Siirry pääsisältöön

Kurkistus Rengin tupaanHaaveilin jo viime kesäksi laittavani osaa puotirakennuksesta kesäasuttavaan kuntoon. Aikaa ei siihen sitten ollutkaan, mutta jos täksi kesäksi kerkiäisin. Rakennus käsittää 6 erillistä tilaa. Toisessa päässä on vanha rengin tupa ja keskellä kaksi aittaa. Yhdestä aitasta vievät rappuset yläkertaan suureen vinttitilaan ja rakennuksen toisesta päädystä on kulku yläkerran kahteen päätyhuoneeseen, jotka ovat olleet piikojen käytössä. Olen miettinyt, miten tästä saisi myös oivan kesäkahvilan. Olisi aivan ihanaa pitää sellaista. Sisustaisin huoneet vanhaan tyyliin tietenkin. Meiltä löytyisi sinne varmasti sopivia huonekalujakin. Esimerkiksi pitkä sininen talonpoikaispöytä tuoleineen, keltainen sivusta vedettävä sänky kävisi hyvin myös ja ihanat astiakaappi ja patakaappi tietenkin. Yläkerrassa voisi olla käsitöitä ja sisustusjuttuja myynnissä. Tuotteet asettelisin vanhan höyläpenkin päälle. Se on todella ihastuttava ilmestys jo yksinäänkin. Puistoon laittaisin pöytiä satoja vuosia vanhojen koivujen alle, jonka äärellä voisi rauhoittua kahvikupin ja tuoreen leivoksen kanssa ihailemaan kaunista näköalaa kohti Kyrönjokea. Museossa voisi taas vierailjat tutustua entisajan esineistöön.

Kevät saa minussa aina aikaan tämän ideoiden loputtoman virtauksen. Niitä tulee sitä vauhtia, etten millään kerkiä tietenkään kaikkea toteuttaakaan, mutta siinä huumassa on hauska olla. Ja nyt kotiäitinä jotenkin kaipaa vähän vaihtelua muutenkin tähän tasaiseen elämään. Minulle ei millään riitä se, että päivän ainoan "oman aikani" käyttäisin sohvalla sisustuslehteä selaten tai päikkäreitä nukkuen. Toisaalta täällä on kyllä niin paljon tekemistä, ettei liian pitkäksi aikaa sovi sohvalle jäädäkään. Mutta kahvilahaaveet jätetään ainakin toistaiseksi hautumaan ja jos keskittyisin nyt niihin kesähuoneisiin, aloittaen Rengin tuvasta.

Kuvasin tänään Rengin tupaa ja sen ihania yksityiskohtia. Siitä tulee kaunis tila, joka henkii entisaikojen tunnelmaa.


Tämä ihana vanha höyläpenkki on vienyt sydämeni. Sen kulunut pinta kaikkine kolhuineen ja yksityiskohtineen on uskomattoman kaunis.
 
Tässä on tilan ainut säästynyt pönttöuuni. Onneksi edes yksi on jäljellä. En tiedä onko se toimiva, mutta ainakin tuo näköä tilaan, jos ei muuta.Ja vielä vähän lisää tätä ihanuutta.
 
En malta odottaa, että pääsen laittamaan paikkoja kuntoon. Täällä voi hyödyntää niitä vanhoja kalusteita, jotka eivät päärakennukseen sovi. Ehkäpä joku uskaltautuu yöpymään täällä vielä tänä kesänä :)
 


Kommentit

  1. on sulla varsinainen aarreaitta siellä!!!. Ja se kesäkahvila, jatka vain unelmoimista! Saattaa vaikka toteutua - jos ei tänä kesänä niin sitten ehkä seuraavana! Ainakin puitteet on kunnossa :). Voit sitten kysyä vinkkejä, jos saan tuon oman kesäkahvilani pystyyn :).

    VastaaPoista
  2. Kiitos, uskon että jonain päivänä se vois olla mahdollistakin. Olen lukenutkin suurella mielenkiinnolla sinun kirjoituksiasi omasta kahvilastasi. Se tulee olemaan varmasti aivan ihana paikka :) Toivotan paljon onnea ja voimia yrityksellesi. Ihanaa, että haluat myös tuoda entisaikojen tunnelmaa tähän päivään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…