Siirry pääsisältöön

Kurkistus Rengin tupaanHaaveilin jo viime kesäksi laittavani osaa puotirakennuksesta kesäasuttavaan kuntoon. Aikaa ei siihen sitten ollutkaan, mutta jos täksi kesäksi kerkiäisin. Rakennus käsittää 6 erillistä tilaa. Toisessa päässä on vanha rengin tupa ja keskellä kaksi aittaa. Yhdestä aitasta vievät rappuset yläkertaan suureen vinttitilaan ja rakennuksen toisesta päädystä on kulku yläkerran kahteen päätyhuoneeseen, jotka ovat olleet piikojen käytössä. Olen miettinyt, miten tästä saisi myös oivan kesäkahvilan. Olisi aivan ihanaa pitää sellaista. Sisustaisin huoneet vanhaan tyyliin tietenkin. Meiltä löytyisi sinne varmasti sopivia huonekalujakin. Esimerkiksi pitkä sininen talonpoikaispöytä tuoleineen, keltainen sivusta vedettävä sänky kävisi hyvin myös ja ihanat astiakaappi ja patakaappi tietenkin. Yläkerrassa voisi olla käsitöitä ja sisustusjuttuja myynnissä. Tuotteet asettelisin vanhan höyläpenkin päälle. Se on todella ihastuttava ilmestys jo yksinäänkin. Puistoon laittaisin pöytiä satoja vuosia vanhojen koivujen alle, jonka äärellä voisi rauhoittua kahvikupin ja tuoreen leivoksen kanssa ihailemaan kaunista näköalaa kohti Kyrönjokea. Museossa voisi taas vierailjat tutustua entisajan esineistöön.

Kevät saa minussa aina aikaan tämän ideoiden loputtoman virtauksen. Niitä tulee sitä vauhtia, etten millään kerkiä tietenkään kaikkea toteuttaakaan, mutta siinä huumassa on hauska olla. Ja nyt kotiäitinä jotenkin kaipaa vähän vaihtelua muutenkin tähän tasaiseen elämään. Minulle ei millään riitä se, että päivän ainoan "oman aikani" käyttäisin sohvalla sisustuslehteä selaten tai päikkäreitä nukkuen. Toisaalta täällä on kyllä niin paljon tekemistä, ettei liian pitkäksi aikaa sovi sohvalle jäädäkään. Mutta kahvilahaaveet jätetään ainakin toistaiseksi hautumaan ja jos keskittyisin nyt niihin kesähuoneisiin, aloittaen Rengin tuvasta.

Kuvasin tänään Rengin tupaa ja sen ihania yksityiskohtia. Siitä tulee kaunis tila, joka henkii entisaikojen tunnelmaa.


Tämä ihana vanha höyläpenkki on vienyt sydämeni. Sen kulunut pinta kaikkine kolhuineen ja yksityiskohtineen on uskomattoman kaunis.
 
Tässä on tilan ainut säästynyt pönttöuuni. Onneksi edes yksi on jäljellä. En tiedä onko se toimiva, mutta ainakin tuo näköä tilaan, jos ei muuta.Ja vielä vähän lisää tätä ihanuutta.
 
En malta odottaa, että pääsen laittamaan paikkoja kuntoon. Täällä voi hyödyntää niitä vanhoja kalusteita, jotka eivät päärakennukseen sovi. Ehkäpä joku uskaltautuu yöpymään täällä vielä tänä kesänä :)
 


Kommentit

  1. on sulla varsinainen aarreaitta siellä!!!. Ja se kesäkahvila, jatka vain unelmoimista! Saattaa vaikka toteutua - jos ei tänä kesänä niin sitten ehkä seuraavana! Ainakin puitteet on kunnossa :). Voit sitten kysyä vinkkejä, jos saan tuon oman kesäkahvilani pystyyn :).

    VastaaPoista
  2. Kiitos, uskon että jonain päivänä se vois olla mahdollistakin. Olen lukenutkin suurella mielenkiinnolla sinun kirjoituksiasi omasta kahvilastasi. Se tulee olemaan varmasti aivan ihana paikka :) Toivotan paljon onnea ja voimia yrityksellesi. Ihanaa, että haluat myös tuoda entisaikojen tunnelmaa tähän päivään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosi suomalaista ja tue pienyrittäjiä. Haastan kaikki bloggaajat mukaan!

Hei!

Tällä kertaa haluan kertoa teille mielipiteeni siitä, miten meidän tulisi mielestäni muistaa suosia kotimaisuutta ja etenkin pienyrittäjiämme. Näin joulun alla se on kovin ajankohtainen aihe, koska joulu on monien yritysten sesonkiaikaa ja pienille yrityksille erityisesti tärkeä aika tehdä rahaa. Olen itse syntynyt yrittäjäperheeseen, jonka vuoksi aihe on minulle siksi niin tärkeä ja läheinen. Olen muutenkin sitä mieltä, että meidän suomalaisten tulisi puhaltaa enemmän yhteen hiileen ja tämä on yksi erittäin hyvä keino toteuttaa sitä.

Tässä siis haaste myös bloggareille! <3 Napatkaa siitä ;)

1.Tee postaus pienyrityksestä, jonka tuotteita käytät tai jotka ovat sinulle mieluisia.

2.Tue pienyrittäjyyttä ostamalla mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita joulunaikaan ja kerro niistä blogissasi

3. Toteuta näistä toinen tai molemmat kohdat ja kerro siitä minulle kommenttialueella, niin tutustun mielelläni postaukseesi!

Huom! Ei harrasteta haasteessa kaupallista yhteistyötä vaan pyytee…

Kuin uuden alku

Hei!

Olen täällä pitkästä aikaa ja niin innoissani siitä. Ihan kuin aloittaisin jotain uutta.
Elämä on ollut yhtä hullunmyllyä koko vuoden ja nyt herään siihen, että joulu tulee ja haluan löytää taas aikaa rakkaille harrastuksilleni, kuten käsitöille, sisustamiselle ja bloggailulle. Saanhan ottaa sen ajan?

Olen opiskellut ja tehnyt ahkerasti töitä kuluneena vuonna. Se ei sinänsä ole minulle mitenkään uutta, mutta alan vaihdos on tehnyt tästä rankkaa, mutta erittäin antoisaa. On ihanaa löytää se oma juttu mistä nauttii niin paljon, ettei malttaisi odottaa seuraavaa päivää päästäkseen työn kimppuun.

Olen löytänyt itsestäni uusia puolia ja toisaalta päässyt myös hyödyntämään taitoja, joita olen vuosien varrella oppinut.  Oi että, kun olen innoissani kaikesta, mitä syksyn aikana olenkaan kokenut. Olen päässyt haastamaan itseäni oikein urakalla ja se vasta onkin ollut hienoa ja uutta.


Armottomana joulufanina olen tietenkin jo aivan joulufiiliksissä tässä vaiheessa vuotta. Meidän kotiin on…

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …