Siirry pääsisältöön

Eteisen talonpoikaiset, sekä reissuun lähtöä


Kohta pakkaudutaan autoon kolmen hengen porukalla, eli pojat ja minä. Vähän kyllä jännittää tuo matka, jota onkin lähes 250km. Saas nähdä joudutaanko pysähtelemään moneenkin kertaan. Nyt tuli ensimmäistä kertaa mieleen, että tässä tilanteessa olisi pullolapsen kanssa varmaan hieman helpompaa, jos matkan aikana tulee nälkä. Mutta positiivisella asenteella ja ilman kiirettä varmasti matkasta selvitään. Ja perillä kuitenkin odottaa ne rakkaat, joiden takia kyllä kannattaa ajella.

Eteisen sisustus ja muodonmuutos olisi kutakuinkin valmis. Tila oli kyllä hieman haasteellinen, koska ikkunoita on paljon ja oviakin useampi. Eteinen on ollut aikoinaan talvipuutarha, jossa on multa tuoksunut ja kukkapenkit ovat kiertäneet ikkunoiden viertä. Se on remontoitu samalla, kuin talon muutkin tilat parisen vuotta sitten.

Eteisen sisustuksen tavoitteina oli saada lisää säilytystilaa, naulakoita sekä istumapaikkoja. Saunaosasto sijaitsee tässä siivessä, joten ajatuksena oli, että saunomisen välillä voisi käydä vähän istuskelemassa eteisessä ja katsella ikkunasta puutarhaan.

 
 
 
Nurkkahyllynä toimii vanha kananmunalaatikko. Suuri puulaatikko taas on mitä parhain esimerkiksi vähemmän tarvittavien kenkien säilytykseen. Aitasta löytyi myös tämä armeijanvihreä laatikko. En tiedä missä käytössä se on ollut, mutta nyt siellä säilyy aurinkolasit ja muut pikkutavarat.
 
 
Punainen talonpoikaistuoli sopi mainiosti kaapin viereen ja punainen puuvati löysi paikkansa kaapin päältä puulaatikon vierestä. Näissäkin voi tarvittaessa jotakin säilyttää. Naulakko etsii vielä toistaiseksi paikkaansa. Sen löysin vintiltä ja ajattelin sen sopivan tähän tilaan.

 
 
Saunan sisäänkäynnin edustalla oleva upea peili on kurikkalaisyrityksen nimeltä Enkeliverstas kädenjälkeä. Peili on tehty talon alkuperäisistä ikkunapokista. Meillä on toinen samanlainen pääsisäänkäynnin eteishallissa.
 
 
 
Ja nyt toivotan hyvää viikonloppua kaikille! Me tästä lähdemmekin kohti Keski-Suomea.
Heippa!


Kommentit

 1. Blogisi on ihana ja aion näyttää sitä vanhemmilleni heti tilaisuuden tullen :) He kun ovat ihastuneet talonpoikaisantiikkiin, jota teidän kodissanne näyttää olevan :) Voisitte melkein järjestää maksullisia kierroksia kartanossanne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:) Me ollaan vähän hurahdettu näihin :D

   Poista
 2. Olipa ihana talo teillä. Oletteko itse remontoineet? Meillä on uudehko omakotitalo, mutta haaveilen että voisi hankkia toisen asunnon, johon voisi sitten sisustaa vanhoilla huonekaluilla tai miksei myös yhdistää vanhaa desingia myös. Miten teiltäpäin löytää vanhoja huonekaluja ja tavaroita? Täällä (p-pohjanmaa) ei kirppareilla juurikaan ole vanhaa, tai jos on hinnat ovat pilvissä samoin huutokaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Taloa on itse remontoitu tosiaan. Kyseessähän on mieheni sukutila, jossa hän on jo 18:sta isäntä samaa sukua. Me emme ole tänne joutuneet paljoakaan itse ostamaan vanhoja huonekaluja. Ne ovat olleet täällä jo valmiina. Joitakin on tullut hankittua antiikkiliikkeestä, kuten kurikkalaisesta Faaraon Antiikista. Niin, taitaa olla että vanhasta joutuu maksamaan toisinaan paljonkin, mutta joskus saattaa tulla niitä löytöjä vastaan. Onhan tämä varmaan vähän sellainen harrastus, että pikkuhiljaa kannattaa tehdä hankintoja ja pitää silmät auki löytöjen varalta, niin ei tarvitse katua maksaessaan liian kovia hintoja.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…