Siirry pääsisältöön

Eteisen talonpoikaiset, sekä reissuun lähtöä


Kohta pakkaudutaan autoon kolmen hengen porukalla, eli pojat ja minä. Vähän kyllä jännittää tuo matka, jota onkin lähes 250km. Saas nähdä joudutaanko pysähtelemään moneenkin kertaan. Nyt tuli ensimmäistä kertaa mieleen, että tässä tilanteessa olisi pullolapsen kanssa varmaan hieman helpompaa, jos matkan aikana tulee nälkä. Mutta positiivisella asenteella ja ilman kiirettä varmasti matkasta selvitään. Ja perillä kuitenkin odottaa ne rakkaat, joiden takia kyllä kannattaa ajella.

Eteisen sisustus ja muodonmuutos olisi kutakuinkin valmis. Tila oli kyllä hieman haasteellinen, koska ikkunoita on paljon ja oviakin useampi. Eteinen on ollut aikoinaan talvipuutarha, jossa on multa tuoksunut ja kukkapenkit ovat kiertäneet ikkunoiden viertä. Se on remontoitu samalla, kuin talon muutkin tilat parisen vuotta sitten.

Eteisen sisustuksen tavoitteina oli saada lisää säilytystilaa, naulakoita sekä istumapaikkoja. Saunaosasto sijaitsee tässä siivessä, joten ajatuksena oli, että saunomisen välillä voisi käydä vähän istuskelemassa eteisessä ja katsella ikkunasta puutarhaan.

 
 
 
Nurkkahyllynä toimii vanha kananmunalaatikko. Suuri puulaatikko taas on mitä parhain esimerkiksi vähemmän tarvittavien kenkien säilytykseen. Aitasta löytyi myös tämä armeijanvihreä laatikko. En tiedä missä käytössä se on ollut, mutta nyt siellä säilyy aurinkolasit ja muut pikkutavarat.
 
 
Punainen talonpoikaistuoli sopi mainiosti kaapin viereen ja punainen puuvati löysi paikkansa kaapin päältä puulaatikon vierestä. Näissäkin voi tarvittaessa jotakin säilyttää. Naulakko etsii vielä toistaiseksi paikkaansa. Sen löysin vintiltä ja ajattelin sen sopivan tähän tilaan.

 
 
Saunan sisäänkäynnin edustalla oleva upea peili on kurikkalaisyrityksen nimeltä Enkeliverstas kädenjälkeä. Peili on tehty talon alkuperäisistä ikkunapokista. Meillä on toinen samanlainen pääsisäänkäynnin eteishallissa.
 
 
 
Ja nyt toivotan hyvää viikonloppua kaikille! Me tästä lähdemmekin kohti Keski-Suomea.
Heippa!


Kommentit

 1. Blogisi on ihana ja aion näyttää sitä vanhemmilleni heti tilaisuuden tullen :) He kun ovat ihastuneet talonpoikaisantiikkiin, jota teidän kodissanne näyttää olevan :) Voisitte melkein järjestää maksullisia kierroksia kartanossanne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:) Me ollaan vähän hurahdettu näihin :D

   Poista
 2. Olipa ihana talo teillä. Oletteko itse remontoineet? Meillä on uudehko omakotitalo, mutta haaveilen että voisi hankkia toisen asunnon, johon voisi sitten sisustaa vanhoilla huonekaluilla tai miksei myös yhdistää vanhaa desingia myös. Miten teiltäpäin löytää vanhoja huonekaluja ja tavaroita? Täällä (p-pohjanmaa) ei kirppareilla juurikaan ole vanhaa, tai jos on hinnat ovat pilvissä samoin huutokaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Taloa on itse remontoitu tosiaan. Kyseessähän on mieheni sukutila, jossa hän on jo 18:sta isäntä samaa sukua. Me emme ole tänne joutuneet paljoakaan itse ostamaan vanhoja huonekaluja. Ne ovat olleet täällä jo valmiina. Joitakin on tullut hankittua antiikkiliikkeestä, kuten kurikkalaisesta Faaraon Antiikista. Niin, taitaa olla että vanhasta joutuu maksamaan toisinaan paljonkin, mutta joskus saattaa tulla niitä löytöjä vastaan. Onhan tämä varmaan vähän sellainen harrastus, että pikkuhiljaa kannattaa tehdä hankintoja ja pitää silmät auki löytöjen varalta, niin ei tarvitse katua maksaessaan liian kovia hintoja.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …