisää säilytystilaa, naulakoita sekä istumapaikkoja. Saunaosasto sijaitsee tässä siivessä, joten ajatuksena oli, että saunomisen välillä voisi käydä vähän istuskelemassa eteisessä ja katsella ikkunasta puutarhaan.

 
 
 
Nurkkahyllynä toimii vanha kananmunalaatikko. Suuri puulaatikko taas on mitä parhain esimerkiksi vähemmän tarvittavien kenkien säilytykseen. Aitasta löytyi myös tämä armeijanvihreä laatikko. En tiedä missä käytössä se on ollut, mutta nyt siellä säilyy aurinkolasit ja muut pikkutavarat.
 
 
Punainen talonpoikaistuoli sopi mainiosti kaapin viereen ja punainen puuvati löysi paikkansa kaapin päältä puulaatikon vierestä. Näissäkin voi tarvittaessa jotakin säilyttää. Naulakko etsii vielä toistaiseksi paikkaansa. Sen löysin vintiltä ja ajattelin sen sopivan tähän tilaan.

 
 
Saunan sisäänkäynnin edustalla oleva upea peili on kurikkalaisyrityksen nimeltä Enkeliverstas kädenjälkeä. Peili on tehty talon alkuperäisistä ikkunapokista. Meillä on toinen samanlainen pääsisäänkäynnin eteishallissa.
 
 
 
Ja nyt toivotan hyvää viikonloppua kaikille! Me tästä lähdemmekin kohti Keski-Suomea.
Heippa!


Kommentit

 1. Blogisi on ihana ja aion näyttää sitä vanhemmilleni heti tilaisuuden tullen :) He kun ovat ihastuneet talonpoikaisantiikkiin, jota teidän kodissanne näyttää olevan :) Voisitte melkein järjestää maksullisia kierroksia kartanossanne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:) Me ollaan vähän hurahdettu näihin :D

   Poista
 2. Olipa ihana talo teillä. Oletteko itse remontoineet? Meillä on uudehko omakotitalo, mutta haaveilen että voisi hankkia toisen asunnon, johon voisi sitten sisustaa vanhoilla huonekaluilla tai miksei myös yhdistää vanhaa desingia myös. Miten teiltäpäin löytää vanhoja huonekaluja ja tavaroita? Täällä (p-pohjanmaa) ei kirppareilla juurikaan ole vanhaa, tai jos on hinnat ovat pilvissä samoin huutokaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Taloa on itse remontoitu tosiaan. Kyseessähän on mieheni sukutila, jossa hän on jo 18:sta isäntä samaa sukua. Me emme ole tänne joutuneet paljoakaan itse ostamaan vanhoja huonekaluja. Ne ovat olleet täällä jo valmiina. Joitakin on tullut hankittua antiikkiliikkeestä, kuten kurikkalaisesta Faaraon Antiikista. Niin, taitaa olla että vanhasta joutuu maksamaan toisinaan paljonkin, mutta joskus saattaa tulla niitä löytöjä vastaan. Onhan tämä varmaan vähän sellainen harrastus, että pikkuhiljaa kannattaa tehdä hankintoja ja pitää silmät auki löytöjen varalta, niin ei tarvitse katua maksaessaan liian kovia hintoja.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…